fredag, mars 02, 2018

Glamorøs fredag


God morgen! 
Påskemåneden er i gang! Da må vi jo gå i gang med påskeadvent denne helga. Jeg kjøpte årets første dose med påskete i går (Solberg Hansen fra Majorstuen te og kaffe) og neste uke skal jeg sjekke ut Lille Valkyrien kaffe og tehus sin - og evt om de har en ny type hos Perchs. Og Black Cat. 

Planer for dagen er en tur på biblioteket, helgevask og litt rydding, spise ferske croissanter og lese ferdig boka mi ("4 3 2 1"! Kun femti sider igjen), og leke med vår lille datter så klart. Hun er iført Petit Bateau-striper og en selebukse med kattepus på, mens jeg er stadig i pysjen. Mars-duftene skal finnes fram i helgen, kanskje til og med blogges om snart. Ellers spiller vi plater, fyrer opp i ovnen, og i kveld blir det pizza som vanlig. Helgen blir passe sosial, med besøk av familie og et lite bursdagsselskap på søndag. Også skal jo som sagt påskeadvent markeres. Det blir hyggelig!

Ha en fin fredag alle sammen! Rapporter mottas med glede i kommentarfeltet, det er alltid så koselig å lese om glamoureffekter og planer! 

mvh
Glamourbibliotekaren

21 kommentarer:

slikejenter sa...

Fredag! Det glamorøse i dag er lyset, først og fremst. Jeg er ikke så glad i kulde, og ønsker at vinteren kunne slippe taket litt nå i mars. Men - været får vi ikke gjort noe med. Det er uansett deilig med snart helg. Jeg skal bruke arbeidsdagen på å skrive, først og fremst. I helga skal jeg på utflukt med min lille datter, og det blir veldig hyggelig tror jeg - vi skal besøke gamle venner.

Stilen er mer praktisk enn glamorøs - jeg vil ikke fryse! Ull innerst, jeans og genser. Fikk tid til å sminke meg litt i morges, da. Og glamouren ble vel strengt tatt ivaretatt i går da jeg var på dinner & opera-date med min kjære. Anbefaler Lucia Di Lammermoor til alle operaelskere :)

Ønsker alle en fin helg, med så mye varme som mulig!

Alene sa...

Yey!!! I dag går jeg for glamour!
Nå har jeg hanglet etter influensa og bronkitt i flere uker og er lei. Fremdeles ikke tip top, men klar for å ha på seg noe annet enn myke klær.
Så i dag blir det kjole ( vinrød med hvite prikker), nydelig halskjede jeg fikk av mannen sist fødselsdag og nyvasket hår.
Ny fredagsbukett liver opp mens vi venter på vår. En episode med «Jeg heter Anne» (fra Bjørkely) skal sees i dag. Synes den er utrolig søt og fin!
En kafétur i løpet av helgen og god mat gjør tilværelsen sannelig godt.

Ha en nydelig fredag og helg alle glamourtilhengere. Det er så fint å lese en blogg som oser av glede og positivitet hos alle!!!

Maje sa...

Fredag! Det er jo glamorøst i seg selv. Her er det hjemmestrikket ullsjal som eneste glamourfaktor, men det er vel innafor når det er -25 C ute. Eldstemann skal til Jessheim til Østlandsmesterskapet i drill i helga, men der skal far være med, så jeg skal være hjemme med Mini. Håper å få ferdig et lite håndarbeidsprosjekt, få ordnet litt i huset og lest litt i boken min. Ellers skal nok en påskete i hus her også (kanskje jeg går for Lillys yppige appelsin fra Tetøsene selv om det ikke akkurat er tradisjonell påskete) og nye blomster på bordet. Håper dere holder dere varme i den bitende Sibir-kulda. God helg!

Anonym sa...

Jobber som vanlig på fredager, ikke så høy glamourfaktor på jobb (jobber i skolen), men et smykke og litt enkel sminke + en dash parfyme høyner litt. Har ikke så mange planer for helga, da det er veldig kaldt i min landsdel (-30 i morges). Må vel sitte inne og fyre og lese! Skal dog se Folk og røvere i Kardemomme by sammen med mine to døtre i morgen, så det blir stas. Det blir vel noen gode måltider, kanskje litt baking, i løpet av helga. Nyter i alle fall at sola har begynt å varme! God helg til alle sammen!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Har ikke rapportert her inne på en stund, men gjør herved et comeback. Er på helgebesøk i byen jeg nettopp har flyttet fra og koser meg med gamle kollegaer og evige bestevenner. Programmet er fullpakket og det er mange minusgrader (og jeg som hadde håpet på et snev av vår...). Er fornuftig kledd i ull i mange lag og hverken hår eller makeup har noe spesielt schwung. Føler likevel at dette er en meget glamorøs fredag. Sola skinner og snart skal jeg rusle i byen og se på alle de fine folka som denne byen huser. Livet er godt.

