fredag, juni 09, 2017

Glamorøs fredag


God formiddag! Vi har en dag helt uten planer, og det er veldig deilig! Trilletur og kafé er det eneste som er noenlunde sikkert. Foreløpig går det i Lipton Yellow Label (meg), babygym (henne) og zzzzzz (den kveldsarbeidende musikeren), vi spiller Eric Tagg-plater og ser ut på regnet. Jammen er det mye regn her på Østlandet for tiden! Men det er bra for hagen. Jeg trenger i alle fall ikke bekymre meg for at frøene jeg har sådd ikke skal spire. Mulig litt penere vær i morgen, da blir det hage for alle penga!  Ok, NOK OM VÆR, dette er da ikke en smalltalkblogg heller. 

Dagens antrekk er svarte smale bukser, gulstripete genser, skjerf som hårbånd og syrinlilla negler (korte!). Babyen har på sin lyseblå stripete genser fra Paris og en matchende strømpebukse fra Coop!

Jo, én plan til for dagen: Lese ut Dostojevskij-boka mi ("Onkels drøm"), den er svært festlig og egner seg ikke til å lese ved siden av sovende baby siden man må le høyt titt og ofte! 

Ha en fin fredag alle sammen, og hjertelig velkommen med fredagsrapportene deres!

mvh
Glamourbibliotekaren

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hvit nydelig lett kjole på jobb i dag, det er så varmt og fint ute, men i morgen blir det regn, så må benytte sjansen. Body lotion på bena for engangs skyld, Stella McCartney POP. Og parfyme Angel Muse. Hvite Ballerina Vans fra Vagabond passet bra. Gode å gå i. Og en grønnlig jakke kjøpt på salg på Island for mange år siden. Skal se Wonder Woman i morgen, ellers ingen planer og det er deilig!
God helg!

Anaruh sa...

God formiddag!

Dagens antrekk er svarte, smale ankelbukser, en topp med en søt dachshund på og rosalilla negler. Jeg dufter (litt sterkt, i følge min kjære) av Miss Dior, og pga det fuktige været har jeg masse krøller i håret (ikke frizz, bare fine krøller).

Denne fredagen er spesielt velkommen etter en uke med litt for mange ting å gjøre både på jobben og hjemme. I helgen er det egentlig Kalvøya cup, men mulig det blir avlyst på grunn av alt dette regnet som Glamourbiblioktekaren nevner. Uansett blir det familietid og muligens litt pentøyshopping - barna vokser som ugress på denne tiden av året, og det er mange barnebursdager nå i juni. Jeg har også satt av tid til å begynne på en ny bok, tid til å drikke masse te og kanskje er det også en mulighet til å sitte ute på terrassen til langt på natt i morgen. Junikvelder ute er så fint!

Håper at alle har en super fredag og passe mange fine planer for helgen.

HildeSofie sa...

God fredag!
Jeg kom nettopp på kontoret, siden jeg har kveldsmøte i dag og formiddagsmøte i morgen konkluderte jeg med at en treg morgen var lov. Nå har jeg te i koppen (Lady Grey), og jeg prøver å få oversikt over det britiske valget (spennende!).
Antrekket er sorte jeans og sort bluse, duften er Coco Noir og i ørene har jeg pynt med politisk symbolikk, til ære for kveldens møte, hoho.
Planer for helgen utover jobbing er få, men når møtet i morgen er over satser jeg på å kunne snøre på meg joggeskoene og ta en tur til Ekeberg, før jeg antakeligvis kollapser i sofaen, med aviser, te og film.
God helg til alle!

Kammerpiken sa...

For en fantastisk dag! Etter å ha gått i dunjakke til og med tirsdagen, så er det med stor takknemlighet vi har mottatt "russevarme" (høytrykk over Kolahalvøya) med sol og 22 grader. Helgen blir siste innspurt i korsesongen, med synging på humanistisk navnefest og øvingshelg. Vi skal ha et stort prosjekt til høsten - "Requiem in Requiem" der vi har fått Henrik Ødegård til å skrive et "kommentarrequiem" til Faurés kjente verk. Verket fremføres med annenhver sats fra hvert av verkene. Tekstene til det norske verket er av Jon Fosse. Her må det øves! Uroppføring er utrolig spennende!!!
Og så blir det middag og hygge før vi tar sommerferie. Tror det blir en fin helg - kanskje det til og med blir rosévin på verandaen!

Kjersti sa...

God fredag! Det er så befriende hvordan du forholder deg til (regn)været - helt etter min smak! Nei, dette er ingen smalltalkblogg, og takk for det!
Min fredag har begynt med en litt mørbanket kropp etter hard yogatrening i går. Jeg har en nakke jeg må ta hensyn til, men i går var jeg ikke flink til det. Lærepenge!

