fredag, desember 14, 2018

Glamorøs fredag


God morgen! 

(I dag skal jeg til frisøren, og dette bildet av Audrey skal jeg vise henne som inspirasjon.) 

På hjemmekontoret er det som vanlig koselig, det brenner i ovnen, det dufter mildt av kongerøkelse og min Chanel no. 5, og jeg skal saumfare nettbutikker etter nye spennende klassiske plater. Det er en glamorøs arbeidsoppgave på en fredag! Ellers stiller jeg med komfortabelt antrekk og stjerner i blikket. Endelig helg igjen! Vi får gjester i morgen, og søndag skal vi på en liten runde for å hilse på venner og kjente. Det blir en fin helg! Gleder meg allerede til søndag morgen med adventsstund i mørket, klementiner og garantert A Charlie Brown Christmas minst tre ganger på rad. 

Nå håper jeg dere vil bidra med deres fredager her i kommentarfeltet! Veldig hyggelig å høre fra dere, og veldig hyggelig å høre at mange av dere poengterer hvor hyggelig det er å lese alles fredagsrapporter hver uke. Merk dere det!

God tredje advent ønsker eders Glamourbibliotekar. 

31 kommentarer:

Anonym sa...

Fin desemberfredag <3 Her er dagens glamoureffekter et veldig fint ullskjørt i Harris Tweed med sving på, og rød leppestift. Uvant med leppestift, så sitter her på kontoret med et lite speil og sjekker leppene konstant ;) I helgen skal vi bare kose oss og slappe av med førjulshygge. Det betyr høy pysjføring, mange kopper med varm drikke, bøker og strikketøy.

Skydronninga sa...

Hei og god morgen!
Her er det en gyllen start - tross slitsom natt med baby. De som skulle ut av huset i dag har dratt, den minste og mykeste sover, mens jeg får unna litt fikseting på morgen her fra kjøkkenbordet. Å ha litt tid for seg selv på morgenen er så godt! I kveld blir kosebuksa og ullgenseren byttet ut med en kjole - det er årets julebord, og jeg planlegger å dra hjem som en av de første. (Det pleier å være hyggelig, men ta av etter hvert!) Det er dagens andre glamour - å kjenne seg selv så godt at jeg tar valg som styrker meg!
Med ønske om en hjertelig dag til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Dahlia sa...

Hva er bedre enn en fredag midt i desember? Jeg har på nye fine, røde vintersko av det fornuftige slaget. Er ikke såå stilig å vakle rundt på glatta med de elegante høyhælte, fant jeg ut ... I helga må julegavene kjøpes inn, jeg er dessverre litt seint ute i år. Men vi skal også bake julekaker til svigermor/bestemor, berlinerkranser og pepperkaker som ungene dekorerer så fint. Og kongerøkelsen finner jeg fram i kveld. God adventshelg!

Agatha sa...

God fredagsmorgen! Akkurat nå sitter jeg i sengen med Dagsavisen og en kaffekopp. En lussekatt fra gårsdagens bakst er allerede spist opp. Jeg fikk ikke tak i safran i går, så jeg laget en vri med ekte vanilje istedet. Veldig godt, men de ble jo ikke gule da.

Planene videre i dag er å pakke inn julegaver, gå tur i dagslyset og forsøke å finne to av de siste julegavene. Jeg har sagt til meg selv at jeg ikke skal stresse, men kose meg med det. Utfordringen er at jeg ikke liker butikker noe særlig. Men tenke positivt, det skal jeg!

Denne helgen er den første i desember uten julekonserter og uten sosiale avtaler. Det var nesten litt overraskende, men så kjente jeg at det jammen er deilig. Ukene i desember har gått i en fart av en virvelvind med venninnetreff, et utfall konserter og juleavslutninger. Så i kveld og i morgen lager vi vår egen middag og hygger oss i eget selskap. Det blir mindre glamour, men desto større komfort. Jeg ser i allefall frem til kveldsmat i pysjamas og morgenkåpe.

