tirsdag, desember 11, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 11

Det er lønningstid for mange av oss disse dagene, og jeg vet i allefall hva jeg skal gjøre for å feire: Drikke varm sjokolade! Og tenke på den gode varme sjokoladen vi alltid fikk servert hos mormor på julaften inne i hennes varme og koselige lille stue. Hun fyrte så intenst i vedovnen at der lukta det varmt. Og kongerøkelse. Og Chanel no. 5. 

Så er spørsmålet; hvor er det beste stedet å drikke varm sjokolade? Bristol er en favoritt for mange, ikke minst pga omgivelsene: Bøker! Bibliotekbar! Men kom gjerne med alternativer, kjære lesere! La oss lage en fin liten liste her i år også - ikke bare for Oslo, men hele landet! Og utlandet for den del. 

Perchs-kalenderen serverte meg en deilig svart te i dag, Panyong, som også inneholder bittelitt hvit te. En fin frokostte, minnet litt om diverse English Breakfast-blandinger. Ryktene sier at panyong-te er blant Dronning Elizabeths favoritter. (og jeg fikk en morsom assosiasjon til Arrested Development da jeg åpnet den. "Annyong!")

5 kommentarer:

Anaruh sa...

Mitt favorittsted å drikke varm sjokolade er først og fremst Kanel ved elva i Sandvika, siden det er så nært hjemme. De har også det som må være verdens beste skolebrød der, og egentlig er alt jeg har spist og drukket der kjempegodt. De har også stort teutvalg fra Harney & Sons, og på kalde dager fyrer i de i peisen.

I Oslo har jeg drukket de beste sjokoladene på Bislet. Koseligst er det hos Åpent bakeri i Frydenlundgata, men også kaffebrenneriet i Thereses gate har veldig god varm sjokolade. Passer perfekt når man er i de trakter for å stikke innom Bislett bok

Anonym sa...

Smelt på Gjøvik har veldig god varm sjokolade! Det ryktes at også kaffebaren Kaffka, et lite stenkast unna, har utvidet kakaomenyen i det siste, men den har jeg ikke rukket å prøve selv enda. :)

Andrea sa...

Jeg kjøper ikke ofte varm sjokolade, men Stockfleths sine er veldig gode! De har både lys og mørk, og de er begge gode. Jeg vet ikke om Stockfleths er å finne i andre byer enn Oslo (og omegn), men kan gå god for den på Munchmuseet og ved inngangen til Ski Storsenter.

Anonym sa...

Den klart beste kakaoen finner man på Bøker & Børst i Stavanger! Varm, steamet helmelk med mørke og hvite sjokoladepletter i svære krus. Siden jeg flyttet til Oslo har jeg lett forgjeves etter en verdig arvtaker.

Gyrid sa...

Jeg blir som regel skuffet når jeg kjøper varm sjokolade på kafe, men i Bergen er det to steder som har perfekte sjokolader etter min smak: Først og fremst Det lille kaffekompaniet når Fløibanestasjonen, og kafeen på universitetsbiblioteket på Nygårdshøyden.

Populære innlegg