fredag, mars 08, 2019

Glamorøs fredag


God morgen på denne fine fredagen! 8.mars-innlegget er som dere ser allerede på plass rett under her, håper vi ses i toget i kveld!

Her er det te og kubber på peisen som gjelder, blomstene har holdt seg bra fra forrige fredag, jeg hører på fin musikk og tar livet ganske med ro. Gleder meg til helg! Noen ryddeprosjekter må gjennomføres, men jeg skal ta rikelig med pauser. Dagens duft er den supernostalgiske Colors by Benetton for men, en herreduft jeg ønsket meg intenst da jeg var 13 men på den tiden var det ikke helt vanlig for unge piker å bruke denslags - så jeg ventet med å kjøpe den i ti år. Den minner om vår og joggesko og grus på veien og duften av bråtebrann og lyden av skolekorps som øver på å marsjere.

Ellers gleder jeg meg til en og annen lesestund, den nye romanen til Siri Hustvedt virker svært lovende så langt (som jeg trodde, fra den kanten kommer det jo bare bra ting), og bortsett fra det skal vi bare ta ting som de kommer. Tegne, lese masse bøker med min lille datter (hun er bokorm til gagns!) og se Pippi Langstrømpe. Og stappe i oss min manns utmerkede fredagspizza!

Nå håper jeg dere vil bidra med deres fredagsrapporter! Og til dere som er innom bare på fredager - kom innom ellers også da. Bloggen er åpen hver dag!

mvh eders Glamourbibliotekar

P.S. Jeg har fått beskjed om at mange sliter med å legge inn kommentarer! Det beklager jeg, og jeg beklager enda mer at slike ting er utenfor min kontroll. Med mindre det handler om iPhone, dere som ikke får lagt inn derfra kan prøve denne metoden. Jeg håper det ordner seg snart, så alle som vil kan rapportere inn sine fredager! Håper dere prøver igjen om ei lita stund, dere som ikke har fått det til.  

30 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra for fredag og for at det endelig ble tid til en lunsj med gode venner! Det er det mest glamorøse jeg kan tenke meg! Antrekket er stor ullgenser i anledning plutselig snøfall, ny neglelakk og vårparfyme, L`Imperatrice fra D & G. God fredag til alle!

Frk Frydefull sa...

Fredag og 8. mars! Litt uglamourøst å starte dagen med et vondt hode, men det skal nok dunkes på plass med litt arbeid. Innspurt på litt forskjellige prosjekter - alltid fint å komme i mål så en kan starte med nye ting. Helgen skal brukes til avslapping og rydding og forhåpentligvis en god dose frisk luft! Det trenger jeg nå. Har også kickstartet en lysere årstid med vårlig duft aka roseparfymen til Caudalie som jeg kjøpte i Bordeaux for noen år siden. Nyt helgen glamourøse venner!

Bokormen sa...

God fredag!

Her har det vært en litt kaotisk morgen, med snø, blåst og bil som satte seg fast. Men nå er jeg på jobb, kaffen er i koppen, og i kveld blir det god thai-takeaway og kanskje en film. :) (Er forresten vi de eneste som har blitt dårligere til å sette på en film, nå som vi har så mye underholdning rundt oss på alle kanter? )Kirsti sa...

Fredag. Ullkofte, sjølstrikka, er vel ein slags glamour?

Kaos på jobb med oppsigelsesvarsel liggande på pulten og usikker framtid, etter nesten 26 år i samme jobb -det er uglamourøst så det held! (og grunn til at eg ikkje har skrive noko her dei siste fredagane) Det fine er at det blir ei spesirll kampånd og samhald på jobb når vi alle er i samme båt. Men det er krevande å halde fokus på jobb!
Satsar på ei fin helg iallfall.

Helga sa...

God fredag og god kvinnedag kjære medsøstre!

Her I gården er det hjemmekontor, og hodet går litt sakte etter flere dager med jobb både dag og kveld. Håper jeg blir fort ferdig med dagens gjøremål så jeg kan avspasere litt i dag. Det er nydelig vær ute, og deilig med klarvær etter en uke med regn og sludd og mørke. Jeg lengter etter våren, og ser veldig fram til å reise til sydligere strøk om en uke. Det er liksom ekstra deilig når det er travelt på forhånd, da blir det ekstra godt med ferie.

Sender mange gode tanker til Kirsti, usikkerhet med jobb er så utrolig tungt! Jeg har selv vært langtidsarbeidsledig og det er bare dritt når framtida er uviss.

Linn sa...

Ønsker deg en kjempe fin Fredag, og helg :)

Anne Grethe sa...