Og til Anonym over her; rød lebestift er min signatur. Den kan bli din beste venn, ikke gi opp! Du ser garantert helt smashing ut!

God helg til alle, og i sær til vår kjære Glamourbibliotekar!

Anaruh sa...

God fredag fra et vinterkaldt Bærum! Jeg har hjemmekontor i dag, for utpå dagen får vi besøk av mamma og pappa som kommer den lange veien fra Vestlandet. Håper på greit vær og føre over fjellet for dem i dag.

Foreløpig er det pysj og ulljakke, tekopp og NRK Klassisk, men om ikke så altfor lenge skal jeg ta en dusj og ta på (ull?)kjole, for jeg skal ut i et lite julegaveærend i lunsjen. Og så må jeg kjøpe flere svibler! Planene for resten helgen er familietid, julefilm, baking sammen med mamma og på søndag har jeg avtale med en venninne om å få tatt et julebad i fjorden. Hvis vi kan finne et hull i isen, vel og merke :D

God helg alle sammen!

Helga sa...

God morgen! Dagen startet med julefrokost i barnehagen, det var skikkelig koselig! Ellers lite planer for dagen i dag, men i morgen skal mini på overnatting hos besteforeldre, og vi skal på miniferie til byen med hotellovernatting. Trenger ikke reise så langt for å føle at man kommer seg litt vekk! Så det er en riktig glamorøs helg som venter synes jeg. Dagens glamoureffekt er den deilige grønne genseren mamma har strikka, som er både fin og varm! Jeg har nesten flytta inn i den nå. Nå er det tid for dagens andre kaffekopp og et par småkaker siden det er fredag i desember. Ønsker dere alle en riktig god helg!

Maje sa...

Jeg har "Walking in the Air" på hjernen, for det er slik det ser ut her i dag. 20 kuldegrader og bittesmå iskalde fnugg faller sakte mens de virvler litt rundt. Jeg har lilla strikkekjole etter min mor på meg. I kveld er det god gammeldags korpskonsert på et lite forsamlingshus (med etasjevedovn) og da blir det liksom jul på ordentlig. Ellers blir det nok litt mer baking denne helgen samt familiemiddag på søndag. Jeg gleder meg til alt. God helg!

Alene sa...

God morgen og god fredag!

En vanlig og god morgen her, med full peis og levende lys i mørket.

Ytre glamour består av ullkjole og noe fint i ørene.
Indre glamour i dag er at sønnen kommer hjem fra studier. Jeg skal ni-kose meg med han et par dager før han og min mann reiser og feirer julen i Las Vegas hos familie. Jeg blir hjemme pga sykdom.

I morgen skal sønnen og jeg kjøpe hans årlige julekule, noe vi har gjort siden han var ca 3 år. Planen var at juletreet skulle bli en herlig miks av disse kulene, med en nøytral base ved siden av. Resultatet er et et alt for stilfullt tre med bare matchende kuler i glass og gull.Ikke visste jeg at han var en sånn perfeksjonist :-)
Søndag er det familiejulebord, etter gutta mine er satt av på flyplassen.

Gode ønsker om en hyggelig og stressfri fredag og helg!
Cand. med. sa...

God fredag! Fridag! Halleluja! Nå skal det skrives en lang liste over dagens og helgens gjøremål. Har en sånn lyseblå bullet journal som inneholder'alt'. Det skal vaskes litt, skaffes oversikt over julegaver som må handles (fortrinnsvis fra nisjebutikker i sentrum av byen min), og generelt ordnes og fikses! Ambisjonene er høye! Glamorøs er jeg enn så lenge ikke, men jeg skal på et lite julebord i kveld, og jeg har kjøpt meg en ny mørkegrønnblå kjole i fløyel (et slags throwback til julebord i åttendeklasse, ca 1997 eller deromkring), så da skal jeg nok bli riktig så fin! Og rød lebestift, ja. Jeg er som anonym øverst litt av en novise i faget, men det ser jo så flott ut på andre! Noen som har et tips til merke/type, forresten? Jeg synes mange av dem tørker ut leppene veldig og da blir ikke leppestifter så fin... God helg!

