onsdag, desember 12, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 12

Samme hva du spiller, trekkspill, fiolin eller kam, dra fram de gamle julesangnotene og øv! Spiller du ikke, kan du synge. Det eldgamle blå juleheftet fra Norsk Musikforlag A/S er nok fremdeles å få tak i, og der står alle de gamle norske julesangene som man har lett for å glemme i alt det amerikaniserte Disney-styret overalt. "Kimer, I klokker", "Du grønne, glitrende tre god dag" i Edvard Griegs versjon, "Det kimer nu til julefest" - sett i gang! Trykk opp noter og inviter folk hjem og syng firstemt, det er morsomt. Jeg og en venninne planket en gang Real Group- og Take 6-arrangementer fra platene deres, og dro i gang julesangkveld. Ambisiøst men gøy! Og noe tidkrevende. Året etter tok vi det litt roligere og spilte plater istedet.

Over ser dere en svært ung Glamourbibliotekar traktere tangentene iført rød pologenser og blått plisséskjørt. Jeg gjetter at jeg var seks år. I allefall i tiden før jeg fikk bestemme mine egne hårfrisyrer. 


I dagens luke fra Perchs var det en grønn ginseng-te. Ginseng forbinder jeg med kosttilskudd fra barndommen, løfter om ungdomskilde og alt sånt. Den inneholder i tillegg sitrongress, papaya, ananas, safranblomst, blodappelsin og udefinert aroma. Jeg er glad i grønn te med sitrongress, så denne var slett ikke verst - men den har en bismak jeg ikke helt klarer å plassere; får assosiasjoner til skiturer?! Kan det være Nivea? Må kjenne litt mer. 

4 kommentarer:

Anaruh sa...

haha, nå lo jeg høyt her - grønn te med Nivea!

Nivea er forøvrig en duft jeg forbinder med farmor, hun duftet alltid av Chanel no. 19 og den blå Niveakremen som hun brukte på hender og i ansiktet. Finnes den kremen fremdeles? I så fall tror jeg at jeg skal kjøpe meg en boks for nostalgiens skyld

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror den blå boksen fremdeles finnes, men usikker på om lukten er den samme - har ikke testa den på mange år. Nivea får alltid dårlig score i diverse tester (ikke minst solkrem) når det gjelder miljøstoffer og sånt, så det er kanskje best å ikke få dilla på den, hehe.

Anaruh sa...

Usj, det tenkte jeg ikke på. Ønsker jo ikke å støtte opp om produksjon av sånt. Får holde meg til Chanel no 19, da

Maje sa...

Spørsmål: Jeg kunne tenke meg å kjøpe litt noter med amerikanske julesanger med akkorder (piano), men ettersom jeg har litt dårlig tid hadde det vært fint med en ansvarlig nettbutikk med nedlasting (etter kjøp såklart!). Vet du om noen gode? Jeg trenger i grunn bare melodien med akkorder, for jeg har dessverre verken tid eller tålmodighet til å gå på innøving av fine arrangementer i disse dager.

Populære innlegg