fredag, april 03, 2020

Glamorøs fredag


God morgen! Håper det står bra til i de tusen hjem!

Her er dagens første tekanne full av Twinings Earl Grey. Jeg har Chanel no. 19 på hvert håndledd, hjertet lengter til Paris så det måtte bare bli den i dag. Nye jeans, bluse, leppestift, hestehale og perler i ørene er hverdagsglamour passende til en fredag som ligger åpen og klar foran meg - det eneste jeg vet er at jeg skal trille en lang tur og at det blir pizza i kveld.

I helga skal vi begynne å forberede oss litt til påske, lage pynt og finne fram små kyllinger, så det blir nok koselig. Vi hadde jo planer om å besøke familie i ferien, men vi reiser selvfølgelig ingen steder sånn som det er nå. Hjemmepåske er hyggelig det også, selv om vi kommer til å savne de vi skulle være sammen med. 

Ellers venter blåveisskogen på oss! Termos med te i kurv, fuglesang i eiketrærne  og blomster så langt øyet kan se, det er fast tradisjon på våren. Kanskje det blir i helga!

Her kommer en oppfordring til å gjøre noe for andre i denne tiden! Sende frokost på døra (min favoritt, gjør det til noen nesten daglig), blomster, lesestoff, pakker i posten.. Det er ekstra koselig akkurat nå. 

Ha en fin fredag alle sammen!

Mvh
Glamourbibliotekaren

24 kommentarer:

Maje sa...

God morgen! Her på hjemmekontoret er ting ganske casual, men jeg fant igjen en gammel stripete genser som jeg ikke hadde brukt på flere år. Det gir litt sånn hyggelig nostalgi. Jeg har god kaffe (det blir te senere) og solen skinner, så her blir det nok litt uteliv senere i dag. Det skal dessuten bakes nytt brød og gjøres rent senere i dag. Dagens duft er Elisabeth Arden Green tea, for den minner meg om vår. Jeg har bestilt te fra Lille Valkyrien og håper det kommer frem før påske. Alt er vel, med andre ord. God helg!

Annonym fan sa...

God morgen! På New Zealand har visst noen sin egen versjon av glamorøs fredag i disse hjemmekontortider: "formal friday" :) God helg og god påske, alle!
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/27/new-zealand-scrubs-up-for-formalfridays-despite-coronavirus-lockdown

Gry sa...

Godt nedi dagens andre kaffekopp, det jobbes iherdig for å bli ferdig til deadline. Hjemkommen student skal dras med på spasertur, jeg har Hermès Voyage og sort genser med frynser på - og crazy pink negler i anledning #glamourøsfredag. Kunne hatt en penere bukse ser jeg, men i morgen er også en dag. Jeg skal i boden og finne fram vår/sommer vesken min, gledelig gjensyn!

Alene sa...

God fredag og deilige solskinnsmorgen!

Glamorøst å starte dagen med frokost sammen mannen.
I dag skal håret hjemmefarges i deilig rødtoner og kjolen skal på.
Kanskje det blir tamedhjem-lunch fra favorittkaféen.
Til uka fyller mannen rundt år. Forsøker å tenke ut litt tjo og hei innenfor grensene vi har nå.

Ta vare på og nyt det fine i dagene. Ha en fin helg!

slikejenter sa...

God glamorøs fredag! Jeg setter stor pris på at du gjør et comeback i disse tider - det bidro i alle fall til at jeg tok på KLÆR i stedet for yogatights og treningsgenser i morges... Nå har jeg derimot en fin t-skjorte, nye blå bukser og en fin cardigan. Jeg har drukket en cafe au lait og begynt planleggingen av dagen. Etter åtte måneders mammapermisjon har jeg hatt min første uke på jobb. Riktignok på hjemmekontoret i underetasjen , men likevel. Jeg hadde gruet meg litt, men nå fikk både jeg og vesla en veldig myk start! Og apropos baby: gratulerer også til vertinnen med familieforøkelsen! Så stas med ei jente :)

Påskeplanene våre ble kansellert, men vi satser på at vi får hygget oss litt hjemme også. Vi har fått og sendt påskekort og oppmuntringspakker med påskegodt og hjernetrim, vi satser på turer i nærområdet med jentene og jeg er på jakt etter litt god påskekrim. Forslag? Kunne vi hatt en runde med leseanbefalinger?

I dag blir det diverse digitale møter på jobb og en god spasertur i lunsjen. I kveld blir det fredagsvin med venninnegjengen (ny tradisjon!). Og i helga vil jeg bake, løpe en tur og sove litt ekstra (haha!). Og henge med gjengen min, såklart ;)

Aiaia sa...