Cand. med. sa...

Juleball i åttende klasse, skulle det være. Og så glemte jeg å kommentere forrige uke, eller når det var, om juleperlene. De går på repeat. Jeg er en ateist med særlig forkjærlighet for det sakrale, så det er nok de klassiske stykkene og korsangen som treffer julehjertet mest. Når det er sagt er det hyggelig med alt det andre innimellom også! Og lista er super for en som meg som ikke kan noe særlig om musikk, men elsker å høre på! Takk!

Inger Marie sa...

God morgen fra Berlin, sitter allerede pa jobben, med glamoureffekt som finkjole og gullglitrende öyelokk, skal pa julefest i glade damers lag kveld og rekker ikke hjem imellom. Tenker at litt glitter en gra fregdag ikke skader, "glitter and be gay" liksom :) Vi som treffes ikveld samarbeider med et dagsenter for hjemlöse kvinner som en av oss er ansvarlig for og gir alltid til jul gaver til kvinnene pa hjemmet, disse skal under dagen pakkes ekstra fint inn, sa haper jeg det kan gi litt glede til noen som ikke har sa mye. Ellers skal helgen fylles med frisörbesök og enda en förjulsfest imorgen. Gleder meg til det! Ser ogsa fram mot en söndag som er helt uten planer, haper pa en fin, lang vandring i frisk luft og varm, koselig genser, beste glamoureffekten nar man sitter inne pa jobb hele uka!

En god helg til dere alle!

P.S.: Fölger lebestiftdiskusjonen, er ogsa helt novise, synes det er sa flott pa andre men föler meg veldig ubekvem selv, her kommer en stor, röd munn, liksom... Man far vel öve litt!

S sa...

Fin fredag!
Dagens ytre glamour er en ny strikke-genser og parfyme. Den indre glamour-faktoren er desto høyere, med vissheten om at mange julegaver nå kan krysses av lista og helga byr på avslapping og litt enkel konfektbaking. I tillegg har jeg sovet godt og lenge (nok) i natt, og den følelsen av uthvilthet er bare fantastisk.

Har derfor ikke så mange planer for helga, men skal bake litt med yngstedatter, lese ut en bok, forsøke bestikke noen i familien til å se julefilm med meg og strikke. Søndag får vi hyggelig middagsbesøk av familie, og vips så er vel helga over.

Og min taktikk med å omfavne jula har altså gitt full uttelling i år, jeg har klart å planlegge på en sånn måte at jeg både har kunnet nyte desember-kos og fått unna juleforberedelser uten stress. Så nå kan jeg se frem til en avslappende helg og en rolig siste arbeidsuke før en lang juleferie. Det kan komme godt med, for i januar braker det løs med mange reiser og oppgaver i ny-jobben.

Til vertinnas kommentar om at vi liker å lese om hverandres fredager - jeg finner så mye glede i dette og mye inspirasjon for hvordan jeg kan lage små gleder i hverdagen. Er så inderlig glad for at bloggen ble gjenopptatt av deg Glaourbibliotekar!

God helg til alle dere!

S

Agatha sa...

Hei Cand.med, Nå følte jeg meg veldig kallet til å melde om mitt beste «røde lebestift-tips». Jeg har veldig mange ulike, både ganske tørre og noen mer blanke. Om jeg skal anbefale kun én, så blir det Christian Diors 872, Victoire. Den fikk jeg i gave av en venninne i sommer, så jeg tror nok den føres fremdeles. Konsistensen er lett kremet, allikevel er den dekkende med en varm rødfarge. Passer veldig godt til mørkhårede. Og så tørker den ikke ut. Lykke til!

Cand. med. sa...

Takk! Da skal den sjekkes ut!

