fredag, juni 16, 2017

Glamorøs fredag


God formiddag! Det er fredag, det er helg, og det er juni! Dagens antrekk er så langt en blomstrete morgenkåpe fra India, og jeg har en stor kopp Söderte ved min side. En biiiiiiitteliten dæsj Balmain Vent Vert har jeg også tatt på. Regnet virkelig fosser ned utenfor her, så jeg har verandadøren åpen for å høre den fine lyden og snuse inn den friske luften. Maurizio Pollini spiller Chopins nocturner her i stua, dette må vel være juniregn-Chopin-dagen over noen?? Planer for dagen er å henge her hjemme, etter en uke med mange utflukter hit og dit. Øve litt mer på å krabbe. Lese Auster. Drikke te. Spille plater. Se ut på regnet. Og når regnet gir seg: Drikke te ved en av de blomstrende rosebuskene! De er så fine nå, man må jo bare slå seg ned ved siden av dem og inhalere duften. Ikke bare gå forbi. I morgen tenker jeg det blir fint å sitte der, så da blir det nok å bake en eller annen kake i full fart. 

Hva med dere? Fredagsrapporter mottas med stor glede, og til inspirasjon for veldig mange - det vet jeg - så det er jo litt sørgelig at det blir færre og færre som legger igjen rapport! Stor takk til dere trofaste som hver fredag forteller oss andre hva som forgyller dagen deres. Alle er hjertelig velkomne til å gjøre det, så jeg håper flere vil henge seg på!

God helg alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

33 kommentarer:

namnam sa...

Kombinasjonen av fredag og juni er jo ganske uslåelig. Jeg har pakket en bag og så snart arbeidsdagen er over reiser jeg på hyttetur med mine beste venner fra studietiden. Det blir bålkos og badevann (iskaldt) og garantert masse latter. Gleder meg som en unge!
Ønsker alle en riktig god helg!

Lektor Tørrdal sa...

Dette er sommerens beste dag, siste skoledag. Sommerferien virker uendelig og mulighetene er uendelige. Jeg er iført ny kjole og har sagt farvel til egen klasse. Nå venter jeg i spenning på snittene, talene og avslutningen.
Helgen skal tilbringes på sørlandet, på hyttetur som var bursdagsgave med venninner hvor jeg regner med det blir mye mat og mye latter.

Josefine sa...

God fredag! Lenge siden jeg har kommentert nå... Jeg har vært på yoga, funnet to nye stillinger som jeg skal søke på i løpet av dagen. Planene for kvelden er fest med koret for å feire vel gjennomført konsert og semester! Gleder meg! :)

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Jeg har nettopp hentet meg en ny kopp te på kontoret (dagens tredje kopp, for øvrig, men hvem teller, sånn egentlig?). Antrekket er regnværscasual med jeans og festival-t-skjorte. Etter jobb blir det trening og deretter toger jeg til Lillestrøm for hyggelig middag med en gjeng tidligere kolleger. Og på vei hjem blir det kanskje tid til å treffe en fin fyr :)
I morgen håper jeg værmeldingen holder seg, for da skal jeg spise is og drikke vin på Popvenstre, hurra! Fine folk, god stemning og spennende diskusjoner - jeg gleder meg!
Søndag blir nok rolig, med besøk av den fine fyren, aviser og te og lang frokost.
God helg til alle!

Ina Marie sa...

Dagen startet med en liten, syk datter som våknet kl. 04.30 og ville has kos <3
Hun hygger seg hjemme med pappa'n i dag, og jeg har akkurat spist en ganske god linsesalat med feta til lunsj.

På Ullevål sykehus bøtter det ned, men det er plenty å gjøre så tiden går fort!
Gårsdagens frisørbesøk bidrar til dagens glamour, kombinert med rosa Adidas Gazelle og nye post-fødsel jeans - hurra!

Helgens planer består av konsert, venninnemiddag og en god dose avslapning med mann&barn.

God helg!

Anaruh sa...

Hei på deg og hei fredagen! jeg tar til meg din lille takketale og skryter litt over at jeg har lagt igjen rapport hver eneste fredag så langt i år - dette er mitt eneste nyttårsforsett! Jeg blir så glad av å lese andres rapporter, og det er en fin måte å fokusere på hva som er bra på min egen fredag.

