lørdag, juni 17, 2017

Junilesning


Se hva jeg fikk av min kusine her forleden! Tuppen og Lillemors Super-sommeralbum fra en eller annen gang da det 1) fremdeles eksisterte, og 2) kostet kr. 29,-

Nå skal jeg lese om fjellets datter, Bobby som slår til, forbudt område og trøbbel på elven! 128 sider kos og spenning!

Jeg fikk med meg noen år i målgruppa til Tuppen og Lillemor før bladene forsvant. Tuppen-bladene var rosa og kom annenhver uke, Lillemor-bladene var blå og kom de andre ukene. Dette var tegneserier, ofte om piker på pensjonatskoler eller noen som var flinke til noe eller hadde sommerjobb eller opplevde noe spennende. Om sommeren kom disse spesialbladene med flere historier i. Bare så synd at man hadde lest dem ut en halvtime etter at man kom hjem fra butikken! 

10 kommentarer:

Ingrid Grace sa...

Ja de bladene husker jeg! De hang med til det ble slutt på dem i 1992. Høres ut som en koselig lørdag dette, 128 sider til og med. :)

Tror jeg har noen få eksemplarer liggende i en av eskene fra "gamledager" som ligger på loftet. Det skal ryddes i dem denne sommeren, jeg gleder meg til å se innholdet. Vet det ligger noe gamle ukeblader fra 70 og 80 tallet der også, ikke mange men noen. Artig å se hvordan de så ut den gangen. :)

Ha en fin dag videre.

Stine Arkeologine sa...

Morsomt, elsket disse en gang! Husker jeg hadde en diskusjon med bestevenninnen min om hvilket som var det beste av de to, hun likte best Tuppen mens jeg holdt en knapp på Lillemor... Snakker om konstruert problemstilling!

IngSta sa...

Dette husker eg! Var aldri blodfan, men fekk ein gang låne ei stor bunke slike blad av eit søskenbarn og leste dei om og om igjen. Det var fleire spennande historiar for ein 12-åring med hang til dagdrømming.

Anonym sa...

Så kos! Jeg husker de bladene godt (også Hjerterevyen). Elsket å lese de. Naboen hadde døtre som var 9 og 12 år eldre enn meg så jeg fikk lese de gamle bladene deres når jeg var på besøk. Stor stas. Husker jeg var oppslukt. Bladene gjorde inntrykk og jeg ser i dag at det er ting jeg liker og som jeg tror satte seg fra historiene i de bladene. Kos deg :)
Hilsen Stine

Ingvild sa...

Så moro! Tror faktisk jeg hadde akkurat det heftet der. Leste det hundre ganger, og fargela alltid tegneseriene! Det gjorde jeg i Starlet også... Mye rosa fargeblyant til rouge og øyenskygge og sånt :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Morsomt! :D Kunne vel tenke meg det var en god del av dere lesere som har et forhold til Tuppen & Lillemor :D

Anonym sa...

Åh! Akkurat det albumet har jeg: Husker godt hvor stor stas det var å få det. Og har det liggende på hytta fremdeles, så nå må jeg nesten ta det frem i sommer:-)

Unknown sa...

*rekker forsiktig opp hånda* Jeg var blodfan, dvs., når man fremdeles har alle 3 kopipapireskene med de vanlige små bladene, og den store (eller var det 2) med albumene, så er man kanskje fremdeles det? Pluss at jeg har kjøpt litt her og der de senere årene av ting jeg fremdeles husker at jeg ikke har.

Anonym sa...

Haha, Tuppen og Lillemor! Kjøpte dem aldri selv, hadde Donald og Asterix men lånte flittig av venninner. Dette var rene operahistorier: jenter sendt på kostskole av ond stemor, får ikke danse ballett/ri hester/noe annet de er gode til. Men det går jo bra til slutt. Det hadde vært noe, å få lest igjen et par av disse.

Lille My

Anonym sa...

Haha, Tuppen og Lillemor! Kjøpte dem aldri selv, hadde Donald og Asterix men lånte flittig av venninner. Dette var rene operahistorier: jenter sendt på kostskole av ond stemor, får ikke danse ballett/ri hester/noe annet de er gode til. Men det går jo bra til slutt. Det hadde vært noe, å få lest igjen et par av disse.

Lille My

Populære innlegg