Kirsti sa...

En bunke papirer som skal forvandles til forståelige svar til noen. P2 i bakgrunnen. Ett kontor fullt av juleeffekter, til bruk på jobb. Mange telefoner.


Og nyvasket hår, skal på disputasfest i kveld. Grønt skjørt og silkebluse(brukt nesten i filler, emn den er så god) Og ulljakke og ullstrømper, kaldt ute. Det er snart jul, sies det. Bilen full av gaver som skal sendes i dag, hvem vet kanskje kommer de fram i tide?!

Fredag er fine saker!

Randi sa...

Frostrøyken ligger som en hvit tykk vegg over Trondheimsfjorden idag, og katta nekter å gå ut.
Jeg skal gjøre ferdig en bestilling og ta imot to kunder før jeg tar tidlig helg. Lunsjen inntas som alltid her sammen med dere, det er så koselig!

Bunken med Unicefkort med fine elgillustrasjoner av Lennart Helje ligger klar sammen med adresseboka på spisebordet, så ikveld skal det skrives julehilsener så blekket spruter. Gleder meg! Gleder meg også over å se at snora over peisen begynner å fylles opp med kort som har ramle ned i postkassen min.

Imorra skal jeg til frisøren og ellers bare ta det med ro, kanskje bake litt.
Måtte forresten innom bruktbutikken forleden og kjøpe tilbake noen kakebokser siden jeg under sommerens store opprydning kvitta meg med absolutt alt å legge kaker i, hallo, er det mulig liksom. Jaja, fikk støtta en god sak da (bruktbutikk oppdragssentral og aktivitetssenter).

Fortsatt god fredag, og riktig god helg til alle! <3

Maren sa...

God fredag! Mjuke og varme klær i dag, og perler i ørene for litt ekstra glamour. Og kongerøkelse, får helt tårer i øynene av den gode julestemningen det gir. Gleder meg til en koselig helg, og særlig til et fint besøk i morgen. På søndag har jeg lyst til å bake noe som kan legges på fine glass med silkebånd rundt. Kanskje tekjeks eller en liten julekake? God helg til alle!

Anonym sa...

Hei og god fredag!:)
Fredagsglamouren i dag er rød tunika med broderier og Cecilie melli øredobber. Godlukt, pluss at jeg rakk å fikse håret:) i dag skal jeg spise middag borte. Og det er ikke ofte så det setter jeg pris på! Jeg var så heldig og fant en Frank Sinatra LP på Fretex i stad. Så den skal jeg høre på i helgen. Endelig har jeg fått stekeovn så da skal jeg bake litt i helgen mellom laging av julegaver og julestjerner :)
God helg til alle!!
Yvonne

.mette sa...

Til Agatha - vi bruker gurkemeie når safran ikke er å oppdrive til våre lussekatter. Ellers - hytteliv, peisen knitrer - bare + 11 da vi ankom. Glamfaktor er røde lepper og håret i hestehale og ull, ull ull. Hatet ull da jeg var barn, men dagens ull, ull/silke et jo bare nydelig. Idag blir det fyre/lesedag, i morgen blir det Harrytur. Ønsker alle en flott helg - ikke stress, pust med magen og vær mindfull!

Bokormen sa...

God fredag til dere alle!

Her er det winter wonderland utenfor vinduene til jobben, og du verden hva det gjør for humøret! I kveld har husets tenåring invitert venner på pepperkakebaking og -pynting, og jeg skal gjemme meg unna med litt god takeaway og et eller annet å se på laptopen så lenge. :) Ellers bringer helga litt baking og forhåpentligvis en tur til en hyggelig kaffebar. Denne kommende jula skal vi ikke være vertskap for noen større selskaper, og jeg kjenner det gjør godt å kunne se fram til rolige dager, og mindre ting som "må" gjøres eller handles inn!Frøken Desibel sa...

God fredag!