Jeg startet dagen med kaffe i den skjønneste, delikate, lysegrønne og krumme koppen fra Ment. Den fikk jeg i gave i går, mens jeg nøt en usannsynlig god løksuppe sammen med søstrene mine på fransk restaurant i Oslo. Veldig glamorøst! Vi opplevde forøvrig en sterk og bra Peer Gynt på teater etterpå (nå ble det visst torsdagsrapport her...)
Har ellers ladet opp til arbeidshelg med en times yoga på stuegulvet, en gammel venninne instruerer via nettsiden sin. Det gir sånn utrolig god følelse av velvære, særlig med duft av varm, grønn sommer på håndleddet. Philosykos er bra motvekt i det sure marsværet vi har hos oss i dag.
God kvinnedag og god helg!

Stine Arkeologine sa...

Jeg er dypt nede i dagens fjerde kopp kaffe etter en natt med lite søvn og mareritt igjen, av en eller annen grunn (må slutte å lese opprørende bøker like før jeg legger meg). Har fått gjort mye selv om jeg er trøtt, så nå skal jeg gå en lunsjtur i nysnøen og det klare dagslyset. Dagens glamour er en stor bukett tulipaner på kontoret! En klem og ønske om godt mot til deg, Kirsti. Og en riktig god helg til Glamourbibliotekaren og dere alle sammen som er innom her! :-)

Yvonne sa...

Stor deilig ullgenser i alpakka og sjal i halsen. Litt salvador dali parfyme bak ørene og oppsatt hår. Ellers er den beste glamouren at jeg kan snu på hodet etter en tur til kiropraktoren i går! Ellers skal jeg bare slappe av i helgen foran peisen og lese litt..
God helg!
Hilsen Yvonne

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Sitter her med leamus i overarmen. Snodig. Har ikke rukket å vaske strømpebuksene mine, men det sitter så langt inne å gå med bukse på fredager at da ble det et par som sklir litt ned under skjørtet. Sigende strømper er skikkelig uglamorøst. Men skjørt og fin topp og cardigan fra London og Beatiful World smykke føles veldig glamorøst, så da går jeg i pluss:)

Helgas planer inkluderer en bursdagsfeiring for ei venninne, kanskje en skitur, litt øving, pizza, friske blomster og ellers hva jeg måtte finne tid og lyst til.

Sender mange varme tanker til Kirsti.

Håper alle får en fantastisk helg!

Popelku sa...

God fredag til dere alle! Endelig helg. Sitter å ser ut på ett snødekt bylandskap og glimt av solstråler og gleder meg til påske og vår! Vann fra vinglass og marsipankuler, rent hus og føler meg fin akkurat som jeg er i dag. Snart våkner sønnen og jeg skal dra til svømmehallen med han for første gang! Gleder meg til å bare henge med mann og sønn resten av helga 🌼

Andrea sa...

Hurra for fredag! I kveld kommer kusina mi til hovedstaden for helga, og hun vil faktisk bruke tid sammen med meg. Det er ikke en selvfølge lenger, og jeg er så glad for muligheten til å være mer med henne! Skal ta henne med på 8. mars-toget, som jeg aldri har vært med på selv. En gang må jo være den første!

Resten av helga skal brukes på hyggelig kollokvie, skolearbeid og masse varm te. God helg til alle!

Synne sa...

Gratulerer med dagen! Jeg må jobbe i dag, men pleier vanligvis å gå i toget. Håper det blir godt oppmøte i år! Arbeidsantrekket mitt består av sånt jeg faktisk liker å gå i, det er jo luksus i seg selv. Svart vintage-skjørt og hvit vintage-skjorte, det funker! Jeg gleder meg til å gratulere alle kvinnelige gjester på vinbaren i dag, og forhåpentlig bidra til at mange får en ekstra velsmakende start på helga. Den røde leppestiften er også på plass, og det er masse lys i leiligheten for tida, og på stuebordet står det gule roser. Hver dag er for øvrig blitt hakket mer glamorøs etter at jeg fikk meg en smaragdring, også den vintage. (Bilder og bakgrunnshistorie ligger nå på bloggen, hihi.)
Riktig god fredag og helg til alle!

Ellen sa...

God fredag og gratulerer med dagen! Det er et viktig og godt innlegg du har skrevet om den internasjonale kvinnedagen, kjære Glamourbibilotekar! Og hvis alle gjør litt for å hjelpe andre, kommer vi iallefall et stykke på veg.

Glamouren idag består av ferie, kjole og sandaler, full sol ute. Imorgen reiser vi hjem igjen, det skal bli fint å komme tilbake til hverdagen. Og da blir det innkjøp av blomster.

Jeg håper det ordner seg for Kirsti, og ønsker dere alle en fin helg.Anonym sa...