Denne fredagen startet med to timer ekstra søvn - jeg måtte bare. Etterpå ble det cornflakes til frokost (ikke verdens mest næringsrike rett, men det smaker av sommer og barndom), stripekjole, sommerfargede negler og en dusj av sommerparfymen over alle: Monyette Paris.

Planene for dagen og helgen er få, men jeg tror i alle fall at det blir pizza og Harry Potterfilm på eldstemann og meg mens far og datter er på pappatur med klassen hennes. Ellers har jeg også lyst til å lese ut en bok, begynne å bake til jentebursdag på tirsdag og slumre litt i hengekøya. God helg alle sammen!

IngSta sa...

Frisk fredag! Gleder meg til fest i kveld og skal gjere festforberedelser i langsomt tempo. Har valgt ut kjole og tilbehør med smykke og sjal. Skal sjekke ut enkle fletteoppsatsar for skulderlangt hår - må ikkje bli for ambisiøs. Skal lage til ein enkel liten matrett. Jippijippi! Innimellom skal eg ta pause med strikketøy og ta det ganske rolig her i heimen. God fredag!

Maren sa...

God fredag! Te, bok, regn og en baby som slår egen soverekord var starten på min dag. Deilig! Dagens mest glamorøse oppdrag er å sende ut invitasjoner til eget bryllup, hurra! Antrekket er blått skjørt og stripegenser, samt perler i ørene og røde negler. Riktig god helg!

Kammerpiken sa...

God fredag!
Etter en uke med knallsommer, har vi landet på beina med 11 grader og overskyet. Vi har i det siste hatt mange helger med mye reising og mange aktiviteter, så denne helgen skal settes av til klesvask, "kosebukse" og kafébesøk. Familiens yngste har kommet hjem med en bachelorgrad i bagasjen, og hverdagslykken er vel egentlig ganske på plass! God helg, og husk å gi noen en god klem - det har alle bruk for!

Anonym sa...

Herlig med helg! Jeg kan liste opp flere glamoureffekter, dessverre er ikke været blant dem - men etter noen fine dager skal jeg virkelig ikke klage. Jeg har ny t-skjorte, ny dagkrem og dufter av ingefær (fra Origins). Dessuten skal jeg til frisøren i morgen og det er kjekt å tenke på. Jeg oppdaget i går at vår nyervervede rosebusk har begynt å blomstre - jeg har ikke løftet en finger, men det er herlig å bo i et hus med "ferdig" hage. Og apropos det: nå er det litt mer orden i kaoset hjemme, og helga skal brukes til å nyte det sammen med familien. Dessuten har får vi gjester både i dag og i morgen, noe som er SÅ hyggelig :)

Ønsker alle en fin og avslappende helg!

Bliss sa...

Våknet alt for sent og kom litt for sent på jobb, så ingen god glamourstart på denne fredagen. Flettet håret, så kanskje det blir krøller i morgen. Kvelden bringer maling av soverom, håper på å bli nesten ferdig. I stua står seng og venter (bruktkupp) og jeg har for første gang i livet kjøpt meg sengegavl i stoppet stoff (den er dog ny). Gleder meg til å lese bøker på sengen fremover!
Tenker også det blir grilling i parken i løpet av helga og da tenker jeg å finne frem en sommerkjole og sykle dit, kanskje med en øl i sekken?

Dahlia sa...

Regnvær i hovedstaden gjør ingenting når man har peoner på hjemmekontoret og spiller årets sommerliste på Spotify. Det har blitt en hyggelig tradisjon at jeg lager en spilleliste til min søster hver gang en ny sommer begynner. Innimellom ser jeg ut på hagen der en gammel hagebenk venter på stabilt vær så den kan bli malt. I kjøleskapet står ingredienser til en chevice broren min får servert i kveld når han kommer. Det tegner til å bli en kjempefin junihelg her hos meg. Ønsker det samme for alle andre!

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Den største glamourfaktoren idag er valmue på kjøkkenbordet. Plukka i ein grøftekant. Ute er det litt sol og ein behagelig temperatur. Når eg har bakt kake som skal vere med på jobbgrillfest, skal eg på tur i skogen! Der treng ein ikkje parfyme, skogen er ein symfoni av lukter om dsgrn(og farger)

Anonym sa...

