mandag, mai 27, 2019

Fine ting på en mandag


Kanskje det aller aller beste jeg vet å dyrke i hagen av spiselige ting: Mynte. Mange typer. Lage te. Jeg gleder meg til å gå i gang med min myntepestopasta om et par uker, når den er kommet for fullt! 

Dessuten har vi sådd gulrøtter, reddik, rødbeter, salater og fennikel i helga, og satt løk. Og planta flere urter!

Flere spiselige deiligheter følger: 


Å stå på kjøkkenet en søndagskveld, spille jazzplater, koke rabarbrasyltetøy. Jeg er sikker på at Joshua Redman velsigner rabarbraen litt ekstra. Og å foredle syrin! Skylle, tørke litt. En dag skal det lages kjeks!Buketter fra hagen. Forskjellig fra uke til uke, alt etter hva som blomstrer. I går: Forglemmegei, løytnantshjerter, syrin, narsiss, gul akeleie. 


Å tilbringe timer på verandaen i fred og ro med gode noveller og x antall kopper te. Akkurat her: Hvid créme fra Perchs. 
Å tørke små plagg på klessnora under morelltreet. Her henger de og blafrer, og hver gang jeg går forbi, gjør jeg en dyp innånding. 


Alle disse er forøvrig blant mine yndlingsting med sommeren!


8 kommentarer:

Line sa...

Nydelige og inspirerende bilder! :-) Blir nysgjerrige på de fine barneklærne, hvor er den grønne kjolen (blusen?) fra? Og den røde rutete med seler? Jeg er så glad i ruter, alltid på jakt etter noe til mine to små :-)

Anonym sa...

Ser herlig ut!

Vi har mye rabarbra i bakgården, tror jeg skal ta noen stilker og lage av dem. Og det samme med syrinene før de blomstrer av. Men har du oppskrift på syrinkjeks og godt rabarbrasyltetøy? Vet det finnes mye på nettet, men jeg foretrekker å få anbefalt fra folk som selv har prøvd. Litt som å få stauder fra planter som er solide.

Lille My

Anonym sa...

Så fine bilder. Håper vi får følge med på kjøkkenhagen din etterhvert som det spirer og vokser.

Glamourbibliotekaren sa...

Line: Takk! Tror alt på bildet er arvet, med unntak av den gulstripete bodyen. Vet ikke hvor den grønne kjolen er fra, men den er veldig søt! (Det står en navnelapp over merkelappen, tilhørende de som hadde den før de vi arvet den av, så det er nok en del år siden den var i salg.) Den rødrutete seleshortsen er det mamma eller farmor som har sydd til en av mine storesøstre for maaaaange år siden! :)

Lille My: Syltetøyet slumpet jeg bare på, men det ble skikkelig godt. Tok så mye rabarbra jeg klarte å bære med meg inn med to armer, kuttet i biter og fylte opp den største kaserollen. Litt vann nederst, og når alt var kokt mykt og "trådete" helte jeg oppi det jeg hadde av sukker (kanskje en kvart kilo?) og noe gul jam, ikke så mye. Og litt vaniljesukker. Når det gjelder syrinkjeksen pleier jeg bare å bruke en vanlig kjeksoppskrift og tilsette syrinblomster som er nøye skylt og tørket. De avgir ikke veldig mye smak altså. Må kanskje doble antallet denne gang :D

Anonym: Takk! :)

Ingrid sa...

Så fint at dere driver med gjenbruk av klær. Barneklær er jo relativt billig nå, i alle fall hos kjedebutikkene, så det er så lett å tenke at man kan kjøpe nytt. Men det koster jo miljøet mye å produsere nytt hele tiden. Mye av det blir jo ikke slitt heller, så det er fint å gi videre. De vokser jo så fort, disse små :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingrid: Gjenbruk er supert! Som du sier, mange plagg blir jo overhodet ikke slitt før de er for små. Vi gir videre til et lokalt sted som distribuerer direkte til de som trenger det, uten mellomledd. Det er også fint. Det er mange familier som lever under fattigdomsgrensa, som ikke har penger til det de trenger, og da er det så bra å kunne hjelpe dem direkte på denne måten.

Anonym sa...

Så koselig å stikke innom bloggen for inspirasjon også denne gang! Tror det må bli en smuldrepai med rabarbra med det første. :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Jeg må lage en til snart jeg også :D

Populære innlegg