fredag, april 26, 2019

Glamorøs fredag


God morgen!
Nå skjer det, dere. Jeg sitter ved kjøkkenbenken og ser rett ut på vårt 60 år gamle morelltre som har begynt å blomstre!! Det er helt vidunderlig at denne tiden er her igjen. I neste uke tenker jeg det er i fullt flor, og da må det inviteres inn til te og kake under treet, sånn er det hvert år. Vi feirer vår gamle venn som aldri svikter! Lenger borti hagen ser jeg også den hvite magnoliaen, den har kommet enda lenger. Helt nydelig. Den lukter så godt!

Selv dufter jeg av barndommens nostalgiske Anaïs Anaïs, jeg drikker den absolutte ultimate optimale vårstemningsteen Orientens Paradis, og jeg skal straks ta en runde i de klassiske nettbutikkene for å handle ukas nye plater. 

Planene for dagen og helga som sådan er å ta det ganske med ro her hjemme; det trenger vi alle tre. Det skal bli koselig! 

Ha en fin fredag alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

23 kommentarer:

Elin sa...

Åh - nå føles det lenge siden jeg har rapportert her! Det har gått i ett de siste ukene, og av en eller annen grunn så har fredagene vært de mest hektiske. Litt roligere i dag. Ny, pen bukse, rosa armbånd og håret i hale. Det skal bli godt med helg, selv om uka var kort. Nese og øyne har vært sterkt påvirket av pollen i det siste, men i går kom det litt regn, så nå blir det forhåpentligvis litt bedre i helga. Da skal den i så fall nytes ute - uansett vær egentlig. Fin fredag!

slikejenter sa...

Dagens glamour er hjemmekontor! Hadde en rolig morgen med datter, og sitter nå med pc i fanget og jobber med den tekst. Dette "känns lyxigt", som svneskene sier. Jeg skal straks lage meg en god kopp kaffe, og kanskje ta en sjokoladebit - det er jo fredag. Radioen surrer i bakgrunnen, jeg skal gå en tur etterpå, ta en tur innom biblioteket og deretter jobbe mer. I magen sparker babyen i vei, og jeg er veldig glad for at alt virker å stå bra til der inne :)

Helga blir både rolig og sosial. Jeg må kanskje jobbe litt, men skal først og fremst ta vare på meg selv og få nok hvile. Kanskje får jeg pusla litt i hagen etter regnværet som er meldt i morgen? Ønsker alle en fin og vårlig helg :)

Anna sa...

Nydelig! Her går det i Karl Lagerfelds - Fleur de Pecher bak øret, en nydelig Jasmin te basert duft. Passer perfekt for denne tiden av året. Så har fått helt hekta på låtene til Father John Misty og sitter her på jobb og kommer i ordentlig helgemodus. Senere skal jeg stelle i stand bursdagsmiddag for typen som kommer fra London. Alt blir litt på improvisasjon, siden jeg har vært for lat til å planlegge hva jeg skal lage. Men noe faller meg sikkert inn! Blir sikkert gøy... God helg til alle :)

anne sa...

God glamorøs fredag!
Det hadde gått meg hus forbi at du hadde begynt å blogge igjen. Jeg oppdaget det ved en tilfeldighet da jeg gikk inn på bloggen din for å finne igjen et Paristips som jeg mente å huske, og ble genuint GLAD da jeg så at det var nye bloggposter her. Det virker å være så få "alminnelige" bloggere nå for tiden. De fleste har gått over til noen grad av profesjonell blogging, og jeg har savnet bloggere som skriver om et hverdagsliv som jeg kan relatere til. Takk for det!
Men tilbake til fredagsglammet. Nyvaskede jeans med den stivheten som bare nyvaskede jeans har, en myk, stripete genser og et strøk av Dior lip glow utgjør dagens lite anstrengende bidrag. Det beste er noen fine fregner på nesa etter de siste dagenes nydelige vær. Planen for kvelden er å rake litt i hagen og se hva som fortsatt lever i blomsterbedene. Deretter blir det fredagspizza og onsdagens episode av Wisting sammen med kjæresten. I helga reiser jeg til min bror for å passe hans to søte og villstyrige små sønner, mens foreldrene har spillejobb. Blir hyggelig og trolig utmattende.
God helg til alle!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag! Jeg startet dagen med hotellfrokost og en liten togtur i Innlandet, og er nå på plass på semesterets siste forelesning. Antrekket er jeans og gul ullgenser, og i bagen har jeg noen nye vårlige innkjøp fra igår.

Planer for helgen: imorgen skal jeg treffe en god venninne og hennes lille datter det er lenge siden sist, så vi har mye å ta igjen! Søndag blir det siste øving med trommisgjengen min, før årets største dag neste onsdag.

Og ja, tror jeg må kjøpe blomster på vei hjem idag :)

God helg til alle!

Bokormen sa...