Fredag og koselig sommerfest å se frem til med de beste kollegaene. Tipper det blir vin, grilling, bad og sang. Får bytte den hvite buksen jeg er så fornøyd med til en annen som tåler gress & svaberg. God helg! By Astrid

Stine sa...

Tenk å greie å få ein regntung dag til å høyrest så fortryllande ut... Du skriv verkeleg fint!

I Trondheim er det sol nett no, og eg sit på ein utekafé og ventar på ei god venninde som eg ikkje har fått tid til å treffe så mykje i vinter. Gler meg veldig til å tilbringe tid med ho! Dagens glamoureffekter er Audrey Hepburn-aktige solbriller og raud leppestift som matchar den raud- og kvitstripete T-skjorta mi. Og ferie!

Ønskjer alle ein veldig fin og glamorøs fredag vidare!

Linda sa...

God glamorøs fredag!
Ja, det får vel bli slutt på å snylte på andres fine rapporter. Jeg legger herved igjen min aller første glamourrapport;) Glamoureffektene her i gården er så langt fraværende. Treningstøyet fra morgenturen med babyen er fortsatt på og baby sover en liten lur i bæresjalet. I kveld blir det andre saker. Da blir det date night med min kjære mann og hans fantastiske hjemmelagde pizza. Det blir både kjole og parfyme for anledningen. Når veslegutt våkner fra luren sin skal vi ut i hagen og hente inn kveldens buketter. Deilig fredag :) Sommersmil fra Linda

koristen sa...

Siste arbeidsdag i gammelt hus er mer kaotisk enn glamorøs, men i ettermiddag har vi sommerfest, det hjelper!

Det aller beste skjer i morgen, da reiser koret mitt på weekendtur til Berlin. Jeg har ikke vært der før og gleder meg vilt!

Antrekket er foreløpig nytt og pent dongeriskjørt og en svett t-skjorte, men før festen begynner skal t-skjorta erstattes med en pen og luftig hvit bluse. Legg til turkise og sølvfargete smykker, så hjelper det på glamourfaktoren.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Maja sa...

Reddet meg inn på en kafé før regnet bøttet ned, og ble sittende her og jobbe istedenfor å dra ned til kontoret. Det er fredagsglamour! Er på min tredje kaffekopp nå, bør kanskje gå over til te før jeg begynner å skjelve, ha ha. Skal møte bror etter jobb og gå på kino, lenge siden vi har gjort noe sånt sammen så det gleder jeg meg til. Ha en fin fredag alle sammen!

Randi sa...

Glamorøse Trøndelag akkurat nå:
Varmt lett juniregn, åpen dør til hagen som dufter nyslått gress, et lite hopp fra heimen til jobben, to friske sprudlende damer på verkstedbesøk som både handla og bestilte nytt, ganske vellykka oppsatt hår, fin stor sølvørepynt som har liggi avglemt i et skrin og er nylig gjenoppdaga, L'eau d'Issey på halsen, sort/hvitt smårutete tynt skjørt og myk koksgrå slamsete T-skjorte over en brun kropp etter ei herlig maiuke i Spania, nye av året bronsefargede Birkenstocksandaler, planer om middag og vin under bjørka, sniffe lavendel, planlegge salg og kjøp av hus (litt skummelt også), verdens snilleste mann som av og til kan erge på seg gråstein, verdens beste voksne datter, pusekatten og vofsen, alt som vokser og gror i potter og kar samt rundt husveggene, og denne fine bloggen din! ..... ah, det er så mye å være glad for!
God helg til alle <3

Prahalektoren sa...

God glamorøs fredag, alle sammen!
Dagens antrekk er svart kjole og røde negler, og snart skal støvlene på, for jeg skal på Bergenfest! Utrolig nok skal det ikke regne(!!), men etter en uke med øs pøs regner jeg med at festivalområdet er rimelig sølete. Nå sitter jeg hjemme (hos min søster som skal bli mamma for første gang i oktober!!) og varmer opp med dagens artister på anlegget. I morgen skal vi i middag til verdens beste tante, og på søndag går turen tilbake til Praha og mine siste uker der for denne gang. På mandag er jeg invitert hjem til en av studentene mine sammen med de andre i klassen, og jeg gleder meg veldig! Kanskje leser hun dette? Jeg gruer meg til å forlate en nydelig by full av nydelige mennesker! Men gleder meg til å komme tilbake til Bergen og bli tante! <3
Håper dere har fine fredager, alle sammen!

