fredag, august 31, 2018

Glamorøs fredag!


God morgen, kjære venner! Håper dere har latt fredagene være glamorøse siden sist, og enda mer håper jeg at dere vil være med på å forgylle hverandres fredager her i bloggen igjen! Det er jo et fellesskap her, hvor alle er velkomne og hvor det er høyst individuelt hva man regner som glamoureffekter. Men det er viktig å delta! 

Glamorøs fredag startet egentlig i går ettermiddag i sola på Villa Paradiso, med god pizza, gode venner og en følelse av sensommer. Akkurat nå fryder jeg meg over ei kanne Hvid Creme fra Perchs som står ved min side her, jeg hører på Andsnes' rykende ferske plate som slippes i neste uke (Chopin! Ballader og Nocturner. Nydelig!), dagens duft er Une Nuit Magnetique fra The Different Company, jeg har mørke jeans og en lysegrønn genser med matchende øredobber. Og rød leppestift! Fredagsblomster skal etterhvert pryde bordene i stua, vi skal spille plater og ha det hyggelig. Samt et frisørbesøk med fotbad og hodebunnsmassasje!

Ellers blir det en nokså sosial helg med besøk hos små og store venner, konsert, og bruktmarked på søndag. Kanskje begynne på ei av bøkene jeg kjøpte på forlagenes store boksalg i går.  

Nå håper jeg dere vil bidra så det ljomer her! Fire måneder uten rapportering; det må ha samlet seg opp litt eller hva?

Ha ei riktig god helg alle sammen! 

mvh eders Glamourbibliotekar

34 kommentarer:

Maren sa...

God glamorøs fredag! Jeg gleder meg til helg! Med ny mørkeblå kjole og plommerøde negler er jeg klar for ukas siste arbeidsdag. Dagens første tekopp ble The des lord, og på jobb venter flere kopper. Riktig god glamorøs fredag til alle sammen, det er så hyggelig å legge igjen en liten rapport.

Ai. sa...

Gjett om jeg ble glad da jeg så du hadde begynt å blogge igjen! Har jo holdt på med selvrapportering hver fredag i dagboken, men innså raskt at halve moroa er å lese om andres fredager. Så her er min oppdatering og fredag: jeg er en av disse som ikke er så glad i sommer og gleder meg ekstremt til den tiden vi går inn i nå. Siden sist har det skjedd store ting for min del: jeg har begynt å jobbe litt. Jeg flytter inn inn i leilighet med nyoppusset bad. Jeg drar på ferie til New York i september. Har kikket endel i NYC-arkivet her og latt meg inspirere. Fredagen starter på stamkaféen med litt jobb. Etterpå blir det trening, og kanskje en tur innom Perchs for å kjøpe appelsinte. Jeg er nok ikke spesielt glamorøs rent utseendemessig, men føler at i dag er en bra dag! Gleder meg til å lese andres rapporter.

Anonym sa...

God morgen fra fjellheimen i Romsdal! Våknet til fuglekvitter og sol inn gjennom vinduet i vår meget enkle hytte. Her skal vi nyte fridagen før arbeidshelg. Dagen skal brukes til en liten trimtur, tyttebærplukking, lesing og tedrikking. I kveld blir det radiolytting og enda mer lesing i parafinlampelys. Helt sminkefri, parfymefri og i fritidsklær. God helg alle sammen!

slikejenter sa...

Så hyggelig med glamorøs fredag! I anledning dagen har jeg tatt på meg min nye yndlingsbukser fra Rodebjer, som jeg kjøpte i sommer etter å ha lystet etter dem i et år. Ekstra tilfredstillende! Ellers er det lite sminke og duft, men jeg føler meg ganske fin læll :)

Jeg sitter på nytt kontor og prøver å venne meg til ny jobb - det kjennes bra, men litt rart. Helga skal nytes, sammen med min lille datter - vi er alene hjemme. Da blir det bytur, besøk og små eventyr.

Anaruh sa...

Dette har jeg savnet! Så det alle mest glamorøse er vel å rapportere inn her, vil jeg tro?

Dagen min begynte fint med rolig frokost sammen med barna og Harold Pinter på toget til jobb. Jeg er kledd i mørke jeans og stripegenser, leppene er rosarøde med Chanels Palpitante og dagens parfyme er Mûre et musk extreme fra L'artisan. Jeg unner meg litt avspasering etter lunsj i dag, og stikker til byen for å shoppe! Kan ikke huske sist jeg gjorde akkurat det, så dette er noe jeg gleder meg til. Skal selvfølgelig innom forlagenes store boksalg (fast tradisjon), og så har jeg sett meg ut en genser på Bennetton som skal prøves. I tillegg blir det nok en bukett solsikker og en god kopp jålekaffe.

