mandag, mai 01, 2017

Mandag og fine ting


Det er mai, tenk på det! Ny måned, ny uke, mange fine ting å glede seg over! Som for eksempel det rosa treet på Majorstua som tar pusten fra meg hvert eneste år. All ære til den som har ansvaret for akkurat denne hagen - de har magnolia, mandeltre, mange roser og mye annet fint. Plen full av scilla og sånt. Kveldssola som skinner inn badevinduet. Det blir så fint skyggespill på den grønne veggen. (Og dere husker kanskje hva som inspirerte grønnfargen? En viss t-banestasjonvegg som jeg hadde svermet for i mange år)
Oslo, fine Oslo. Lange trilleturer med flerfoldige kafébesøk.Den aller største tekanna er det som duger best på iskalde dager, særlig om det har kommet snø om natta. Men den tiden er forbi nå, håper vi!


Nå blir det heller lesestunder i kveldssol på verandatrappa. 

Håper alle får en fin første uke i mai!

6 kommentarer:

Hanne sa...

Fine greier! Apropos kafeer i Oslo, tenkte faktisk jeg skulle spørre om du har noen å anbefale. Hvor går du helst når du skal på kafe i sentrum, omkring Karl Johan? Skal møte ei venninne der, vi er ikke så kjent noen av oss. Takk!

Anna sa...

Hvor på Majorstua finner man det blomstrende rosa treet? Ser fantastisk ut!

Glamourbibliotekaren sa...

Hanne: Tja, det kommer egentlig helt an på. Hvis jeg skal ta for meg de nærmeste gatene: Bare Jazz i Grensen er jo en klassiker med supert uteområde (koselig bakgård) og fin musikk, Den franske sal i Nasjonalgalleriet er en av mine stamsteder med nydelig te og scones, bibliotekbaren på Bristol er fint for en kopp te på ettermiddagen eller kvelden etter en konsert, og ellers liker jeg gode gamle Kaffistova, landsens pike som jeg er. Mange andre steder også naturligvis, men der har du i alle fall noen steder å ta utgangspunkt i!

Anna: Harald Hårfagres gate!

Maja sa...

Å! På det Oslo-trille-bildet har du fått med gården jeg bodde i for seks år siden! Waldemar Thranesgate <3

Salome sa...

Hvor er denne hagen? Jeg beveger meg i området hver dag, men har Ikke sett den, går kanskje i andre gater. Ut fra arkitekturen ser det ut til å være nord for Kirkeveien? Ellers kan jeg anbefale prydeletreet i Munkedamsveien 62 (ved den gamle dikretørboligen). Det mest fantastiske jeg har sett!

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Ja :) Glad i Sankthanshaugen altså.

Salome: Harald Hårfagres gate :)

Populære innlegg