fredag, januar 25, 2019

Svar på spørsmålene deres, del 2Eva: Jeg ønsker meg mer parfymesnakk, har du for eksempel noen du bruker hele året også, i tillegg til de "sesong betonte"? Hadde vært gøy å høre mer om :-) 


God idé! Helårsparfymene mine får jo ikke så mye heder og ære, jeg skal absolutt skrive om dem også! Susanne: Jeg vil gjerne høre enda mer tanker om samfunnet og aktuelle saker. Samt at jeg naturligvis er glad i at du skriver om litteratur og te. Ha en strålende lørdag. :) 


Bra du liker mine bok- og teskriblerier! Tanker om samfunnet melder seg i blant, tror ikke akkurat det blir mindre av det slik som ståa er nå i alle fall. Ragnhild: Jeg har en ting jeg har lurt på en stund, og det er hva du føler om at de som følger deg på bloggen eller instagram ofte kopierer deg? Du skriver jo ofte at du liker å inspirere og formidle, men er det ikke litt irriterende at du ikke får ha ting litt i fred, liksom? At plutselig vil alle spise sitronpasta (dagsaktuelt tema), alle har plutselig det bildet av den hunden med briller eller alle vil ha din stil. Det er jo litt satt på spissen å si at alle gjør det, men du skjønner sikkert hva jeg mener. Er det bare kult å ha en fanskare, eller føles det litt voldsomt av og til? Tusen takk for en fin blogg og god helg videre!

Sitronpasta! Som om jeg har opphavsrett på den, haha! Jeg merker egentlig ikke så mye til akkurat det du nevner der, og det er vel som du sier satt på spissen. Men sånn generelt vil jeg jo si at jeg liker å inspirere og formidle, særlig holdninger og god musikk og fine opplevelser, og hvis noen blir inspirert er jo det egentlig målet mitt. Da har jeg oppnådd noe. Hvis noen kopierer ukritisk, gjør alt jeg gjør og kjøper alt jeg eier og sånn, er det på en måte verst for dem, det høres jo unektelig litt kjedelig ut. Da håper jeg jo de etterhvert heller vil finne sin egen sti. Jeg forsøker jo å inspirere til å finne sin egen greie, finne hva man liker, stå i mot press og trender og "sånn skal det være nå" - men heller stole på sin egen langvarige smak. Jeg har ikke noe ønske om å definere min smak og mine valg som det eneste rette; så langt derifra. Men jeg liker jo selvfølgelig mine egne ting, så jeg synes ikke det er så rart om andre liker dem også. Tro bare ikke det er trendy, haha! Jeg driver jo bare med de samme gamle greiene (bokstavelig talt) som jeg har drevet med i alle år.


Å, perfekt, da kan jeg jo benytte anledningen til å spørre hvor du helst shopper når du ideelt sett (vet det ikke er enkelt med en liten unge) har et par timer fri for deg selv og kan gå hvor du vil. Vi er omtrent i samme båt her skjønner du, hehe. Og jeg blir nesten paralysert og kommer ikke på noen steder å gå når jeg plutselig har noen timer "fri"! Hilsen Stine

Tja, jeg shopper ikke så mye egentlig, tror heller jeg hadde prioritert å drikke god te alene eller med venninner, eller sitte i en park med ei bok (ikke om vinteren da). Men av butikker vil jeg si bokhandler er prioritet nr. 1. Tronsmo, Bislet Bok og Sagene bokhandel! Antikvariater og platebutikker også. (Big Dipper har forøvrig god plass til vogn mellom hyllene; min datter har vært med dit mange ganger!)

Gøy, elsker sånt jeg også. Litt nervøs for hva du skal svare Ragnhild over her kjenner jeg, da jeg er blant dem som omtrent bruker denne bloggen som handleliste eller guide eller hva man skal si, ikke minst når jeg er på reise... Synes det er befriende at noen andre har tråkket opp stiene for meg, og jeg synes du har så god smak, så jeg vil gjerne ha alt du har, hi hi.. Har også lagt merke til at vi er mange som lar oss inspirere :-) Men jeg føler at jeg gjør trygge valg når jeg hermer etter deg :-p Men mitt spørsmål handler om noe helt annet! Nemlig litteratur! Du virker jo som en ivrig leser, så jeg lurer på hvordan du varierer i bøkene du velger. Samtidslitteratur, klassikere, ukjente, snakkiser, hvordan navigerer du i jungelen? Hilsen bibliotekarstudent.

Jo takk for det, det er jo hyggelig å høre at du liker smaken min! :)  Angående valg av bøker er det ikke noe system whatsoever - jeg kjøper gjerne bøker i store porsjoner, særlig på reiser når jeg kommer over fristende bokhandler, og går for både noe kjent og noe ukjent. Det samme på bruktmarkeder. På biblioteket ser jeg på nyhetshylla og tar gjerne med meg noe (bortsett fra at alt er utlånt nesten hele tiden), og dermed blir det en salig blanding. Det vil si - snakkiser, altså bøker som det skrives virkelig mye om overalt på samme tid, de hender det faktisk at jeg styrer litt unna og leser ved en senere anledning når alt har roet seg litt. Kanskje fordi jeg ikke alltid har så lyst til å vite alle andres meninger før jeg har lest boka selv. 