Resten av helgen er ganske åpen, men jeg har i alle fall lyst til å lese aviser og være mest mulig ute. Foreløpig ligger det også an til en seiltur på fjorden.

Men nå: dagens første kopp te. Tror jammen meg jeg lar meg inspirere og lar det bli Perch's hvid creme her også. God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Dagens udiskutabelt største glamoureffekt er simpelthen at du er tilbake, og at fredagsrapporteringen er i gang igjen! :D

Sånn ellers: Glamorøst å være uthvilt da jeg våkna, og å rekke det jeg skulle hjemme før jeg dro på jobb. Her sitter jeg i lilla topp, sort skjørt og sorte strømper (og signalrøde joggesko!) og har Chanel på leppene, og nyter å kunne ha Ralph Laurens 'Romance' på halsen/nakken fordi parfymeallegisk kollega er på ferie. (Ellers ville jeg måttet droppe parfyme, og det er helt greit når det er nødvendig.)

Planer for helga: Barnevakt for en tiårig gutt og ei sjuårig huskytispe. Mye taler for at det blir endel friluftsliv; kanskje sogar mini-hyttetur fra lørdag til søndag til ei koie i skogen. Lørdag er det #nattinaturen, så kanskje vi sogar prøver oss på å sove ute!

God glamorøs fredag til hver og en - og til vertinna især!

Anonym sa...

Den største glamourfaktoren i dag er at du er tilbake!
Jeg skal nyte siste feriedag på bytur i Cartagena. På grunn av varmen blir det kort og vid shorts med luftig topp til.

God helg til alle!

Helga sa...

Så hyggelig med glamorøs fredag igjen! Jeg har lest bloggen jevnlig og trofast, men sjelden kommentert noe.. Min fredagsglamour er at jeg ble ferdig med den viktige jobbsøknaden i går kveld og dermed kan bruke fredagen på å gjøre huset helgeklart! Da er det ekstra koselig å ta helg når jeg henter mini i barnehagen og mannen kommer hjem fra jobb. Så blir det fajitas når mini er i seng og en deilig fredagskveld. Herlig! Det gjelder å se lyspunktene når man er tvunget til husmortilværelsen enn så lenge.

Jorunn sa...

Hyggelig å melde inn den glamourøse fredagsfølelsen igjen! Dagens antrekk er relativt casual, med stripete skjorte og svarte jeans, men er høynet med mine nokså nye Daisy-øredobber fra Georg Jensen. En dash parfyme, Euphoria fra Calvin Klein, gjør også susen.

For øvrig blir det nok pizza til middag og en rolig fredag aften. Resten av helgen er et blankt ark som jeg gleder meg til å fargelegge. Kanskje skal jeg fullføre noen av sommerens bøker? Uteliv blir det i hvertfall, - håper på fint høstvær! God glamourøs fredag, alle sammen!

glow sa...

hei! så hyggelig å være tilbake! Glamoureffekter her består av hjemmekontor frem til lunsj og så nokså kort dag. I helgen skal jeg plukke ut ny lydbok, starte på noen syprosjekter og gjøre alt veldig langsomt med en tekopp ved siden av meg til enhver tid. Jeg gleder meg veldig.

God fredag alle sammen :)

tea sa...

Åå, for en fin start på helga! Er så glad for at du er tilbake!

Jeg kom hjem fra Oslo grytidlig i morges. Fikk med meg både gullbryllup og forlagenes store boksalg, i tillegg til en rekke tehus, bokhandlere og annet fint (mye som du har anbefalt her i bloggen, så takk for det!) Planene for dagen er å hente seg inn etter reisen, rydde på plass all te og bøker som ble kjøpt, lese videre i Idioten av Dostojevskij, lage og spise fredagspizza og bare slappe av. Helga er også ganske tom for planer foreløpig, men det lokale skolekorpset arrangerer loppemarked, så det frister å ta turen innom. Dagens glamoureffekter er en boks Sanpellegrino, god salat til lunsj og muligheten til å ta det heeeelt med ro etter fem fine, men hektiske dager i hovedstaden. Senere blir det nok en kopp te eller to - kanskje blir det hvid creme på meg også, den ble med hjem fra Oslo.

Ønsker alle en god helg!

Anglofilia sa...

Herrrlig å kunne rapportere og lese om glamorøse fredager igjen, har virkelig savnet det fredagsritualet! Dagens antrekk er sorte velourbukser og en vid, lang, deilig muldvarp-farget genser. Parfymen er Rose of No Mans Land fra Byredo, den er så utrolig god. Helgeplanene er temmelig vage, det er slik jeg liker det best... Men skal iallfall nyte det deilige været. God helg, alle sammen!

