mandag, desember 04, 2017

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 4


Ah. Julete. Det finnes så mange gode. For en del år siden da Le Palais des Thés akkurat hadde kommet til Norge, fikk jeg deres Cachemire rett før jul av min snille mann. Den er helt perfekt som julete! Jeg har hatt den hvert eneste år siden. En blanding av svart og grønn te, med sitrus, nellik og kanel osv - men ikke altfor voldsom. Jeg drikker den daglig nå, årets boks er allerede halvveis tømt. Denne har jeg skrevet mye om gjennom årenes løp! Vet at mange av dere har lagt deres elsk på den, det er hyggelig. 

En annen tradisjon er mine faste svenske yndlinger som jeg alltid kjøper på vår årlige førjulstur til Göteborg. Lusse-te! I fjor holdt vi oss hjemme pga nyfødt baby, men ei venninne kjøpte den for meg heldigvis. I år står jeg muligens i en tebutikk når dere leser dette, hehe. Lusse-te er en av teene jeg har skrevet aller mest om her i bloggen gjennom årene, og er en av de aller beste jeg vet - uavhengig av årstid. 

Ellers liker jeg adventsteen til Majorstuen Te & Kaffe, og deres Old English Christmas Tea. Andre aktuelle: Stockfleth's sin er bra, og Kusmi har jo alltid slike gigantiske (og relativt dyre) juletebokser hvis innhold man aldri blir ferdig med. Det har holdt meg litt tilbake så langt. Men de er jo gjerne fine da. Og muligens ikke å få tak i lenger, siden Kusmi-butikkene stengte? Twinings har også en god julete når jeg tenker meg om, men den finnes visst ikke i norske butikker. Jeg har forresten kjøpt en ny en fra Le Palais des Thés i år, og nærmere omtale av den kommer nok snart.  

Jeg liker å ha en del å velge blant, det er ikke så farlig om man ikke rekker å drikke opp absolutt alt. Januar er mørk og lang, det kan være koselig å drikke julete selv om jula er over. Jeg står imidlertid over røde teer, altså rooibush-teer, så for meg er julete primært svarte eller grønne. Og uten melk i, jeg drikker alltid teen bar. 

Også har jeg jo alltid mine teadventskalendere, da, av et eller annet slag. Daglige doser med god te som noen andre har plukket ut, det er jo moro med overraskelser! I år som de to siste årene falt valget på den svenske teadventskalendern. Tidligere år har jeg kjøpt kalenderen fra danske Tante T, den har alltid vært veldig bra!

Hvilke er deres favoritt-teer i desember?  


8 kommentarer:

Anaruh sa...

I år har jeg Lusseteen du har frontet her i bloggen, og jeg har også hatt Chachemire så langt tilbake jeg kan huske (dvs 2009, da jeg fikk smake den hos ei jeg var i barselgruppe med). I tillegg pleier jeg å kjøpe jule- eller adventste på litt tilfeldige steder: Black Cat, Stockfleth's, Le Palais des The,på nett eller i utlandet. Men! Den aller, aller beste juleteen er Grønn Skomakerte fra te og kaffehuset i Trondheim. Ingen over, ingen ved siden av. Nå har jeg bare en biiitteliten rest igjen, og siden jeg ikke skal nordover i år, tror jeg at jeg må bestille pr post i år

Jorunn Alice sa...

Fins det julete utan kanel? Syns ofte kanel blir for framtredande.

Anni sa...

Så noe julete på apoteket her om dagen, men har ikke smakt. Jeg er godt fornøyd med
Perchs sin hvite julete, som også kommer i grønn og sort versjon.

Tigram sa...

Min favoritt er Black Cat sin adventste. Den inneheld kanel,men det mest framtredande er smaken av sitrus og blomar. Friskare enn tyngre joletear med nellik og slikt. No fekk eg lyst til å prøve Grøn Skomakerte. God advent vidare!

Anonym sa...

Perch sin hvite julete på meg også. Med eple, kanel, appelsinskall, kokos og nellik som til sammen gjør den veldig god både på lukt og smak. Og så kommer den i en fin boks i en fin eske. Boksen gjenbrukes til en ny te etter jul, muligens en hvit te fra samme sted. God førjulstid til dere alle! :-)

Stine Arkeologine sa...

Jeg fikk juleteen til Perch i adventskalenderen i dag, og den var veldig god! Den eneste jeg har smakt som er uten kanel, jeg greier ikke det i te (men godt ellers). Så det er et tips til deg, Jorunn Alice! :-) Ellers har jeg av samme grunn ikke noen spesiell adventste. Eller jo forresten, solbærte har vært en favoritt om vinteren! Men finner bare Twinings sin nå, jeg drakk mye Liptons før men de har kanskje sluttet med den?

Stine Arkeologine sa...

Den uten kanel er svart, Perchs har sikkert flere :-)

Jorunn Alice sa...

Samme her, kanel i te kan ofte bli litt heftig. Det går i solbærte her 😊

Populære innlegg