torsdag, juni 08, 2017

Glamourspørsmål: Skjerf!


Et glamourspørsmål jeg har fått en del ganger, er: "Hvordan knytter/bruker du skjerf?"

Jeg har mange skjerf, og nå sikter jeg til små skjerf altså, ikke lange/store som man snurrer mange ganger rundt halsen. Små kvadratiske skjerf (eller tørkler?), det aller fineste er av silke, fra Missoni og kjøpt på Capri, men de jeg bruker mest er nok ikke fullt så eksklusive. Jeg bruker dem både rundt halsen og i håret, og vi kan jo rett og slett la Audrey illustrere hva jeg mener!Man kan brette sammen de minste, knyte en liten dobbeltknute foran halsen, og la endene bli en slags naturlig sløyfe. Fint når man vil piffe opp et antrekk som kanskje ble kjedeligere enn man hadde håpet. Varmer halsen også, man må jo passe seg for ikke å bli forkjølet når vårvindene blåser!


Man kan bruke dem som hårbånd når man setter opp håret. Dette er kanskje den varianten jeg bruker aller mest. Holder oppsatsen på plass og redder enhver bad hair day. Jeg lar knuten være "usynlig" ved å ha den i nakken. 


Man kan knyte en sløyfe rundt en hestehale!


Eller en kokett liten sløyfe oppå hodet når håret ikke er satt opp. 


Her har jeg knyttet et av de minste skjerfene litt løst, og hadde knuten på siden av halsen. (Det var den dagen jeg ble kritisert for å gå med plantelik i knapphullet! Haha!)Noe for enhver smak!


5 kommentarer:

koristen sa...

Å hjelp, jeg hadde glemt den plantelik-saken! Nå fikk jeg kaffe i halsen og kaffe i nesen og lattertårene spratt :-D

Takk for gode tips om skjerf! Det er mange tips på nettet også for større skjerf :-)

Lektor Tørrdal sa...

Jeg har overtatt min mors vidunderlig vakre silkeskjerf fra 60-tallet. Og har lært at det er skjerfene med rullede kanter som er mest eksklusive. Kjekt med pene skjerf.

Stine Arkeologine sa...

Fint! Har lest om Audrey at da hun var ung, danset ballett og hadde lite penger og gikk i samme drakt hele tiden - så kom hun likevel med "nytt antrekk" hver dag fordi hun var så oppfinnsom med å bruke skjerf på ulike måter!

I korgene på bruktbutikker kan man gjøre fine funn, silkeskjerf til en tier! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Koristen: Tipper det vrimler av tips der ute om man trenger det! :)

Lektor Tørrdal: Heldiggris! Jeg har overtatt noen jeg også, et fra Marimekko!

Stine Arkeologine: Interessante Audrey-fakta! Og så å si alle skjerfene på disse bildene mine er nettopp funnet i slike korger :) I Berlin, Paris og på Grünerløkka! Det lysegrønne var omtrent det eneste jeg kjøpte i Berlin en gang jeg var der i en særdeles pengelens periode :) Tror jeg betalte én Euro!

Beady sa...

* Wendy's Lookbook har en fantastisk video med skjerfknyting på YouTube.
* Hermés har en egen app for knutetips av sine skjerf.
* Maitaicollection på instagram er også verdt å følge.

Jeg er ikke så flink til å variere selv, syns det er vanskelig å få knuten til å sitte, ønsker jeg meg en sånn spenne som man trer endene inn i.

Populære innlegg