Stine Arkeologine sa...

Nyklippet plen og snart nyklippet hår her, det blir en bra start på helga! Antrekket er kortermet, blomstrete sommerkjole og pumps, det ligger et kjempelavtrykk og lurer og det er meldt om skybrudd i kveld, men enn så lenge er det sommervær. Har ventet så lenge, så jeg hopper i kjole så snart sjansen byr seg! Gleder meg til en helg med kino, bøker og ellers ingen planer. Har jobbet mye i det siste, så jeg skal ligge rett ut og late meg alt jeg kan - det blir fint!

God helg til dere alle! :-)

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som er grå, men har tørr asfalt i det minste!

Her er glamouren ivaretatt med blomstrete kjole fra Indiska, leppestift fra Chanel, briller fra Armani, sko fra Adidas og parfyme fra Ralph Lauren (Midnight Romance). Også glamorøst: Hyggelige kolleger, god stemning og smil selv når det er hektisk!

Men jeg er veldig klar for helg, må jeg innrømme. I kveld skal jeg ikke gjøre noe, ettersom husarbeidet ble tatt i går. Det eneste som står på plakaten, er strikking og tur med hunden. Pluss at jeg kanskje skal lage løvetannsirup, hvis det fortsatt er blomster igjen i de nordvendte hellingene jeg fant dem i i går.

I morgen? Ingen planer. Søndag er det Stingkonsert, og selv om jeg skal jobbe, gleder jeg meg ganske mye til en konsert som later til å by på mye bra musikk som har vært perifert soundtrack til store deler av livet...

God helg!

Anonym sa...

Jeg setter også pris på regnet og alle duftene og de intenst grønne plenene og trærne etter sommerregn. Andre ting som forgyller denne fredagen: fin, "ny" genser med påsydde gullknapper (kjøpt brukt i Berlin forrige helg), solbrun hud og nyvoksede legger, sølvarmbånd og Shalimar, og en rolig og hyggelig dag på jobben, vafler i kantina.
I helgen skal vi vaske leiligheten, som er blitt forsømt litt for lenge (gleder meg SÅNN til å få det reint igjen!), treffe venner, gå på en kunståpning, og på søndag skal vi høre Filharmonien spille på Myraløkka. Gleder meg.
God helg!
Lotta

Anni sa...

Jeg har ikke alltid kommentert fordi jeg står utenfor arbeidslivet grunnet sykdom, og ikke vil være noen "party pooper".
Behandling og medisiner er ikke særlig glamorøst...
Jeg blir både glad og trist av å lese om andres glamorøse fredager, men har likevel sanket noen glamourpoeng med en god bok (Hjalmar Søderbergs Doktor Glas) og en kopp te (Perchs hvit ananas), begge etter tips fra bloggen her :D
God helg!

Frøken Desibel sa...

God fredag:)

Long time, no report.

Fin lysegrønn kjole med hvite blomster på, nyvaska hår og en tidlig start på dagen er dagens glamourinnslag.

Skal trene litt styrke nå hvilket har gjort underverker for en kranglete rygg, og deretter feire innlevering av prosjekt som har kostet litt vel mye med pizza og øl:D En viss sammenheng der mellom prosjekt og kranglete rygg...

Ellers blir det en utfart til IKEA i morgen formiddag (grøss!), ettersom jeg plutselig fikk tilgang til en bil. Så blir det kanskje litt orden i sakene etterpå, det er glamorøst det!

Håper alle får en fortreffelig helg:DAnonym sa...

TGIF!
I dag skal jeg og mannen min kjøre til Los Angeles (bor I Santa Barbara) for å feire svogers 30 års dag. Vi skal på fine the Commisary, og drikke cocktails på en fin bar først. Og det blir kakespising så klart.
Glamoureffekt blir nok min fine brune semska skinnjakke fra Ganni, og kanskje rød leppestift.

God helg alle sammen! Og takk for fin blogg som inspirerer.

:)

Ida sa...

