onsdag, juni 14, 2017

Kveldshagen


Om dere ante hvor godt det lukter her nå...! Skulle ønske bloggen kom med duft. Kaprifolen på enden av verandaen er helt intens i år. Vi sitter ute i kveld og bare himler lykkelig med øynene. 


Plena er nyklippet. Det er så fint å komme ut fra stua og kjenne lukten av nyslått gress, og se stemorsplantene ved trappa og en kaprifol som slynger seg rundt gelenderet. 


Og å se kveldssola gjennom løvverket til morelltreet, som nå er blitt en diger lun parasoll. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er så fint i hagen deres! Jeg har bare terassser (en på kjøkken og en på stueside så lyset går rett igjennom, det er fint da, bor i 3.etg. i blokk),men elsker også å ordne til der med planter og lysslynger og farger.
Lurer på om jeg kunne spørre deg om noe, hvis du har tid ?
Jeg skal (omsider) kjøpe platespiller, og har vel bestemt meg for en Denon fra HiFi-klubben som ikke er så dyr. Skal innom i dag og se.
Men hvilke spillere har du?
Og er det noen måte å få tak i en ubrukt versjon av Tryllefløyten på vinyl?
Jeg brukte å låne Tryllefløyten på biblioteket når jeg var tenåring og hørte på den på en gammel Philips platespiller som dessverre har gått tapt. Memories!

mvh
Anne Lise

Stine sa...

Drøymehagen <3

Ida sa...

Dere har virkelig en nydelig hage <3 Men kan jeg spørre om det er mye arbeid og vedlikehold? Selv har jeg vokst opp med besteforeldre som hadde en så fantastisk hage at folk brukte å komme på hagevandring. Den var mitt barndoms paradis. Men det var først når bestefar døde, og bestemor trengte mye hjelp, at jeg forstod hvor mye arbeid det var å vedlikeholde hagen. Til å være forholdsvis glad i hagearbeid ble jeg fort lei, og ekstra takknemlig for at det ikke vokser ugress på verandaen min ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Anne Lise: Tryllefløyten på vinyl tror jeg du får tak i. Hør med Big Dipper i Møllergata om de har den inne, eller kan skaffe den. Eventuelt kan du sjekke med Eldorado i Torggata, de har en klassisk musikk-avdeling med en veldig erfaren medarbeider (Egil). Angående platespillere har jeg skrevet om det her, og du har kanskje fått noen tips hvis du allerede har vært innom HiFi-klubben? Så bra at du har bestemt deg for å kjøpe platespiller! :)

Stine: Takk takk :)

Ida: Takk for det! Det er jo egentlig mye vedlikehold, og vi kunne gjort veldig mye mer ut av den om vi ville. I fjor var jeg gravid og skulle unngå å få jord under neglene (en eller annen bakteriegreie), og i år er jeg mest opptatt av å holde gresset kort nok til at det er enkelt å trene på krabbing på plena :) Så det varierer fra år til år hvor mye vi rekker å gjøre. Noen år er jeg veldig flink til å lugge ugress og herje på, mens andre år stoler vi mer på at det blir fint så lenge vi holder skvalderkål og vindel unna, og gresset klippes jevnlig.

Fine ting på en mandag

Et hyggelig middagsselskap hos tante på Fagerborg i går Tjuefemte generasjon trondheimsgut som stammer fra farmors plante. Den ...