Jeg har et spørsmål! Guilty pleasures! Hvilke guilty pleasures har du innen musikk? Hva ser du på tv når du ligger og sløver og zapper på sofaen? Det hadde vært kjempegøy å høre! :-D

Godt spørsmål, og fryktelig vanskelig å svare på! Innen musikk har jeg ikke peiling på hva jeg skal svare, for jeg står for alt jeg liker og det er stor bredde der. Hører ikke på musikk i smug. Å ligge på sofaen og sløve og zappe på dagtid gjør jeg så å si aldri, men her om dagen gjorde jeg det faktisk, for jeg var forkjøla og lå under pleddet og orka ikke lese. Jeg zappa gjennom alle kanalene sikkert fem ganger uten å finne noe jeg hadde lyst til å se på. Jeg hadde håpa jeg kunne finne Fran Fine eller Melrose Place eller lignende repriser noe sted, men det var bare matprogrammer med kjendiser og oppussing og bilkjøring overalt. Jeg synes all form for reality-tv og konkurranser med utstemming er kjipt. Føler at hjernecellene renner ut av hodet når det dukker opp noen Hollywood-fruer eller Kardashians på skjermen. Jeg har ikke så mye tålmodighet til ironisk tv-titting. Men så fant jeg Simpsons! Da ble jeg glad! Og Seinfeld! Kramer som forsøkte å innbille alle at Lloyd Braun IKKE var gal! 


Anonym:
1. Hvilket land vil du gjerne besøke en gang?
2. Hva er yndlingsgodteriet ditt?
3. Fjellet eller sjøen?

1. Mange! Portugal for eksempel! Dessuten er det skrekkelig mange jeg har lyst til å reise tilbake til; blir liksom aldri ferdig med noen steder. 
2. Maltesers
3. Begge deler! Umulig å velge.


Ai: Kjære Glamourbibliotekar! Jeg har to spørsmål. 1) Hvordan holder meg seg "chic" på reise? Spesielt etter flyreiser er det lett å føle seg som en godt brukt serviett. 2) Hva er ditt beste tips til en som vil få til grønn plante? Jeg har allerede kvalt en grønnrenner da jeg pliktoppfyllende vannet litt for mye. Takk for at du blogger. Jeg og du har veldig ulik stil hva gjelder hjem og klær, men jeg kommer stadig vekk tilbake hit, uten at jeg riktig kan forklare hvorfor:) Ha en fin søndag.

1. Jeg synes det kan være fint å ha en liten toalettveske med småtterier som man kan freshe seg litt opp med på reise. En eller annen form for fuktighetsspray til ansiktet. Håndkrem. Våtservietter. Leppestift. Biiiiitteliten flaske parfyme! Tannbørste! Og drikk mye vann.
2. Jeg tror det er så enkelt som å lære seg hvordan hver plante egentlig fungerer. Se i plantebøker, finn en bra nettside, lær. Noen skal ha mye vann og mye lys, andre skal ha mindre av det ene eller det andre. Man må bare prøve og prøve og prøve og feile - og etterhvert lykkes man. Det er liksom ingen snarvei. 


Anonym: Vil gjerne høre dine tips til å leve litt mer miljøvennlig i hverdagen.

Det blir vel helt enkle greier som å slå av lyset i rom man ikke er i, ikke la vannet i springen stå på unødvendig, ha med handlenett til butikken, reise kollektivt, velge produkter med mindre emballasje (evt refillprodukter), reparere ting som går i stykker, kjøpe ting som varer lenge, ikke pusse opp annethvert år, og sånt. Gjenbruk! Ha med egen termokopp hvis du ofte kjøper takeout-kaffe/te. Takke nei til pose i butikkene. Ikke kjøpe alt mulig man ikke trenger! 


Flere svar kommer i morgen! (og her er del 1)

4 kommentarer:

Marit sa...

Veldig morsomt å lese spørsmål og svar :-) Skal komme på noe å spørre om jeg også. Jeg har som Ragnhild lagt merke til hvor mye du antagelig inspirerer, det er ikke få bilder jeg kommer over der jeg ser tydelige spor av glamourbibliotekaren inspirasjon, så dette hender nok mer enn du vet :-) Nå er jeg en instagram avhengig også da, følger mange hundre kontoer og får aldri nok, he he. Ser tekannee dine dukke opp her og der, parfymene dine, bruktskatter som kanner og kopper og mye fra de kjøkkenhyllene dine. Men det er ikke rart, så mye fint som det er der :-) Nå skal jeg tenke ut spørsmål!

Anonym sa...

Supre tips til reiseveska der, jeg føler meg som regel ganske ufresh når jeg går av flyet men skal passe på å ha noen remedier med meg heretter! Tusen takk for en super blogg! :-)

C sa...

Morsomt å lese svarene dine. Gøy å høre at du inspirerer mange, denne bloggen er virkelig en inspirasjon for meg også. Ikke det at man kunne sett det i hjemmet mitt: vi har ikke lik interiørsmak eller bok-smak, jeg hører svært sjelden på klassisk musikk og drikker ikke mye te. Jeg liker likevel godt å lese om dette på bloggen - kanskje fordi du formidler det med så stor entusiasme? Det får ihvertfall meg til å glede meg over de små tingene som jeg selv liker i større grad. Og aller mest er det nok livsstilen din som inspirerer - før jeg begynte å lese denne bloggen pleide jeg å haste fra det ene til det andre og tok meg ikke tid til de rolige stundene jeg liker (og trenger!). Nå tar jeg meg mer tid til lesestunder og musikklytting og setter pris på de små tingene som gir hverdagen gullkant. Så selv om din glamour ser annerledes ut enn min, har du vært til stor inspirasjon - tusen takk for det!

Glamourbibliotekaren sa...

Marit: Haha, så sprøtt. Ser ikke akkurat på meg selv som en trendsetter, det må jeg ærlig innrømme. :)

Anonym: Så fint! Remedier er kjekke å ha altså. :)

C: Tusen takk for veldig hyggelig kommentar! Jeg blir så glad for å høre slike ting :) Og det viser at definisjonen på glamour alltid må være høyst subjektiv, man behøver virkelig ikke å ha samme smak for å kunne sette pris på de samme hovedtingene :)

Populære innlegg