Og du: jeg har et spørsmål som jeg tror kanskje har vært oppe i bloggen din tidligere, men jeg har bestemt meg for å stille det. Det er aktuelt denne helga, siden vi er invitert i et selskap i morgen. Ikke noe galt med selskapet, og heller ikke med dem som kommer dit. Men for meg som er introvert føles det allikevel ikke ok, jeg har rett og slett ikke lyst og ønsker heller å være hjemme, lese, tenke, se formålsløst ut i luften. Samtidig føler jeg at jeg bør jo innimellom være litt sosial sammen med andre enn familien, og spesielt fordi mannen min har større sosialt behov enn meg og det er (kanskje?) viktig å være sosiale sammen innimellom. Jeg tenker mye på dette, og det skaper litt følelsesmessig trøbbel for meg. Siden jeg har inntrykk av at mange av dine blogglesere også er introverte, hadde det vært fint å høre andres synspunkter på dette. Gjerne dine egne også!

For øvrig inneholder helga et bursdagselskap med familien på søndag, og det gleder jeg meg til!

God helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Kjersti: Jeg skjønner hva du mener. Sånt kan være veldig stressende, ikke minst på forhånd når man slites mellom "vil" og "bør". Jeg er hjemmekjær og det er ikke alltid jeg har kjempelyst til å dra ut på ting. Ikke alltid jeg har lyst til å være sosial. Det er imidlertid én ting jeg prøver å si til meg selv i situasjoner som denne - og det er at jeg sjelden angrer etterpå. Hvis man blir med på noe man egentlig ikke har lyst til, når man vet at man får det bra om man blir hjemme, så er det etter min erfaring allikevel ikke særlig ofte at man sitter der og tenker JEG VIL HJEM JEG VIL HJEM JEG VIL HJEM når man først er der og selskapet er i gang. Men hvis du sitter der tenker det, så er det lov til å dra hjem tidlig. Vet ikke om det hjalp, men ønsker deg lykke til uansett hva du velger å gjøre :)

Hermia Says sa...

Ikväll ska jag vara smakråd till mannen min som letar nya briller men annars har jag inga som helst planer. Två filmer är hemlånade, svenska Den allvarsamma leken som jag inte sett än och The Lobster så någon filmkväll blir det nog. Runt halsen idag en sjal med fiskar på, inspirerad av inlägg här tidigare i veckan :)Tack för tipset om Onkels dröm, gillar kortromanerna hans men den här har jag inte läst.

Kjerstis kommentar läser jag med igenkänning, jag är inte särskilt social privat men har en man med större sociala behov. Inte helt bekvämt det där med att invitera större sällskap - samtidigt som det oftast blir rätt roligt när det sker.

S sa...

Fin fredag!
Sitter på jobb og kjenner som Kammerpiken på "russevarmen" som er over oss - så deilig å kjenne på sol og varme. Har noen arbeidsoppgaver jeg bør få avgårde før jeg forlater jobb i dag, og deretter er det helg. Liten ytre glamour da jeg ikke har funnet frem sommergarderoben ennå (har jo tragisk nok ikke hatt bruk for den før nå), men må finne frem den i kveld da jeg skal pakke til tur med kolleger. Kjenner ellers litt på etterdønningene av gårdagens legebesøk og den videre utredningen - ikke lett å ha et helseproblem som det så langt ikke finnes noe klart svar på.

Synes ellers at glamourbibliotekaren har et fint svar til Kjersti, og at man ofte får det fint om man kommer seg avgårde. Tenker også at det kan bli for mye sosial isolasjon, selv for introverte, som igjen kan føre til problemer.

God juni-helg alle sammen!

S

Lektor Tørrdal sa...

Har akkurat overlevd jobben som eksaminator for mine unge og lovende i historie. Både lærer og elever overlevde.
Nå er planen kafetur på ny kafe i aften med et særdeles velfortjent glass vin. I morgen skal jeg på sminkekurs. Vi har ikke alle glamourbibliotekarens talenter innen sminke, og dette var en bursdagsgave som endelig brukes. Om kvelden er det 50-årsdag i ny kjole.
Søndag planlegges koma på sofaen

Stine Arkeologine sa...

Jeg markerer fredagen med et flagrende, 80-tallsrutete skjørt i spreke farger, rød neglelakk, hvit bluse og et besøk på Norli i lunsjpausen der jeg investerte i en ny bok ("A whole life" av R.Seethaler) som jeg lengter etter å begynne på. Her skal det også stelles i hagen i helga, ellers blir det nok små sykkelturer med yngstemann, og familiebesøk og en kunstutstilling på søndag. Gleder meg! Riktig god helg til alle her inne. :-)

IngSta sa...