Fredag med julegensere på jobb, så jeg fant en sånn passe julete med julerøde negler til:) Snart skal jeg av gårde og spille årets julekonsert før vi fortsetter med julebord etterpå. Resten av helgen er ganske så åpen. Bør kanskje få sendt av gårde det som skal fram til jul før søndag.

Håper alle får en finfin helg:)

Anonym sa...

En hektisk dag, til å være en fredag i permisjonslivet, men nå har far og storesøster tatt en tur ut, lillesøster og jeg hviler foran peisen. Senere blir det julefilm og sofakos på alle. Vi skal ha hvilepuls i helgen, gjøre koselige ting med folk som det gjør godt å være sammen med og være takknemlige for alt vi har. Den siste uken har vært preget av alvorlig sykdom i nær familie, men som etter operasjoner og sykehusdøgn når ser ut til å gå riktig vei. Hvem trenger pakker under treet når man kan få fortsette å klemme de man er glad i? Men ikke for det, fireåringen har fått være med å kjøpe gaver til barn som skal leveres i kirken i helgen, og hun snakker mye om hvorfor noen har og ikke andre, og vi er alle enige om at pakker må alle få. Julebrevet til familiens fadderbarn i Sør-Amerika er også sendt sammen med en tegning fra nevnte storesøster på fire. Jeg tenker at livet slik det er akkurat nå, er det mest glamorøse denne fredagen for meg. God helg alle fine folk her inne!

Anonym sa...

God fredag alle! Nå er det lenge siden jeg har lagt igjen noen ord her. I dag har jeg stort sett slappet av, puslet i huset i rolig tempo og tenkt at i år er vel den første gangen siden jeg var tenåring at jeg ikke har stressa før jul, men kost meg. Har bakt litt, men ikke for mye, ikke vasket det grann, ikke bekymret meg noe særlig over alt man liksom må gjøre. Jeg har lest aviser, drukket litervis med te og kaffe og kost meg med adventstida. Dagens glamour er den nydelige parfymen fra Le Labo som heter Gaiac 10. Ellers er det sønnen i huset som står for ytre glamour, siden han skal på juleball i kveld.

Anonym sa...

God fredag, alle sammen! Her sitter jeg på mitt lokale italienske pizzeria i bydelen vår og venter på at leveransen skal bli klar - hjemme venter en sulten familie. På en fredag som dette er det så glamourøst som det kan bli med deilig take-away i kort avstand til hjemmet. I helga blir det juleforberedelser og gløggbesøk hos fine venner, men jeg håper også å snike meg ut på en tidlig morgenskitur i morgen tidlig - vinterens første! Åh, det skal bli fint. Håper alle får en fin fredagskveld! Lotta

Elisabeth sa...

God og noe sen glamorøs fredag herfra! Det var så travelt på jobb at jeg flere ganger åpna denne sida, men simpelthen ikke rakk å lese eller si noe. Men sånn er fredagene noen ganger, og jeg liker jo jobben og det jeg gjør, så det er heldigvis lystbetont også når det er travelt.

Glamouren ble ivaretatt med sort skjørt og mørk lilla genser (Boss, kjøpt på bruktbutikk i Køben!), ulakkerte negler og rød leppestift. Jeg tilhører dem som ikke bruker noe særlig sminke, sånn generelt, ei heller til fest, men røde lepper må det være. Jeg har funnet en Chanel-leppestift som passer min munn perfekt; Chanel Rouge med sin 406 Antoinette. Da jeg for litt siden var i Køben med min 15-årige niese, falt også hun for den og fikk seg derfor et eksemplar da vi var innom taxfree på hjemveien. Den er rød, men uten å være pralende, på et vis.

I kveld skulle jeg egentlig ha vært på julebord, det eneste av fire jeg fikk med meg i år, men da jeg kom hjem fra jobb, kjente jeg at det ikke var et eneste gen i denne kroppen som var klart for julebord i kveld - tross fine folk og en vanligvis bra fest som er gøy uten å gå over styr. Derfor er jeg hjemme nå; glamorøst å få ferdigpakket de aller siste julegavene, og å kunne gå i stilongs i stedet for lang rød kjole! Jeg drikker julete fra Perch's, spiser tiloverblevne rester av salte mandler som ble laget litt tidligere i uka og har ingen planer utenom hundelufting resten av kvelden. Det kjennes helt rett!