God fredag. Jeg føler meg fin med nyfargede øyenvipper og litt Byredo roseparfyme. Helgen skal brukes til å vaske kjøleskapet og lese ferdig don Quijote. Eller don Quarantine, som han har blitt for meg. Som en annen skrev over, lurer jeg på hva andre her leser for tiden.

Helga sa...

God fredag!
Høygravide meg har vært våken siden tre i natt, men tjue minutter på øret nå på morgenen + en god dusj gjorde godt! Så her er fredagsglamouren tights i stedet for joggebukse og en dongeriskjorte. Han på snart tre har allerede fått litt mye skjermtid i dag, men sånn er det. Satser på å gjøre opp for det med en god tur ut i finværet!

Synes det er tøffe dager for tiden, gleder meg over at påskeferien begynner og at telefonmøtene mannen har på hjemmekontoret skal ha en lang pause.

Den viktigste glamouren for meg i disse dager er å prøve å senke skuldrene og forventningene til meg selv. Jeg orker ikke mye, og da handler det om å gjøre så godt en kan ut av situasjonen. Takk og lov for hagen vår og at i går var første regnværsdag til nå.

Ønsker dere alle en god helg og påske :)

Elida sa...

Heimekontoret har god kaffe, nytt skjørt, pause med digitalt fagseminar om Anne Cath. Vestly (Nasjonalbiblioteket som sender) og ufyselig vær ute. Det snør! Det har eg ikkje bedt om.

God fredag!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra nordfronten! Her er det også glamorøs fredag; rød kjole, sorte strømper, sort cardigan, duft av Valentina på halsen. Og nyfilte negler etter en periode med litt slurv. Hurra!

Fredagen er som sedvanlig travel, men vi har hyggelig morgenmøte på skype hver dag og hjemmekontor er hyggeligere denne uka enn forrige uke. Og jeg priser meg lykkelig over både det å ha> en jobb OG over at det er en type jobb som ikke må permittere i disse dager.
Jeg drikker, i likhet med mange ser jeg, påske-te fra Lille Valkyrien, som er ny for meg. Jeg liker den!

I helga skal jeg strikke ferdig et babysett (bare et buksebein gjenstår), lese ei bok, kose meg på tur med hunden og faktisk være sosial, innenfor forsvarlige coronaregler. Det blir fint! Etter flere dager med bar asfalt og joggesko har det nå kommet litt snø igjen, men jeg håper helga byr på asfalt igjen - for å være ærlig.

God helg, godtfolk!

Anaruh sa...

Fredag! Påsekferie! Hurra!

Takk til Anonym for festlig innslag fra New Zealand. Burde jeg stikke innom barnas utkledningstøy for å lete fram en tiara, mon tro?

For anledningen har jeg "bare" kledd meg i nytt dongriskjørt, kjøpt i vinter mens jeg ennå så for meg at jeg skulle svinse fra kafé til kafé når våren kom, stripegenser og øredobber fra Tiffany. Dagens parfyme er Miss Dior, og jeg tror dette kommer til å være duften av covid19 til evig tid. Etter jeg er fredig med å jobbe mine tilmålte daglige timer, skal jeg ta meg en tur ut og i alle fall sørge for å kjøpe min faste På-vei-hjem-tilpåskeferie-pinneis. Og en pose god kaffe, for å variere litt blandt all teen jeg drikker.

Hva påsken byr på vet jeg ikke ennå, men familietid, bøker, strikketøy, utetid og god mat blir det jo alltids. Og hva annet trenger man egentlig?

God helg alle sammen!

Marit K sa...

Hei fra hjemmekontoret. Trondheim byr konstant på nye snøfall, plogen passerer utenfor i det jeg skriver her. Pysjen er på - fremdeles, men den skal erstattes med noe annet før et Skypemøte kl. 14. Imens koser jeg meg med te og limoncelli, og ser at arbeidsoppgavene på listen min minker. Det går mot helg og påskefri.

God fredag alle sammen :)

Anonym sa...

Jeg lengter også til Paris akkurat nå! Våren og påske betyr min bursdag, Paristur og Infernofestival.
To av dem utgår i år, og det blir litt amputert feiring når ikke hele familien kan møtes til middag på fransk restaurant. Men vi tar det igjen senere!
Det vi skal prøve på, er at noen av oss møtes ute - med god avstand - til kaffe og kaker. Litt påskeservietter og lys får bidra til stemning.
Og så er det bestilt Lofthus-pizza hjem i morgen, så min tradisjon om å ikke måtte lage middag på dagen min, den opprettholdes!