Fredag kom fort med bare fire jobbdager! Tradisjonen tro tjuvstarter jeg litt på helgefølelsen med noe godt til kaffen på jobb!

Helga blir rolig, eneste plan foreløpig er en liten spasertur i sentrum, kanskje ta en liten picnik i parken om været står oss bi. Det frister å plante ut litt i krukkene vi har ute, men jeg er litt redd nattefrosten enda.


Ønsker alle her inne en rikig fin helg!

Anonym sa...

Hei fredag!

Dagens glamour er noen fine øreringer jeg fikk av svigermor og deilig, våt vårduft på vei til jobb. Jeg blir genuint lykkelig av å se hvor intenst grønt det er ute. Det er så lysegrønn at det nesten lyser i mørket på kvelden. Kult!

Noen planer for helgen, men mest av alt gleder jeg meg til å sove litt ekstra og høre på fuglene utenfor vinduet.

God helg

Stine Arkeologine sa...

Jeg sitter på hjemmekontoret og venter på en vaskemaskin som skal leveres når som helst før klokka ett. Det burde jo ikke være noen stor sak, men nok til at jeg ikke greier å konsentrere meg om skrivinga jeg har som jobb selv om jeg sitter foran vinduet og det er umulig å gå glipp av at en diger varebil kommer brumlende oppover den lille gata vår. Nå har jeg i grunnen kapitulert, og gått over til å lese artikler og drikke kaffe i stedet. Dagens glamour er stripete blå og hvit kjole, liljekonvallparfyme og samarbeidsvillig pannelugg. Vi skal også bare slappe av hjemme i helga, med småturer i skogen og langs elva innimellom. Og jeg har en stabel med bøker jeg gleder meg til å lese i om kvelden, det blir bra! Riktig god helg til dere alle! :-)

Susanne sa...

God helg, alle. Det er fødselsdagen min, og den feires med te og katalogisering. Ute blomstrer epletrærne og jeg får små trivelige avbrudd av venner og familie over melding. Siden påska falt sent feira jeg da jeg var heime. :)

Kirsti sa...

Endelig fredag, og sjøl om helga er hektisk med båtutsett(alltid skummelt når seglbåten skal løftes ut på sjøen, flyter den??) og 50årsfeiring av god venninne, gleder jeg meg til helg, etter en hektisk vinter og vår.
Som jeg skrev tidligere, har jeg vært på jobbjakt pga nedbemanning. Nå har jeg fått ny jobb! Bare litt forhandling av lønn, og omstilling av hodet, så starter jeg i ny jobb i august.
Våren har også vært preget av at mamma døde i mars, midt oppi alt anna, så hodet har delvis jobbet overtid!
Dagens luksus er røde sko fra Camper, "hippiebukse" med frynser og stripete genser. Glede over farger på klær og i naturen!

Anonym sa...

Helga er alltid velkommen. Lørdag skal eg ha venninnebesøk og søndag er det familiemiddag, men først må bebuarane i huset bidra med rydding, støvtørking og litt vasking. Når det er gjort kan helgekosen komme.

Anonym sa...

Dagen startet veldig koselig med lesing av "Alle vi barna i Bakkebygrenda" i senga for 8-åringen. Vi rakk det heldigvis siden jeg har hjemmekontor i dag. Astrid Lindgren skriver så fint og jeg får så mange minner om da jeg leste disse bøkene selv som liten, at jeg nesten får tårer i øynene og blir rusten i stemmen - selv om de fleste historiene er lyse og glade og ofte morsomme.
Ellers gleder jeg meg også stort over blomstringen (til tross for pollenallergi) og fuglesang, og ikke minst at det er fredag! Her skal det etter hvert organiseres og vaskes og ordnes i stand til stort selskap neste helg.
Takk for at du lyser opp hverdagen, Glamourbibliotekaren, og god helg til alle.

Anaruh sa...

God fredag, og gratulerer med dagen til Susanne! Jeg er hjemme (på kontoret) igjen etter et par dager på jobbreise i vakre Stockholm, og gleder meg over innkjøpene jeg gjorde der: litt te, et par bøker på antikvariat og en Mozartplate med Martin Fröst. Perfekt timing til terrasse/hagesesongen og alle mine Karen Blixen-øyeblikk! fredagsglamouren består mest i å få kontroll over en del løse ender på jobbfronten, rosa lipgloss og planer om å kjøpe noen blomster på vei hjem fra jobb. Og å legge på nyvasket kreppsengetøy til kvelden!


Anonym sa...

Enn at det allerede er helg. Dagens glamour er reise til yndlingsdalen for en siste skitur og overnatting i telt for sesongen. Det er meldt 14 grader og sol i morgen. Det vil resultere i perfekt plogesnø for meg som ikke er glad i bakker, men som skal klatre opp en lang en i kveld. Ønsker alle en riktig fin siste-søndag-i-april-helg :)

Marit

Anonym sa...