Riktig god fredag til både Glamourbibliotekaren og alle dere andre! Ute i nord er det grått og regner sånn smått. Min dag er vel alt annet enn glamourøs, men man må jo se humoren i det og prøve å flire litt mens man gråter. Dagen startet med at min revisorkjæreste som sjelden har hjemmekontor og som jeg trodde var på jobb, skremte livet av meg når han plutselig og uventet stod foran meg på kjøkkengulvet mens jeg fylte vann i vannkokeren. Han var så stille, og plutselig stod han bare der. Jeg bruker aldri å hyle, men gjorde det denne gangen. Jeg ble ordentlig skremt altså. Godt ikke tevannet var varmt da. Like etterpå klarte jeg å klemme stortåa mi mellom gulvet og badedøra. Den er allerede blå og fin. Så fulgte det på med en bilkø så lang og treg at jeg presterte å komme for sent til lysbehandlingen på sykehuset. Når jeg kom 10 minutter før stengetid, hadde de allerede vasket og ryddet. Så de 40 minuttene med stress i bilkøen var altså til ingen nytte. Da altså! Da kom tårene. Men man må jo flire litt samtidig. For det er jo nesten komisk at så mye går galt på en og samme dag. Nå prøver jeg febrilsk å redde helgefølelsen, og har kledd på meg en pudderrosa og blomstret kimono. Komfort og glamour på en og samme gang. Snart skal jeg skal borre ansiktet langt inn i magen til kattepusen, og drikke en kopp oolong fra Perch's mens jeg ser siste episode med "Anne with an E". Den serien kan virkelig anbefales! Jeg krysser fingrene for en litt mer glamourøs og problemfri dag i morgen :D

Anna Lovinda sa...

Synes det er glamorøst å glede andre med å reise hjem i svett treningstøy fordi jeg TRENTE etter jobb! Så gledet min tidligere kollega meg med å kameraskype ut av kontorvinduet hele dagen, slik at jeg kunne følge med på alle cruisebåtturistene i Longyearbyen. Det var en stor fornøyelse mens jeg satt og kasserte bøker og de andre kollegaene var på blåtur. Ikke mye som skal til for å glede og bli gledet. God helg alle mann alle!

Kjersti sa...

Fredagskveld, huset for meg selv, værmeldingen viser godvær fra i morgen, te på kanna, bokvalg foretatt. Og kvelden avsluttes med at jeg blir hentet for å høre på en sein konsert med klaverspillende nevø, deretter kjørt hjem igjen. Luksus!

Har lyst til å skrive noen ord til deg, Anni, som skriver at du står utenfor arbeidslivet og at behandling og medisiner ikke er særlig glamorøst. Jeg er uføretrygdet, og synes det har vært vanskelig å godta og stå for at jeg ikke er i arbeid. Man får så ofte spørmålet "hva jobber du med, da?" og det å være i arbeid er på et vis normalen som man skal måle seg etter. Jeg vet ikke hva din sykdom er, men glem aldri at du er like verdifull uansett om du er frisk eller ei! Klem fra meg :-)

Anni sa...

@ Kjersti
Nå fikk jeg tårer i øynene her.
Jeg føler på det du beskriver daglig, jobb og identitet henger veldig sammen her i Norge. Ergo, har man ikke jobb, er man ingen..
Hver kveld skriver jeg ned noe fint som hendt den dagen. Det kan være alt fra en pus jeg klappet på gaten til en sang på radioen.
I kveld blir det "du er verdifull fra Kjersti".
God helg til deg!

Glamourbibliotekaren sa...

Anni: Å klappe en pus på gaten er absolutt verdt å rapportere om her i bloggen! Slike ting har - i alle fall for meg - en mye høyere glamourfaktor enn å snuble rundt i høye hæler av det kostbare slaget, eller tilsvarende. Glamour i denne bloggens forstand er nettopp det som forgyller ens egen dag, og det er helt subjektivt. Det er ingen fasit. Det høres ut som om du har tatt dette poenget på den aller beste måten ved at du skriver ned noe fint som har hendt hver dag! Fortsett med det :)

Kjersti sa...

Hei igjen, Anni!
Og nå fikk jeg tårer i øynene! Så fint å lese at kommentaren min ble en av dagens fine opplevelser for deg. I dag ble det å lese svaret fra deg en av mine fine opplevelser! (I perioder skriver jeg også ned gode opplevelser, det hjelper!)
God søndag, klem fra meg :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle kommentarer! Veldig hyggelig med konkret oppmuntring av andre også :-)

Populære innlegg