tirsdag, mai 28, 2019

TirsdagskveldNår det er en kjempeoppvask som venter, og man sitter i stua og gjør alt mulig annet for å slippe... Da hjelper det veldig å tenne et lys, plukke inn litt blomster, koke en god kopp te, sette på fin musikk og gå i gang. Tirsdagskveldene spiller NRK Klassisk hele verker i programmet "Gjenklang" - ikke bare en sats her og en sats der. I kveld: Bachs kantate "Jauchzet Gott in allen Landen, BWV 51" med Carolyn Sampson og Bach Collegium Japan,  Bachs konsert for 2 fioliner og orkester i d-moll, BWV 1043 med Isabelle Faust og Akademie für alte Musik Berlin, Robert Schumanns Fantasiestücke med Jean-Efflam Bavouzet, Schumanns "Die Spinnerin" med Carolyn Sampson og Joseph Middleton, og snart kommer Schumanns vårsymfoni. 

Og nå når oppvasken er tatt og musikken klinger ut i rommene, er det fint å åpne døra til hagen, gå ut i den intenst friske luften etter regnet, og hente inn litt mer rabarbra. For å koke syltetøy i det nå rene kjøkkenet. 

Ha en fin kveld, dere som kikker innom!


3 kommentarer:

Maja sa...

Fantastisk. Det tror jeg må være første gangen jeg er blitt så inspirert til å ta oppvasken at jeg har begynt umiddelbart. Skrudde på radioen, tente lys og vasket så det sprutet :-D Takk for inspo, denne bloggen er enestående!

Anonym sa...

Hei! Jeg lurer på om du vet hva som har skjedd med den nettbutikken MDT som du har tipset så mye om. Kommer ikke inn på den? Har handlet mye der og fått gode tips herfra, og nå tenkte jeg å sjekke ut den Liederkreis plata til Görne, men vet ikke helt hva som skjer der. Takknemlig for svar!

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Haha, så morsomt! Tenk å kunne inspirere til å ta oppvasken :D Maikvelder altså, det er ikke grenser for hva som føles idyllisk og fint da - bare man har det rette "tilbehøret" (i dette tilfellet: musikk, levende lys og te! Og litt regn.)

Anonym: De er visst dessverre nedlagt! Jeg driver og tester ut Europadisc nå, la inn en bestilling der i går. Ellers er det jo Prestoclassical og Amazon; begge de har bra utvalg. Goerne-plata er flott altså! :)

Populære innlegg