Elin sa...

Velkommen tilbake! Endelig får fredagene et ekstra dryss av glamour over seg igjen.
Gleder meg veldig til en rolig og solrik helg uten planer. Eneste plan er å kikke på en ny peisovn. Må gjøre oss klare til høsten og vinteren med en rentbrennende, fin og ny ovn. Jeg badet forrige helg og trodde da at årets siste bad var unnagjort, men jeg tror jammen jeg må hoppe i sjøen i helga og i og med at det er meldt så fint vær. Dagens antrekk er svart og hvitrutet topp, med svarte bukser og bling i ører og på fingre. I kveld blir det sofakos med et glass med ekstra god rødvin.
God fredag, alle sammen!

Trude sa...

Hurra for glamorøs fredag! En spesiell fredag for meg ettersom det er den siste fredagen som arbeidsledig - mandag begynner jeg å jobbe etter 8 måneders jobbsøking. Det er en blanding av glamour og litt spenning. Gleder meg til å få en vanlig hverdag igjen, men samtidig har det vært veldig deilig å kunne ha så utrolig mye tid.

I helga blir det en tur på et kjempefint marked her i Barcelona som holdes hver første helg i måneden - det heter Palo Alto om noen vil ha reisetips :), og ellers bare lade opp til jobb. I dag startet dagen med torden og regn så jeg kunne faktisk tenne stearinlys fordi det var mørkt. Ellers er det fortsatt full sommer og jeg gleeder meg til høst og friskere luft.

God fredag og god helg til alle!

Alene sa...

Så fantastisk deilig å være i gang med fredagsrapportering igjen!
Kjente meg glamorøs i det jeg våknet i morges (selv om jen var trøtt som ei strømpe), for i dag skulle det leses og rapporteres!

Kjøpte meg ei lekker sommerbukse i blek rustfarget lin i mai. Men den har nesten ikke vært i bruk pga den varme sommeren. Fasongen er 50-talls look, så sammen med en sort top og cardigan føler jeg meg som Audrey Hepburn.

Jeg skal prøve å sitte ute med nyåpnet bok og deilig te i ny bruktkopp. Helgen består av musikk, møte med den faste cafégjengen og hygge meg med mannen. Jeg elsker å finne skatter på loppemarked og i bruktbutikker, så det blir nok noe av det og.

Nyt helgen!

Hermia Says sa...

Varma hälsningar från ett höstgrått Gävle :) Mjukt och varmt på kroppen men med ballerinaskor längst ned.. Ska omfamna hösten på riktigt i år (med stor inspiration från gårdagens inlägg här!). Doft i nacken från Jo Malone - earl grey tea och gurka.
I kväll väntar mannen hem ett gäng gäster, jag håller mig undan med en bok eller Sex & the city som jag ser om från början, nu säsong 4 och avsnitt som inte sett tidigare.
God helg till er alla! Och välkommen tillbaks till värdinnan!

Randi sa...

Så fint at du er tilbake!

Det føles i grunnen ganske så fredagsglamorøst når jeg har tid til å kjenne på gleden over at skinner sola på mitt våte, nyvaskede hår, at tomatene fortsatt rødmer ved inngangsdøra, og at katta nyter varmen her hun ligger på lading etter nattas strabaser.
Planer for helga er et aldri så lite rydde/garasjesalg her hos oss. Duverden så mye vi har! Jeg liker ikke å kaste, så jeg håper det kommer mange som kan finne noe de har bruk for i alle gratiskassene.
Ellers skal vi endelig plante syrintrær og stauder her i vår ganske nye hage, det er første sommeren vi bor her så vi har brukt litt tid på å finne ut hva som skal plantes hvor. Og så skal jeg, til mannens store glede, lage god pizza til kvelds.
Vi har det bra godt!

Fortsatt god fredag, og god helg til alle!

Anonym sa...

Så utrolig hyggelig med fredagsglaomur og rapporter igjen-det har vært savnet! I dag er jeg hjemme alene, og har planer om å lese bok,drikke te og kaffe og lage verdens beste kyllingsuppe.Viss været holder blir det svømmetur i morgen tror jeg. Dagens duft er Bois d`Armenie fra Guerlain og antrekket er meget avslappet-ullstilongs og singlet.

Elin sa...