Fredagsglamouren er å ta båten inn til byen for en miniferie før konfirmasjon neste helg. Deilig å bare ta en liten pustepause i all planlegginga,det meste er egentlig i boks, nå gjenstår det å roe ned og glede seg til den store dagen!Ellers er været fantastisk, plomme og pæretreet blomstrer, jeg tror ikke det har skjedd så tidlig før. Nå håper jeg bare det ikke blir iskaldt med sludd og hagl som ødelegger blomstringa, det hadde vært så synd nå som det ligger an til en bra frukthøst! Den ytre glamouren består av skjørt og bluse og en ørliten dæsj Velvet Orchid fra Tom Ford.

Maje sa...

Etter en hektisk etter-påskeuke skal det bli helt greit med helg. Svart blyantskjørt, støvletter og petroleumsfarget genser i dag. Boss Jour er dagens duft.
Minstemadam og jeg er alene i helgen, og vi skal rydde ut påskepynten, vaske litt, gå på biblioteket og besøke bestefar. Ellers blir det nok litt lesing for meg (Jules Verne for the win!) og kanskje litt tid ved symaskinen også. Riktig god helg!

S sa...

Oh, salige fredag!
Her har det gått i ett siden påskeferien var over, og med hjemkomst fra jobbreise etter midnatt i natt og tidlig start med nye møter er jeg nå rimelig tom i hodet. Har derfor ingen særlig ytre glamour å melde om.

Men selv om trøttheten er påfallende, er gleden over å ha kommet seg vel hjem før flystreik stor. Og med sol og to-sifrede plussgrader er energinivå og humør på topp. Helga skal vies til hus og hage hvor det skal ryddes og fikses, og jakten på nye hagemøbler starter så snart jeg forlater jobb. Tenk at våren kan gi så mye energi!

Ønsker alle ei god helg!

S

Anonym sa...

Dagens glamour var å sykle til jobb på min fine vintagesykkel, og ha på helt ny strømpebukse med 100 den, istedenfor 200 ;) Små gleder, med andre ord.
Helgen består av sol, lesing, kreppsengetøy, hjemmebakt grytebrød til frokost og kjæresten.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Det ble som ventet ukas travleste dag på jobb, men det er verdt innsatsen - særlig når man kan unne seg helg etterpå. Glamorøst med nyvasket hår, sort skjørt og rosa overdel, og med Chanel på leppene. Men jeg var ganske trøtt og utslått, dels pga heftig dag i går og dels pga pollenallergi.

I kveld skal jeg jobbe på Karpe-konsert, så det blir en lang dag i dag også. Men i morgen og søndag har jeg helt fri, og da skal jeg kose meg ute i naturen sammen med den firbeinte og primusen min. Det blir veldig, veldig godt.

Anonym sa...

Gratulerer til Susanne! Fin dag so far. Sorte jeans og sort tynn ullgenser, røde lepper og «grønt» (Elisabeth Arden) bak ørene. Sol, helg, yoga, god mat - det overvinner selv en liten vårforkjølelse. God helg. Mette

Alene sa...


Så ble det sol i dag og. Hvilken glede. Som mange andre her så er jeg slått ut av pollenplager, men i morgen kommer regnet og ordner litt opp!
Nyvasket hår og fregner på nesa er dagens deiligste glamour, i tillegg til rødblomstrete kjole og favorittkjedet fra mannen.

Driver på med litt vårrydding i skuffer og skap om dagen og fikk levert det til venner som trengte litt nytt. Vi kaller det vandreklær og nyter alle godt av det. Noe blir for smått, annet har bare aldri falt i smak. Da er det godt å sende det videre til nye eiere!

Nå venter jeg på mannen som er nyklipt når han kommer. Helgeblomstene holder noen dager til og kvelden tilbringes nok i ro her hjemme.
Tillykke i ny jobb til Kjersti. Så fint at det ordnet seg!

God helg til alle og nyt alle vårtegn som dukker opp i rekordfart!

Inger sa...

Selv om det har vært en kort arbeidsuke er det godt med fredag og helg. Dagens glamoureffekter var skjørt, blomstret silkebluse, hjertesmykker og lett duft av Burberry. Ønsker meg en ny vårduft, men vet ikke hvilken ennå. Det er vanskelig å velge...
Helgen byr på hagearbeid, husarbeid og besøk av gode venner. Gratulerer til Susanne, og kondolerer til Kirsti - men fint at det ordnet seg med jobb. God helg, alle sammen!

Oda sa...

Forsinka god glamorøs fredag! Eg forgylla fredagen med innkjøp av eit Korg Kross. Det siste året har vore utan tangentinstrument i hus, så det er skikkeleg stas å ha det igjen! Ellers bar fredagen min preg av ei intens jobbveke med sliten hovud, så helgeplanar er å ikkje ha planar; kanskje speler litt, kanskje jobbe med hverandahageprosjekt, kanskje lese ferdig boka min. Ynskjer alle ei god helg!

Populære innlegg