God helg, alle sammen!

Marianne sa...

Fortsett riktig god fredag alle sammen!
Jeg startet sent på jobb i dag og kom akkurat hjem. Jeg har en vei hjem fra arbeid som er så fin å kjøre når jeg skal «summe meg» litt. På stille bygdeveier, forbi jordene jeg gikk skitur som liten, forbi kirken som lyser så fint i mørket. På radioen spilte The Cambrigde Singers, John Rutter. Musikk som jeg har blitt så glad i etter å ha hørt på Glamourbibliotekarens juleperler. Nå venter en rolig helg med besøk av gode venner i morgen. Moren min skal lære meg knepene for å få gode smultringer på søndag. Alt godt videre for helgen og førjulstiden!

Inger sa...

Så hyggelig å lese om de små tingene som gir ro og glede i travle hverdager! Jeg og min kjære koser oss foran peisen på hytta, ute er det akkurat nok snø til at det ser julekoselig ut. Ikke så mye ytre glamour, men perler i ørene, jeans og en lun ulljakke får holde. I morgen er det førjulsselskap med gode venner, det er en koselig tradisjon vi har holdt på i mange år. Ellers tar vi juleforberedelsene litt om gangen, de skal gi hygge, ikke stress. Ha en fin førjulstid alle sammen!

Tigram sa...

Glamorøs start på dagen med gange til jobb i 10 minus med nye, skikkeleg varme vintersko. I ettermiddag har eg handla dei siste matvarene til middagsselskap i morgon. Den faste fiskebutikken min finst dessverre ikkje lenger, så det vart ein omveg. Vel heime høyrer eg på folkemusikk.no si Spotifyliste, SlåttifyJUL. Vel verdt å låne eit øyra til. God fredag alle!

Kristin sa...

God fredagskveld! Lenge siden jeg har rapportert nå, men desto hyggeligere å slenge seg med på denne stemningsskapende førjulsrapporteringen! Her er det sjokolade, klementiner, julestjerne og levende lys på bordet, og jeg har endelig kommet i gang med julegaveinnkjøp idag. Vært innom Tronsmo faktisk, det var en spesiell gave jeg var ute etter der i tillegg til at det ble noen kule, retro julekort. Den bokhandelen skal jeg jammen bli flinkere til å bruke! I morgen blir det litt høyere ytre glamourfaktor også; da skal jeg i et førjulsselskap jeg gleder meg til hvert år. Det blir gløgg, god mat, julekjoler, glade ansikter og gode samtaler - og masse, masse julestemning! Føler meg heldig. God helg til alle fine fredagsglamorøse og en ekstra førjulsklem til glamoursjefen sjøl!

Stine Arkeologine sa...

En forsinket fredagsrapport herfra, da det var så travelt i gåt at jeg ikke rakk å skrive noe da. Det var en hektisk dag på jobb, men jeg holdt meg over vannet med nyklippet sveis, hvit bluse og et fint, svart skjørt. Det er et triks jeg lærte av en venninne for mange år siden. På alle av en eller annen grunn utfordrende eller tunge dager, smink deg, kle deg fint og gå ut med hodet høyt! En slags fake it till you make it. Å føle seg fin og litt verdsatt av seg selv kan i alle fall forandre mye! I dag er det roligere, jeg har hatt en lang og fin morgen foran ovnen, og nå er det tid for en tur i tretten minusgrader - det blir nok friskt! :-) God helg, alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle fredagsrapporter! :) Har alltid et mål om å svare på alle, men rekker det dessverre ikke hver gang. Men veldig glad for at dere melder dere på! :)

Populære innlegg