God helg til alle dere glamorøse mennesker!

Anonym sa...

Herlige fredag! Er på jobb på kontoret, med nitimen i bakgrunnen, det er så hyggelig!
Klesstilen er marineblå chinos og lyseblå og hvitstripete skjorte. Glamourfølelsen er tilstede allerede, mulig det skyldes Eva Weel skram konserten jeg skal på i sandefjord med mann og gode venner. Ellers skal helgen tilbringes med mann og barn, det er alltid fint. God Fredag og god helg til alle!

Kjersti sa...

Jeg liker så godt at du har innført påskeadvent! Ikke at jeg markerer den selv, men det gir godfølelse å se hvordan du gjør det.
Min helg ser ut til å bli fin. I dag er det ingen planer, kun en liten tur på butikken og deretter en skogstur før en rolig ettermiddag og kveld med aviser og annet lesestoff. I morgen skal jeg på Henie Onstad, og har håp om å delta på The Abramovic Method. Det blir spennende!
God helg :-)

HildeSofie sa...

Puh! Fredag!
Hadde tenkt at dette skulle bli en dag der jeg fikk hentet meg inn på alle oppgaver, men i stedet bare este det ut og ble flere av dem. Men det skal vel gå på et vis det også.
Ull innerst fra topp til tå i dag, duften er som vanlig Coco Noir og har glitrende stjerner i ørene.
I ettermiddag skal jeg rydde og vaske leilighet, og deretter inntar jeg sofaen med bok, avis, te og en hel haug magasiner og blader som har kommet de siste dagene. Den fine fyren som gjerne ville komme på besøk i dag må derfor dessverre vente til senere i helgen, men han skal på konsert i kveld, så han overlever nok :)
Søndag skal jeg spille trommer og andre rytmeinstrumenter for en fin forsamling folk, det blir vår første offentlige opptreden, og det er både skummelt og gøy, hoho!
God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

Vi hangler litt både jeg og rådyra som trekker rundt huset for tiden. Er syk igjen og fyrer i ovnen og gleder meg veldig til våren nå, men holder motet oppe med påskeliljer på bordet og musikk jeg blir glad av (Tryllefløyten, bl.a.!). Ingen planer for dagen og helga annet enn å holde varmen, se film og bli frisk. Riktig god helg til dere alle! :-)

Anglofilia sa...

Har hanglet I en ukes tid sjøl, et under at nesa fortsatt er fast I fjeset etter dagevis med absolutt konstant pussing! Har likevel karet meg på jobb disse dagene, noe som ikke har vært godt I knallfrosten. Selvfølgelig har det vært travlere enn ellers på jobben og, for riktig å tyne en syk stakkar. Jaja.Det er kun timer igjen til helg, og kvelden skal tilbringes på sofaen med varm suppe og minst to glass rødvin. Ikke at jeg har verken smak- eller luktesans for tiden, men likevel. Lørdag og søndag er det RM I korps her I Stavanger, så de dagene blir det også travelt. Nesten så jeg gleder meg til neste helg allerede. Da skal jeg nemlig til Praha. Godt å ha noe og se fram til. God helg til alle!

S sa...

Fin fredag!
Dagens glamour er lett møre lårmuskler etter gårdagens treningsøkt - vitner om at jeg gjorde en innsats. Ute har minusgradene blitt betydelig mindre og det gjør sitt til å gi et snev av vårfølelse. Men som Elisabeth B. skriver over: det kan fortsatt komme haugevis med snø før påske. Er ellers helt matt etter to intensive møtedager som ikke ble avsluttet på noen god måte i går, og som fører til at jeg velger å isolere meg på mitt eget kontor i dag. Dårlig ledelse er altså helt katastrofalt!

I helga gjelder det derfor å få tilbake energi og tiltakslyst, og jeg tror at jeg må prioritere litt alenetid med tent lys, bok og tid til å tenke. I tillegg er det å rusle lufteturer med hunden i dagslys (og uten masse minusgrader) ren terapi og vitamininnsprøyting. Etter arbeidstid skal jeg handle inn noen vakre blomster og så blir det nok tente lys og vin.