Gratulerer med dagen kjære medsøstre. Vi må ikke glemme å markere 8. mars selvom vi kanskje ikke går i tog. Dagen har vært fin hittil. Yinyoga på morgenkvisten med mange hyggelige damer, lagt på rent sengetøy i lin ( det er luksus )!!! Passet 3 mndr gml baby mens mamman var hos tannlegen og nå er jeg klar for hyttetur og peiskos. Har planlagt en spennende vegetarrett til middag i morgen og på formiddagen i morgen blir det lunsjbesøk hos noen hyttenaboer i forbindelse med en forlengst passert fødselsdag. Får vi litt sol er det superbonus. Ha en flott helg. (Det blir nok både kjole og duft bak ørene ikveld, men reiseantrekket er jeans og ullgenser fra Nøstebarn.) Mette

Alene sa...


Sol er det mest glamourøse jeg vet! Og i dag er den her!!!
I dag har jeg rukket å feire en kompis som fyller år. Han er poet og fikk mer eller mindre lyriske hyllninger og deilig kakao og vafler.
Spanskinspirert, sidt skjørt og vinrød genser med vide armer er dagens antrekk i tillegg til store øreringer og mange armbånd.

Takknemlig for å ha en god følelse i kroppen og krysser fingrene for at Kirsti raskt finner nye arbeidsutfordringer. Og, ja - ullkofte er absolutt glamour de dagene man trenger å omgi seg med noe mykt.

Kanskje vi skal gå for pizza og film i kveld. Er enig med «Bokormen» om at det er lett å falle for den underholdningen som tilbys på TV. Fredagsunderholdningen har jeg forøvrig vært lei av i mange år og gladelig skrudd av tv eller kanskje sett en film.

Skal nyte varmegradene i helgen før kulda setter inn, atter en gang, til uka.
Ha en fin helg!

Inger sa...

God fredag og god kvinnedag! Jeg takker alle som har vært med på å kjempe fram kvinnenes rettigheter. Mye av det vi nå tar som en selvfølge, har kostet mye å få på plass.
Nå har jeg landet i sofaen på hytta, med fyr på peisen og utsikt til en avslappende helg sammen med min kjære.
Dagens duft er Burberry weekend, og antrekket er ganske avslappet.
God helg, alle sammen!

Marianne sa...

God fredag og god kvinnedag!
I dag har jeg hatt en rolig og fin dag på jobb. Hadde tid til croissant lunch på favoritt cafeen. Glamouren kom til meg hjem fra blomsterbutikken, i form av en drøm av en helgebukett. En liten uavhengig blomsterbutikk som setter opp små og store vakre buketter til helgen blir så satt pris på! Ranunkler, Eucalyptus og blomster jeg ikke vet navnet på :-) i mange vakre rosatoner sprer nå hygge i stuen. Varme tanker til Kirsti og god helg til vertinnen og til dere alle sammen!

Kristin sa...

Gratulerer med kvinnedagen alle sammen, og god fredag! Hjemmestrikket (dog ikke av meg) alpakkagenser er på, og sjokoladen på bordet. En i utgangspunktet grå fredag forandret seg etterhvert til en nydelig solskinnsdag, som strakk seg til nærmere 18... vårvinteren er definitivt her, og ikke en gang isen og sørpas tilbakekomst kan ta knekken på den glamourfølelsen:) Jeg dro rett fra sen jobbing til lett middag på kafé, akkompagnert av en god bok, herlig! Resten av helgen består av lesing, god mat og forhåpentligvis litt sjøluft. Ønsker alle en riktig god helg, og Kirsti, måtte det ordne seg for deg på best mulig måte. Jeg heier på deg!

Ingunn sa...

Hei Glamourbibliotekaren og alle sammen! Håper denne kommentaren kommer igjennom, har hatt trøbbel i dag men forsøker igjen! :-) Jeg har hatt en svært glamorøs fredag med kort arbeidsdag, god og sen lunsj med venninne på utekafé og sol som varmet i fjeset for første gang i år, lite kan slå den følelsen. Og etterpå fant jeg de perfekte vårskoene. Så innom blomsterforretningen for å kjøpe noen sprudlende fargerike tulipaner, inspirert av denne bloggen (som så mye annet i livet, hi hi), og nå har jeg kollapsa i sofaen foran tv'n og venter på at kjæresten skal servere meg hamburger. Life is sweet! Ha en fin fredag alle sammen, og klem til Kirsti - du kommer i gjennom dette! :-)

Ingrid sa...

Litt hanglete fredag her, men desto hyggeligere blir det å krølle seg opp i sofaen og lese rapportene nå! Dagens glamorøse innslag får være deilig te på jobben og at det jammen er herlig å kunne kollapse etter en lang uke og ikke ha noen forpliktelser i helgen. Riktig god helg til alle!

Ingerid sa...

God fredagskveld og gratulerer med kvinnedagen! En veldig intens arbeidsuke er over og det er helg! Dagens antrekk var pen turkis bluse, blå draktjakke og bukse, og leppestiften var Macs Milan mode. Nå er jeg klar for en veldig avslappende helg! God helg!

