torsdag, desember 13, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 13


Nå er det ganske mange år siden jeg har aktivt feiret Lucia - men det er alltid koselig å stå opp tidlig om morgenen 13. desember og se på Lucia-feiringen i Sverige, fra et eller annet sted i vintermørket. Ekte og gammeldags! Reprise utpå kvelden for den som gikk glipp av det!

I år er vi derimot invitert på Luciastund i mørket i barnehagen... vi skal få lussekatter som barna har bakt, og de skal kle seg i hvitt. Jeg tror vannfast mascara er beste glamoureffekt i dag! Dette blir så koselig! 


Maleriet er av Carl Larsson, fra hans hjem i Sundborn ved Falun i Dalarna - paradis på jord. Jeg vil flytte inn der, jeg elsker å spasere fra rom til rom og se meg omkring. Min største interiør-inspirasjon, helt klart. Alltid vært. I tillegg til Ilon Wiklands tegninger til diverse Astrid Lindgren-bøker. 


Dagens te fra Perchs var den svarte kvedeteen! Den er jeg jo glad i. Tror ikke jeg har den hjemme akkurat nå, så det var fint med et lite påfyll. 

2 kommentarer:

instance sa...

Har akkurat kommet meg på jobb etter Luciafeiring selv, og vannfast mascara hadde nok vært en god investering i dag, ja. Når alle disse hvitkledde småtassene holdt de små lysene sine i vottehendene og stod der med glitter på lua, stjerner i øynene og røde nesetipper og sang "har du fyr - har du løkte langs din vei", klarte i alle fall ikke jeg å holde tårene tilbake. Det varmet godt helt ut i fingertuppene her i vintermørket i nord. Nå er jeg lettrørt, men dette var heftige greier altså - de trykket på alle knappene, gitt! :D

Kammerpiken sa...

Koret mitt hadde Lucia-konsert klokken 07.00 i morges; - med barnekor, lussekatter og tilliggende herligheter. - Takk og pris for at vi hadde øvelse i går, for det er ganske krevende å synge "Nordnorsk julesalme" sammen med tindrende barnestemmer mens klumpen i halsen bare vokser... Det ble en utrolig fin stund, med over 200 besøkende i kirken. Vi har aldri gjort dette før, men i strømmen av mer eller mindre like julekonserter så var det godt å ha en litt annen ramme.

Populære innlegg