Lille My

Stine Arkeologine sa...

Jeg sitter på hjemmekontoret og ser ut på snøkavet mens jeg drikker dagens tredje, store kopp kaffe for å holde meg våken. Jeg var akkurat kommet i gang med å skrive da det oppsto akutt behov for hjelp med diktanalyse i husets hjemmeskoleavdeling, og nå er jeg tilbake der jeg startet. Helg og hverdag glir nesten umerkelig over i hverandre for tiden, så da er det ekstra fint å markere at det er fredag med litt glamour! Jeg har på en ganske ny, brun kjole her jeg sitter, håret (som trengte en klipp allerede før frisørene stengte) er satt opp, parfymen er Biotherm «Eau d’energie» og etterpå skal plukke inn greiner fra hagen til å pynte med inne. Og jeg har spist gulrotkake både til frokost og lunsj.. Riktig god helg til dere, alle sammen! :-)

Ine sa...

Her er dagens fjernundervisningsøkt ferdig, sola skinner og jeg har nettopp laget vaffelrøre sammen med barna. Dagens glamoureffekter er nyvasket hår som lukter appelsinblomst, en ny favorittjeans + stripete topp (et antrekk som alltid funker!), diamantring og litt leppestift. Føles fint å kle seg for dagen selv om vi bare er hjemme. Ellers gleder jeg meg til pizza i kveld, tid til å strikke litt og kanskje starte på en ny serie. Men først skal jeg prøve å ta en helgevask, og kanskje gå en tur i skogen. Riktig god fredag og helg, alle sammen!

Sigrid sa...

Bror min og eg sende påskepakke til foreldra våre frå ein lokal butikk heime tidlegare i veka, det var skikkeleg koseleg! Sjølv håpar eg på ei helg fylt av pizza, smågodt og tid til kvarandre utan at ein av oss vaksne må jobbe. Og så håpar eg få øvd inn «Moon River» på piano heilt ferdig!

Frøken Desibel sa...

Kjolen er på, håret er satt opp, kaffen og fredagscroissanten inntatt. Startet dagen med litt yoga og en tur ut. Nå må jeg bare få levert et par prosjekter, så er helga og ferien her. Kontoret skal midlertidig pakkes bort, leiligheten ryddes og vaskes. Deretter satser jeg på en styrkeøkt mens pizzadeigen hever:)

Spontankjøpte Harry Potter-lego til meg selv forrige uke, så nå gleder meg til å bygge lego i påskeferien. Og drikke påskete og -kaffe, høre på Påskelabyrinten, bevege meg, spise god mat, lese og spise påskegodt.

Gratulerer med morgendagen til Lille My! Og god fredag, helg og påske til alle andre:)

instance sa...

God fredag alle sammen! Arbeidsdagen er akkurat over, og som (det som plutselig har blitt) "vanlig" betyr det et sammensurium av leksehjelp, barnehageaktiviteter, litt for mye ipad og flere møter på rad for meg. Dagens glamour ivaretas av nyvasket hår, lebestift fra Chanel og en god sprut av en av yndlingsparfymene - Lovely av Sarah Jessica Parker. Har også gått til innkjøp av en flaske cremant til i kveld, og gleder meg allerede til å åpne den.

I dag har jeg drukket to forskjellige påsketeer, Amundsen spesial "Påskekos" var litt slapp i smaken, men jeg skal gi den en sjanse til, og prøve å lage den sterkere neste gang. I morgen skal vi pynte til påske, det blir koselig. Datteren ønsket seg gule gardiner, men sa fra litt sent, så det var det utsolgt for overalt. Gleder meg til å ta frem porselenseggene fra Royal Copenhagen samt all den underlige påskepynten ungene har laget. Nytt av året er en ny løper med søte kaniner på og noen pakker søte påskeservietter. God helg alle sammen!

Inger sa...

Hjemmekontoret er ryddet vekk for helgen, og jeg har hatt en deilig tur i skogen med påfølgende dusj. Sola skinner så fint, så jeg ble inspirert til å finne fram litt av vårtøyet. Dagens antrekk er lyseblå genser, jeans og små hjerteformede diamanter i ørene. Og duften er Tresor fra Lancome. Påskepynten befinner seg på hytta, men gule påskeliljer, ranunkler og krysantemum lyser opp i stua. Som mange andre også har sagt får vi kose oss hjemme i denne påsken. Det er bra, det også. Vi kan gjøre mye av det samme, spise god mat, gå på tur, spille spill og lese. Og høre på Viggo Valle med Påskelabyrinten. God glamorøs fredag og god påske!