Anonym sa...

Da prøver jeg å kommentere via nettversjonen og håper det funker. Kanskje mange har hatt trøbbel siden vi er så få her inne i dag?
I alle fall, her er det arbeidshelg, ikke særlig glamorøst, men vet å nyte fritida mellom vaktene. Før seinvakt i dag rakk jeg både yogaøkt, boklesing( Dyret av Heidi Furre, meget bra), pizzaspising, radiolytting og skravling med mannen. Satser på pizzarester til Americans på Netflix i morgen kveld.
Snøen laver ned, typisk mars i grunnen. Men vi har Paristur i april å glede oss til, hvor glamorøst er ikke det! Har fått mange gode tips til turen fra denne bloggen.
Håper dere har hatt en fin 8.mars og god helg videre!

Anonym sa...

Håper å komme igjennom "sensuren" nå! :-D Har prøvd ca fem ganger tidligere i dag, og stusset over at det var så få som hadde kommentert, men da forklarer det saken. Håper kommenteringstrøbbelet er forbi! Fin fredag her, med trivelige kolleger på jobben, besøk av svigerforeldrene etter middag og en rolig kveld med mann og bikkje. God helg alle sammen!

Ina sa...

Prøvde å legge inn flere ganger i går uten å lykkes, håper det har ordna seg nå! God lørdags formiddag! Jeg er på vei til Sagene for å handle litt på bokhandelen og Ekte Dagligvare, og snøen laver ned. En tur innom Kaffe Gram blir det nok også. Slike lørdager er så fine! Men tilbake til gårsdagen: Fikk utvidet vikariatet mitt på skolen jeg har vikariert ved, det var jo en fin ting synes jeg :-) Feiret det med å spise på Olivia sammen med min søster som er i byen i helga. Litt pizza-hangover i dag, he he. Ha en fin helg alle sammen!

Kirsti Sæbø sa...

Takk og takk for gode ord og ønsker! At det går an, så ange fine folk jeg ikke kjenner! Jeg kommer gjennom dette, tenker jeg, og da jeg åpnet mail igår kveld hadde jeg fått ett jobbintervju. Så nå googler jeg jobbintervju og leser meg opp, for dette er noe jeg ikke har gjort siden 1993...

Trude sa...

God lørdag! Jeg hadde en topp fredag! Ut på date med ny spennende mann, og vi hadde det så utrolig hyggelig. Vi skal møtes igjen allerede på tirsdag :-) Jeg duftet av Dior Dune, hadde på en leppestift fra Lancome som får meg til å føle meg fin (husker selvfølgelig ikke navnet), og ellers komfortable men pene klær. Jeg svever litt nå, må innrømme det :-) God helg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle kommentarer! Jeg må bare beklage at så mange ikke slapp gjennom; jeg vet som sagt ikke hvorfor. Håper dere ikke gir opp å kommentere senere! Regner med de fikser problemene :) Håper alle hadde en fin dag! Og Kirsti: Lykke til!! Hvis du hører bulder og brak fra nord og sør og øst og vest i dagene framover, er det ikke kollenbrølet - det er glamourbibliotekaren og leserne som heier på deg :)

Anonym sa...

Gratulerer til alle fine kvinner for gårsdagen! Min fredag var som mange andre her prega av den internasjonale kvinnedagen (så fint innlegg under her, Glamourbibliotekar!) med tog, appellar, tårer (blir alltid så rørt av menneske som står saman for gode saker <3) og etter dette; øl og gode samtalar. Ellers blir helga brukt til å henge med fine folk, samt å få noko tid for meg sjølv. Det siste kjennast ekstra glamorøst ut for meg etter mange helger fulle med program og menneske. Apropos Siri Hustvedt, som blei nevnt i innlegget her, kan eg verkeleg anbefale dette intervjuet med ho: https://www.theguardian.com/books/2019/mar/03/siri-hustvedt-i-am-writing-for-my-life-memories-of-the-future-interview .


God helg!

Oda sa...

Gratulerer til alle fine kvinner for gårsdagen! Min fredag var som mange andre her prega av den internasjonale kvinnedagen (så fint innlegg under her, Glamourbibliotekar!) med tog, appellar, tårer (blir alltid så rørt av menneske som står saman for gode saker <3) og etter dette; øl og gode samtalar. Ellers blir helga brukt til å henge med fine folk, samt å få noko tid for meg sjølv. Det siste kjennast ekstra glamorøst ut for meg etter mange helger fulle med program og menneske. Apropos Siri Hustvedt, som blei nevnt i innlegget her, kan eg verkeleg anbefale dette intervjuet med ho: https://www.theguardian.com/books/2019/mar/03/siri-hustvedt-i-am-writing-for-my-life-memories-of-the-future-interview .


God helg!

Populære innlegg