I dag måtte jeg tenkte litt ekstra over antrekket og endte opp med å finne fram til en svart bukse jeg ikke har brukt på en stund, en hvit topp og blomster-øredobber i ørene. Ellers har jeg puttet en sjokoladebit i matpakken og skal kjøpe noe godt å drikke til middagen i kveld! God glamourøs fredag!

Anonym sa...

Hurra, hurra, hurra for at du er tilbake:-) Det er jo glamorøst i seg selv. Ellers er det tur til det store utland med familien her i helgen, og det blir kos. Fredagskjole på, og tidlig avreise fra jobb. Det synger helg i hodet.

God helg til alle.

Turdi

Agatha sa...

Takker så mye for at du er tilbake, Glamourbibliotekar! Flere ganger i sommer har jeg tatt meg i å ville besøke bloggen din, særlig på fredager.

Glamour i dag er fri, sol og Lisa Nilsson-konsert i Oslo Konserthus i kveld. Foreløpig er ytre glamour svært fraværende; her går det i shorts og flipp flopper. Men i kveld - da blir det rød kjole og ditto lepper. Det gledes!

Ønsker alle en god fredag og helg!

Anonym sa...

Herlig med fredagsrapporter igjen!

Lite ytre glamour, men en deilig dusj gjorde susen! Håper det er siste fredag som gravid og at babyen snart er ute. Det er rart og fint å vente på noe sånt! Skal ta litt ansiktsmaske og være ekstra snill mot kroppen i kveld!

Helgen blir slækk for min del, men de andre har fine planer! Jeg har fått nytt påfyll fra biblioteket og gleder meg til å være litt inaktiv med neda i en boka og kanskje snuse litt på høstlufta, om jeg får til!

God helg, alle sammen!

Anonym sa...

I dag fant jeg den perfekte finkjolen på Fretex til 200 kr! Dusrosa med blomster i lilla, rosa og oransje. Herlig å finne glamorøse saker til studentvennlige priser.
Finfin fredag til alle!

Ida sa...

Hei glamorøs fredag. Som jeg har savnet deg! Selvfølgelig har jeg hatt gullkant på fredagene her hjemme for meg selv, men det er noe med muligheten til å rapportere som utgjør det lille ekstra :) Nesten som gullkant med litt glitter på, hehe.

I dag våknet jeg helt uthvilt og hadde umiddelbart fredagsfølelsen. Dagens glamoureffekter er gammelrosa "blondekjole" fra Noa Noa, en kopp fersk Earl Grey Blå Blomst, røde tånegler, og en over gjennomsnittet kosete kattepus som aller helst vil være helt inntil meg uansett hvor jeg går. Noen ville kanskje blitt lei, men jeg elsker denne lille hårballen høyere enn noe annet, så dette er pur lykke for meg.

Helga har gode utsikter for både godt vær, muligheter for å nyte den fine "hagen" vår (hva er vel bedre enn å lese bok ute), og litt sosialt. Men først skal jeg ha filmdate med verdens beste kjæreste i kveld <3

Riktig god helg alle sammen! Klem fra oss i kattelivet.

HildeSofie sa...

Hurra for fredag og at du er tilbake!
Jeg har gjennomført dag 11 i ny jobb, så jeg er fortsatt passe kokt i hodet når jeg kommer hjem. Men det er både spennende, utfordrende og gøy, så dette blir bra! Antrekket er nå rimelig avslappet, men på kontoret i dag hadde jeg nye sorte bukser og en ny, mørkegrønn bluse. Før jeg begynte i ny jobb benyttet jeg anledningen til å gjennomføre en ganske omfattende fornyelse av garderoben, og det er like artig hver kveld å finne frem det jeg skal ha på dagen etter :) Duften er Coco Noir, og neglene har sølvlakk på.
Planer for helgen: Ikveld blir det sofa, film og te, det er alt jeg er i stand til, hoho. I morgen skal jeg bidra med protestrytmer på en markering mot noe av det skumleste jeg vet om, nemlig SIAN. Jeg håper vi blir mange, mange flere enn dem, og at vi fyller Oslos gater med antirasistisk kjærlighet og lyd!
I tillegg skal jeg lese litt pensum, for hva er vel mer natulig når man begynner i ny jobb enn å også begynne med litt deltidsstudier? Det er potensielt galskap, men det er også spennende, så foreløpig går det fint. Og blir det for mye, så er det jo bare å droppe det, har jeg konkludert med.
Og så blir det en tur til Ekebergparken, tror jeg. Og mer te, da, selvsagt.

God helg til alle, og vertinnen spesielt!

Annette sa...