Ellen sa...

Så deilig med glamorøs fredag! Som så mange andre her, setter jeg veldig pris på dette.
Jeg startet dagen med å se paven holde messe i Roma - direktesendt på Rai1. Det var igrunn en fin start på dagen, og så fikk jeg trimmet italiensken min. Jeg skjønner godt de som savner å dra til Paris, eller til Roma, for den saks skyld.Det er godt å ha minner fra tidligere reiser.

Det er deilig å kjenne at våren er i anmarsj, selv om det faktisk har sluddet i dag. Det varmet skikkelig i sola, men etter nesten 3 uker med bronkitt, er det best å holde seg inne.
Glamouren er ganske bra idag, jeg synes det er en god påminnelse for meg å bruke Lancômes La Vie Est Belle, i disse tider. I går pusset jeg sølv, og nå skinner lysestakene med gule lys. Det er koselig.
Akkurat i disse tider er det en prøvelse å være særboer, det er en måned siden jeg så mannen min. Gleder meg veldig til en normal tilværelse igjen!
Men vi får gjøre det beste ut av det. Jeg leste om tebutikken i Haga (Gøteborg) på denne siden, og jammen fant jeg en påskete fra forrige års Gøteborgstur - det var første gang jeg var i den tebutikken. Påsketeen er riktig god, og de har også en annen kjempegod te som heter "Så najs". Etter inspirasjon herfra har jeg også bestilt meg te fra Black Cat, gleder meg til å hente den pakken. Åsså har jeg fått gode lesetips her, og ser med glede at det er lagt ut en ny "Kva las du no"!
Riktig god og glamorøs helg til dere alle!

Maren sa...

God fredag og en litt sen rapport fra meg. Jeg gleder meg over at hjemmekontoret nå kan ta påskeferie. I kveld skal jeg kose meg med ny te, bok og lakris-is. Håper på turer i skogen og tid til både lek og lesing i dagene som kommer.

Ingerid sa...

God fredag! Det skal bli så deilig med helg - det har vært en grei hjemmekontor-uke, men hjemmeskolen ble tung for et par dager siden, så fredagstacoen var ekstra kjærkommen.
Dagens antrekk er jeans og svart genser, Frk. Fjong-øredobbene er på, og jeg har drukket Palais des thes Vive les fêtes i dag, fin påskete for meg som ikke er så glad i typisk påskete.
Det blir litt jobb til uken, men også turer i skogen, bøker og spill. Vi har gule tulipaner og skal finne frem påskepynten, det blir bra! Kanskje jeg får laget hode til duske- kyllingen jeg har begynt på? Rart å være "lærer" i kunst og håndverk for oss som aldri fikk det til på skolen... God helg til alle!

Oda sa...

God glamorøs fredagskveld! Noko av det mest glamorøse eg har gjort i dag, og resten av vekedagane forøvrig, er å sykle gjennom Kjølberggata der treda blomstrar. For eit nydeleg syn! Etter ei travel jobbveke er det godt med helg der skuldrene skal senkast, bøker skal lesast (og rapporterast over her) og i morgon skal vi over til naboane (som vi deler yttergang og då også litt bakteriar med) for filmkveld - trur det blir Lighthouse. Ynskjer alle ei god helg <3

Anonym sa...

Hurra for glamorøs fredag altså! Det er så hyggelig. Jeg startet dagen med de siste matinnkjøpene til påske, og handlet da inn rikelig med gule blomster samtidig - tulipaner, påskeliljer, en potterose. Foreløpig er det påskeglamouren her i huset, men i morgen skal jeg rydde og vaske og pynte litt mer. Som Glamourbibliotekaren skulle jeg ha tilbrakt påsken med mennesker jeg savner og gjerne ville vært sammen med, men vi får treffes på Skype fra hvert vårt påskepyntede hus! Det skal bli fint, det også. Litt mer hjemmekontor neste uke - synes faktisk det begynner å gå seg til på den fronten - før det er påskeferie. Ønsker Glamourbibliotekaren, hennes lesere og alle dere andre fredagsglamourøse alt godt for helgen og påsken! Fra K.

Emma sa...

Nå er hjemmet vårt klart til Påskeferie, det er så fint! Den første koppen med påskete, de første påskeliljene og små bustete kyllinger. Så heldig jeg er. God helg fra Emma.

Populære innlegg