Det er glamorøs fredag og i går var planen min dette: Knytte skjerf i håret (takk for inspirasjonen med fine bilder!)og ta fram Samsara-parfymen. Smake på nyinnkjøpt te og strikke med mjukt og godt alpakka/silkegarn. Shine opp heimen. Realiteten er halvslapp og småforkjølt og energilaus. Fekk på plass Samsaraen, men kjenner for å gå og vaske den av - blir bare kvalm av den ellers så fantastiske lukta... sukk! Trøsten er at sommarforkjølelser oftast går raskt over for min del. Ein kopp te skal eg uansett koke - nå! God fredag!

Kjersti sa...

Takk for velvalgte ord om introvertdilemmaet mitt! Jeg tar med meg innspillene fra både Glamourbibliotekaren, Hermia Says og S. Det er godt å bli forstått, og samtidig litt utfordret på ikke å ta minste motstands vei :-)

Oda sa...

God glamorøs fredag! Her i Aarhus høljar regnet ned. Eg sit inne og kosar meg med danskvand med citrussmag og Blonde on Blonde-albumet til Bob Dylan. Planar for kvelden er å høyre enno meir på musikk og å lese i boka mi. Dagen har vore ganske så glamourøs hittil med påspanderte forsinka bursdagsbrønsj av kjærasten min og og i den anlending hadde eg på meg den nyaste kjolen min som er ein slags 60-tallskjole med høg hals og krittkvit i fargen. Parfyma er Laura av Laura Biagiotti og eg har på meg ein leppestift eg arva av farmor som er grønn i fargen, men som gir den finaste rosafargen på leppene mine når eg tek den på. Trur ikkje heeeilt den er av det mest miljøvennlege som eksisterer, men det får så vere. Helga ellers skal bli brukt til forbedering til ein eksamen på mandagen, og i den anledning skal det spelast mykje musikk. God helg, alle saman!

Stupedama sa...

God fredag alle sammen!
I dag har vi forlatt Gøteborg for sommeren. Vi flytter inn i sommerhuset som ligger på en øy utenfor Strømstad i helgen ,men akkurat nå er vi hos svigemor/farmor som bor med gangavstand til nevnte sommerhus.
Jeg gleder meg til å kunne ha dør og vinduer oppe så lillemann kan springe ut å inn som det passer ham. Plukke blomster, fiske krabber, amme lillesøster under et tre i hagen. Dette har jeg dagdrømt om :) Ytre glamour er kanskje litt "sådär", men det gjør ikke noe. Vi fikk servert fersk makrell til middag og iskrem til dessert så alle er mette og glade!!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredagskveld! Arbeidsdagen gikk så fort og intenst unna i dag at jeg helt glemte å stikke innom her frem til nå, det er nesten litt flaut :)

Glamouren har vært godt ivaretatt i dag; nyvasket hår, sorte knelange tights og en mønstret tunika med rosa og blått i bunnfarge, hvis man kan kalle det dét. Best av alt: Ny bh under - usynlig for andre, luksuriøs følelse for meg! Også glamorøst å bli 'sendt hjem' av sjefen en time før arbeidstida var over, fordi han var fornøyd med innsatsen og mente jeg fortjente å ta helg <3

Helga skal brukes til turorientering og telttur med en niåring som jeg er 'adoptivtante' til (=familie, men ikke biologisk tante). Vi skal også lufte min sjuårige husky og ellers spise is og kose oss, regner jeg med. Har allerede startet!

Annette sa...

I dag har jeg hatt et stort smil om munnen, og det har vært veldig fint (og glamorøst) for meg. Jeg og samboeren min sendte nemlig bryllupsinvitasjoner i posten i går, og de er begynt å komme fram i dag. Det har derfor kommet både telefoner og meldinger med gratulasjoner om ettermiddagen og kvelden, veldig hyggelig! Vi hadde kun fortalt den helt nærmeste familien at vi har planlagt bryllup, invitasjonen kom dermed som en overraskelse på mange:-)
Jeg satser på at smilet holder helt til i morgen, for da er det nemlig duket for triatlon på Hove.
Ha en fortsatt fin fredag!

.mette sa...

Travel dag uten snev av glamour, men med mye kos med barnebarnet og da er parfyme, leppestift og klær glemt. ..... men det kommer en dag i morgen! Natti natti. Mette

Julia sa...

Glamorøs fredag endte med glamorøs 'sove til jeg våkner'-lørdag, den første på lenge. Herlig, og absolutt nødvendig. Var i nordøstre England på jobbtur tidligere i uken, fikk sett Arcade Fire sin intimkonsert i Scunthorpe, av alle steder (!). Ekstra utrolig ettersom det er der jeg gjør mye av feltarbeidet mitt. Ellers tok jeg meg fri igår, helte konfetti og glitter over en venninne som ble ferdig med eksamen, klippet håret (nødvendig), unnet meg neglelakk (ikke like nødvendig), og satser på sykkeltur her i Oxfordshire idag. God helg alle sammen!

Populære innlegg