mandag, juni 05, 2017

Mandag og fine ting

Det er mandag, og for de fleste er det jo fridag. Men fine ting kan vi se på allikevel, selv om vi ikke trenger den ekstra piffen for å komme i gang med uka akkurat i dag!


Fine leppestifter, her representert av Chanel Énigmatique. Jeg bruker veldig lite sminke for tiden. En av fordelene med å ha permisjon er at jeg ikke behøver å stå opp tidlig for å dra på jobb, og derfor ser jeg - tror jeg - mer opplagt ut. Ikke puffy øyne, ikke så markante ringer under dem. Men leppestift bruker jeg alltid, i alle fall hver gang jeg går ut av huset. Det er utrolig hvordan det frisker opp! Jeg har alltid vært glad i å bruke leppestift. 


Te. Hvor mange ganger har te vært med på disse "fine ting"-listene? Men jeg kan jo ikke få sagt nok ganger hvor glad jeg er i te. Hver dag. Hver kopp er like frydefull. 
Å tenne et lys midt på dagen når det regner ute. Plukke inn villblomster, som her: hundekjeks. Legge en fin løper på bordet. Sitte og se ut. Spille plater, gjerne Brahms' intermezzoer. Ti grader og regn i juni gjør meg virkelig ingen verdens ting. Jeg storkoser meg innendørs, og jeg vet jo at sommeren er nær. 
Juni, fine juni. Man kan plukke blomster overalt, hva som helst, nesten alt blir fint når man setter det i en vase på et ryddig bord. Jeg gleder meg sånn til mine stjerneskjermer begynner å blomstre. De har spredd seg en del, så i år blir det mange! Panthella-lampa jeg fikk i bursdagsgave fra foreldre og søstre for et par år siden. Vintage og fin, kjøpt i København. Jeg hadde ønsket meg den i mange mange år, og endelig ble den min. 


Sommerdyner! Med unntak av ei natt jeg holdt på å fryse ihjel og måtte ta på ullsokker (!), antagelig fordi vi hadde sittet ute på verandaen bittelitt for lenge samme kveld, er sommerdyner helt på sin plass nå. Dynetrekk med rosenknopper er enda mer på sin plass, samt farmorheklet sengeteppe. 


Deilige baderomsprodukter. Skumbad med mynte. 


8 kommentarer:

Anonym sa...

Deilig og svært lite materialistisk, heller livsnyting og evnen til å sette pris på ting man allerede har. Sånt trenger vi mer av. Ha en fin dag, sier Astrid.

Ingvild sa...

Fine ting! Morsomt å se at flere deler fascinasjonen for sommerdyner! :-)

Katrine sa...

Fint å komme inn hit og se på ektefølt glede! Blir alltid glad her inne, og vil spesielt fremheve det fine innlegget om alle de fine delene av hagen deres. Det er ekte kjærlighet! (Takk for at du lager ønskereprise av det, det var jeg som ønsket å se det igjen for et par år siden. Morsomt at det er blitt en årlig tradisjon.) Takk for en nydelig og inspirerende blogg. Lett å se at du inspirerer mange, jeg bruker litt vel mye tid på blogglesing og det er nok mange som kan takke denne bloggen for inspirasjon til innhold. Skal prøve å bli like flink til å lese bøker som jeg er til å lese blogger, he he.

Anglofilia sa...

Sommerdyner, ja...jeg er usedvanlig frossen og dessuten er det sjelden veldig varmt her i vest, så min sommerdyne er veldig lite brukt. Det går i samme tykke dundyne året rundt. ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Astrid: Takk for det, fin dag til deg også! :)

Ingvild: Elsker å bytte dyner både vår og høst! :D

Katrine: Tusen takk! Ja, ekte kjærlighet til hagen er nettopp det jeg forsøker å formidle i det innlegget :) Håper å være inspirerende både for bloggere og andre! :)

Anglofilia: Jeg liker min tykke dyne, men innser at jeg sparker den av meg hver natt fra ca midt i mai :D

Kultursnobb sa...

Oooo! Er skumbadeproduktene fra iHerbs? Jeg har endelig fått badekar og er på utkikk etter gode produkter. ❤️

Glamourbibliotekaren sa...

Kultursnobb: Nei, Santa Maria Novella får du kjøpt hos Heaven Scent på Eger! Eventuelt hamstre når du er i Italia eller på store eksklusive varehus rundtom i verden :) Veldig deilige produkter fra eldgammelt apotek. (iHerb har imidlertid et skumbad jeg liker veldig godt, nemlig dette! Generelt veldig begeistret for produktene til Deep Steep.)

Fagbibliotekaren sa...

Takk for pepp på en tirsdag ettermiddag! Tidlig i uka, lenge til helg, men nå fikk jeg igjen motet :-)

Populære innlegg