fredag, desember 07, 2018

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 7

Dagens budskap er noe alle vet, men som vi behøver en påminnelse om i blant: Ha respekt for hverandre. Man ser daglig eksempler på hvordan egoismen råder, og skal man gjøre verden til et bedre sted, må man begynne med seg selv. Legg igjen en lapp om du dulter borti en bil. Ikke snik i køer. Reis deg for gamle/uføre mennesker og gravide på bussen. Skru av mobiltelefonen når du er på kino eller konsert (og ikke snakk høyt med den ved siden av deg heller!). Gi penger til veldedighet jevnlig. Delta i dugnader. Ring en gammel venn. Si takk når noen har gjort deg en tjeneste. Vær vennlig, smil og si takk til alle servicemennesker - tenåringen i kassa på Rimi, vaskehjelpa på jobben som tømmer søppelet ditt og gjør det fint rundt deg, si hei til bussjåføren når du går på foran. Slike ting. Dette handler ikke om å være selvutslettende, for man skal ha respekt for seg selv også. Sett grenser, unngå energitappere som tar og tar. Ikke vær redd for å si nei når du kjenner at det blir for mye. 

Vær rett og slett et godt medmenneske og en god venn, mot deg selv og mot alle andre du møter på din vei. La godhetstyranniet blomstre!! (tidenes sykeste nyord, forøvrig!)


Da er du med på å gjøre verden til et bedre sted. Dessuten er det den aller beste glamoureffekt på en fredag!

Dagens kalenderluke fra Perchs inneholder deres hvite julete. Den er helt ok, har smakt den før, men jeg har så mange gode allerede og denne er nok ingen utfordrer til dem. Men absolutt verdt å drikke!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så enig!! :)
Det er en viktig påminnelse!
-Yvonne

Maje sa...

Jeg blir like glad hver gang denne posten dukker opp. Ja! Ja til normal høflighet og folkeskikk. Ja til raushet. Ja til grenser. Dette er min yndlingspost blant adventskalenderens mange koselige poster.

Populære innlegg