Hurra for glamorøs fredag og lyd fra vår alles kjære glamourbibliotekar!
Jeg feirer fredagen med å reise på hyttetur og sitter i skrivende stund foran en varmende peis og gleder meg til varm gryte til middag om en times tid. Sommeren har vært min mest glamorøse hittil, og det er fordi min mann og jeg ble foreldre i slutten av juni. Derfor er dagens antrekk også noe preget av dette: gravidbukser (herlig oppfinnelse!) og ammetrøye. Og det hele er pyntet opp med en cardigan i lys sjøgrønn som jeg har strikket selv:-)
Helgas planer består i å gå et par fjellturer og å nyte godt selskap mens jeg strikker og koser med babyen.
God fredag og helg!

Anna sa...

Så nydelig at glamorøs fredag er tilbake! Dagens glamoureffekter hos meg har vært nylakkede vinrøde negler som ble ekstra fine akkurat denne gangen, gleden over å gå i strømpebukse igjen (selv om andre går med bare ben fortsatt - høstmenneske), kafébesøk med god venninne og godt innhogg hos forlagenes boksalg. Ha en riktig god helg, alle sammen!

Anonym sa...

Åh, så glad jeg ble da jeg så du var tilbake! Jeg har virkelig savnet deg og formidlingen din, som jeg har fulgt tett i så mange år. Du skulle bare visst hvor mye bra du har gitt i form av råd om musikk, te og blomster spesielt, men mer generelt, en måte å leve på, som jeg er helt med på, men trenger å bli minnet på. .-). Jeg har hatt en fin fredag med hjemmekontor, bra jobbing og samtidig mulighet til å nyte sensommer ute innimellom, og tid med skolebarna som kommer hjem på formiddagen. Jeg rakk til og med å vaske huset og nyter nå en stille stund. Helgen ser ut til å bli en blanding av forpliktelser (som kan vise seg å bli givende) og helt fri, - ingen planer, perfekt. God helg, kjære glamourbibliotekar - og takk for at du er her igjen!
H.

Anonym sa...

Kjære glamourbibliotekar!

Må bare slutte meg til dem som har oppgitt ditt "comeback" her som dagens glamourfaktor nr 1:) Ellers; kaffe og nystekt bolle til fredagsfrokost, og splitter ny høstparkas på jobb. Dessuten ser det ut til at også sommeren har tenkt å gjøre et aldri så lite comeback her jeg bor i helga, og det skal nytes utendørs med mann og hund.

Riktig god helg til skribenten av den nydeligste bloggen med det triveligste kommentarfeltet, og til alle som leser dette! Og hipp hurra for at du er tilbake!

Klem fra fornøyd førstegangs-fredags-rapportør, som oppdaget bloggen din i våres og har vært en av dem som jevnlig rotet rundt i arkivet mens du var borte:)

Tigram sa...

Så fint at du er tilbake, det er fredagsglamour! Gler meg elles til ei fysisk utskeiing i morgon. Oppladinga har gitt rom for å sjå to episodar av Le bureau, slikt skjer svært sjeldan. God helg alle!

Ingrid sa...

Dette har jammen vært savnet! Dagen har vært mest preget av flytting, men jeg har vært på en fin konsert i kveld, og gleder meg til å komme på plass i nytt hjem. God helg til alle her inne i den hyggeligste kroken av nettet!

Nina sa...

Dette har jeg savnet!

Dagens glamoureffekter var nyvasket hår, en ekstra lang frokost og mitt nye favorittskjef som jeg kjøpte på et marked her forleden. Avsluttet dagen sammen med bestevenninnen min og sushi.
I morgen blir det mer jobb og på søndag skal jeg og min kjære ta en tur på et marked og kose oss sammen. Elsker å lese om de ulike livene våre og føle på fellesskapet her inne !
God helg !

S sa...

Kjære glamourbiblitekar! Tusen takk for at du har tatt opp bloggen igjen - jeg har virkelig savnet dine rapporter om stort og smått, og ikke minst fredagsrapportene. Fikk med meg at det skulle bli fredagsglamour, men en lei forkjølelse har satt meg ut de siste dagene. Så det ble ingen glamorøs fredag og heller ingen rapport.

Fredagen ble iallfall tilbragt horisontalt på sofaen med lille hunden som en slags varmeflaske. Uten planer, annet enn å forsøke bli frisk igjen. Og dagens eneste glamorøse innhold var å ta en dusj - og føle seg litt bedre etterpå.

Skal stille sterkere opp videre - og gleder meg til å lese alt som beriker fredagene til alle andre lesere. God helg!

S

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Tusen takk for hyggelig velkomst og for alle rapporter! PROMISE ME at dere fortsetter med rapporteringen, ok? Så ofte som mulig!! :)

Populære innlegg