tirsdag, juni 06, 2017

True love


Denne. 

Den beste kaprifolduften jeg vet. Den holder til på enden av verandaen vår, den klatrer oppover fra bedet under, og den er så diger og dufter så intenst at jeg blir helt ør i hodet og hjertet og kropp og sjel av pur kaprifollykke. Jeg liker all slags kaprifol, den som vokser vilt på Sørlandet, den rødrosa som er mer vanlig og som jeg fanget med meg på kaprifolslang da vi bodde på Sagene, eller på pensjonatferie i skjærgården i Sverige, og den gule søtladne på Capri naturligvis - men denne lysegul-lyserosa varianten her som jeg ikke ser så ofte - den er helt himmelsk. Den har innslag av kardemomme og bittelitt kanel-aktig, og bittelitt Capri-sødme, og om kvelden (særlig etter regnvær) er den helt berusende. 

For to år siden ble jeg tatt med ned i hagen i søvne, midt på natta, for å snuse inn duften

Vi har kaprifol litt overalt i hagen - det vokser en sammen med klematisen ved inngangspartiet, vi har en som klatrer i prydkirsebæren, en som klatrer i en av syrinene, en som klatrer på verandatrappgelenderet, en som klatrer sammen med flammentanzrosene på langsiden av verandaen, og denne fantastiske på enden. Alle blomstrer på forskjellige tidspunkt. Kaprifol hele sommeren. Og akkurat nå: Den aller beste av dem. 

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vet du, den nattehistorien er noe av det mest romantiske jeg har lest på lenge... Så vakkert. Takk for at du deler. Har alltid forbundet kaprifol med deg og bloggen din, skjønner nå at det har sin årsak. (Også Johan Borgen da)

Stine Arkeologine sa...

Nydelige er de! :-) Vet du hva den heter denne sorten som dufter så godt?

Katrine sa...

Elsker slike kjærlighetserklæringer. Det er alt for mye nøkternhet rundt oss for tiden, deilig når noen skrur på følelsene! ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Så fint at du likte nattehistorien :) Og morsomt at du forbinder kaprifol med meg, det blir jeg glad for å høre!

Stine Arkeologine: Nei, vet du, til å være så opptatt av hage og blomster som jeg er, så er jeg ikke særlig flink til å huske nøyaktig navn på de forskjellige typene av en art! Rosene mine husker jeg stort sett..

Katrine: Ja, det er deilig, ikke sant? Hvorfor holde det tilbake?

Populære innlegg