søndag, desember 03, 2017

Adventstradisjon











Dette er noe av det beste jeg vet. "Jul i Bullerbyn", som jeg har lest (eller blitt lest for) hver 1. søndag i advent hele livet. Da jeg var liten, trodde jeg at Kristi i Sørigarden var meg. Jeg og søstrene mine satt i sofaen og mamma tente det første lyset, og leste høyt for oss mens vi spiste klementiner. Jeg pleier å reise hjem den første adventshelga, nesten hvert år, og tradisjonen holder vi liv i.  I år er det en annen liten en som får være med på dette! 

Ilon Wiklands tegninger (og Carl Larsson!!) er for meg det nærmeste man kommer en inspirasjonsbibel når det gjelder juleinnredning. Juleinnredning har for meg alt med nostalgi, tradisjoner, arvegods og stemning - og virkelig ingenting med trender som endrer fra år til år - å gjøre. 

3 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Denne er så koselig med de fine illustrasjonene, de hørte mer til lillesøsteren min sin tid enn min tror jeg men jeg koste meg like mye som henne under skalkeskjul av høytlesing.. Så fint å føre tradisjonen videre! :-)

Ingerid sa...

Denne leste vi på sengen i morges, det er helt magisk. Ekstra bra i dag at veslejenta var over en liten hjernerystelse og at sengen var ny seng og ikke lenger madrass på gulvet. Så kom jammen storebror også og så hadde vi frokost på sengen mens solen stod opp og lyste på isrosene på vinduet. Da gjorde det ingenting at vi brukte over en time etterpå på å få papp og isopor ut av huset - det var en perfekt start på dagen.

Anonym sa...

Har du sett Kajsa Krabat av Astrid Lindgren? Den gir også en så ufattelig god julefølelse. Da jeg var barn pleide jeg å få klump i halsen av glede over denne. Og så er det jo de nydelige illustrasjonene, da.

Populære innlegg