Tigram sa...

Eg burde gått innom Majorstuen te og kaffe i går eg også, på Lille Valkyrien var ikkje påsketeen komen enno. Men mangoteen eg kaupte er slett ikkje verst. Her er eg så godt som pakka og klar til ei jobbreise til eit anna kontinent. Veldig spent, men med godt reisefølge og ein god plan trur eg dette vert stort. God helg aller!

Anonym sa...

Jeg har alltid likt påske og tiden frem mot den så godt, så da jeg leste om påskeadvent her adopterte jeg begrepet med en gang. Og i dag stod jeg opp klokken seks og bakte sitronkake slik at jeg og min gode venninne kunne sparke i gang påskeadvent på en standsmessig måte. Med sol gjennom stuevinduet og lyden av våryre fugler ute ble det riktig så bra.Resten av helga skal tilbringes med familie og venner. Middager,grilling og turer ute. God helg alle!

Salome sa...

Min glamorøse fredag er å ikke være glamorøs! Fra 16 minus til dagtemperatur på 24 pluss. En liten landsby ved havet på Kreta. En baker som har åpent mellom 10.30 og 13. En liten dagligvare som har åpent tre timer om formiddagen og to timers om ettermiddagen. To lokale restauranter. Appelsiner og sitroner på trærne. Sølvskimrende oliventrær. Fullmåne og lyden av bølger. Haner som galer og sultne og innpåslitne katter. Morgentur, man hilser på alle, Kalimera. Min (slunkne) sminkepungen er ikke åpnet!

Inger sa...

Det er så fint å merke at vi går mot lysere tider. Nå er det lyst før jeg går på jobb,og sola skinner fortsatt når jeg kommer hjem på ettermiddagen. Med masse snø og kuldegrader ute lager jeg vårstemning inne med tulipaner og hvite perleblomster. I helgen blir det litt nødvendig husarbeid, kanskje en tur eller to, og besøk av noen gode venninner. Er nok ikke heller så superglamorøs i antrekket, men mørkeblå ullgenser, litt leppestift og perlesmykker gjør nytten.
God helg, alle sammen!

koristen sa...

Påskeadvent, det er noe for meg! Er det lov å henge de nyyyydelige porselenseggene i stuevinduet da, tro? Jeg skal ikke ta frem en eneste kylling, men de eggene er så vårlige!

Jeans og genser, minimalt med sminke fordi ansiktet er innsmurt med nyinnkjøpt kuldekrem som går dårlig sammen med solpudder. Mørkerøde negler og en vakker gammel sølvbrosje hjelper :-)

I kveld blir det klesvask og sofaliv tenker jeg, i helgen blir det blant annet besøk hos en venninne. Ønsker Glamourbibliotekaren med familie og alle andre glamorøse en strålende helg!

Randi sa...

Når mannen med de snille øynene, han som sitter utenfor nærbutikken med pappbegeret sitt i all slags vær, og i det siste i denne isende sprengkulda, når han blir på gråten av et smil, noen ord, en kopp varm sjokolade og en bagett og nesten ikke vil ta imot femtilappen, DA gråter jeg og tenker på hvor himla godt vi har det!

Anonym sa...

Hjerte til Randi.

.mette sa...

❤️

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Også denne fredagen bader Bodøbyen i sol, og jeg fryder meg. Ikke har vi noe særlig snø heller, i hagen min ligger et par usle centimeter med gresstuster stikkende opp overalt. Sånn har det vært siden jul, og det forbauser meg ikke om vi får et heftig snøfall mellom nå og påske en gang. Eller noe sånt.

Men glamouren er i behold! Jeg har mønstret kjole i tre farger, grå cardigan og sorte sko/strømper, Chanel på leppene og Romance på halsen. Den indre glamouren startet i halvsjutida i dag morges da jeg gikk morgentur med hunden, for da hang en stor og tung fullmåne på himmelen i nord, med Lofotfjellene som lignet isbiter duvende i havet litt lenger ned. Vakkert! Senere i dag blir det enda mer glamour, for jeg skal til frisøren - og har fri i kveld!

Dette er den siste helga jeg er hjemme på over en måned, og den skal brukes til tur, lesing og litt tolking (!) på søndag. Skal også skrive ferdig en jobbsøknad! Har også kommet meg halvveis i den nye sesongen av The Americans, som kom ut denne uka, så det er ikke umulig at Netflix også kommer inn i bildet!

God helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Randi: Amen.

Populære innlegg