fredag, april 10, 2020

Glamorøs fredag


God morgen! Det er langfredag, været her jeg bor er nydelig og dagen skal helt klart tilbringes ute i hagen. Verandaen ble skuret i går, vi kjøpte inn masse stemor og tusenfryd og perleblomster, og har tulipanløker og narsisser i blomst der ute, verandaputene er vasket, dukene er klare til bruk, så dette blir en riktig sesongstart. For i morgen skal det visst plaskregne, hehe. Det betyr at påskeeggjakten bør tas i dag istedenfor i morgen, og hvordan det skal gå med alle eggene og kaninene vi hengte opp i epletreet i går vet jeg ikke. Det får tiden vise. 

Dagens parfyme er Piment Brûlant, den første tekanna er full av Lille Valkyriens påskete, og snart er det ei lita ei som skal trilles en tur i morgensola. 

Tenkte forøvrig å tipse om følgende, som jeg har planer om å få med meg - nemlig fremførelser av Johannespasjonen som gjøres uten publikum i salen/kirka, men som streames over nettet:

*Bach Collegium Japan, som streamet det hele for et par uker siden, og det var gripende og helt nydelig! Kan ses når som helst, siden det er opptak og ikke direkte. 

*Fra Thomaskirche i Leipzig sendes Johannespasjonen klokka tre i dag, med hashtag #BachBeatsCorona. Her er info, og her legges det ut link til streaming. Én sanger som har alle rollene! 

*Fra Sentralen i Oslo sendes en tilsvarende kammerversjon med fem sangere og cembalist. Her kan man se den, og det skjer kl. sju i kveld. 

Ha en fin dag alle sammen! 

mvh
Glamourbibliotekaren

P.S. Kikk innom senere i helga, vi tar en "norgesferie-dugnad"!


12 kommentarer:

Inger sa...

Her skinner også sola, så det blir nok både tur og tid på verandaen og i hagen her i sør også. Vi fikk et påskeegg av vår eldste sønn og hans kjære, inni der var det også Jakobs økologiske earl grey- te, den var god! Gule roser og hvitveis pryder bordet, nå er det tid for påskelabyrinten, alltid gøy å prøve seg fra sofakroken og bli imponert av kunnskapene til noen av deltakerne. Det er mye fint å høre og se både på radio og over Internett, i kveld skal vi se på konsert for barna i Moria-leiren med Trygve Skaug. Vår lokale menighet sender også gudstjeneste over nettet.
Ha en fin dag og fortsatt god påske.

Anonym sa...

Her snør det fortsatt store mengder og humøret er på bunn! I helgen blir det te, bøker, film og god mat. I morgen skal vi faktisk børste støv av fondue-gryten. Skal prøve å trosse været og komme meg ut på noen turer!
Mvh SJH.

Maren sa...

God solfredag! Vi har mange ting på lista for å gjøre dette til en koselig dag. Lang videosamtale med ei lita venninne, gleden når de små ser hverandre igjen er så fint å se. Bananmuffins står i ovnen og får hele leiligheta til å lukte himmelsk. Jeg tror vi skal ta dem med ut i skogen, og kanskje det dukker det opp et påskeegg også? Jeg har på en blomstrete kjole, og litt parfyme for første gang på nesten et helt år. Det gir en god følelse! Perler i ørene, blomster på bordene og en lang tur i sola gir også glamoureffekt i dag. God helg!

Ingerid sa...

Her er det sol ute, sitronkake i ovnen og en kopp grønn te med mango i koppen. Alt veldig bra! Litt begynnende brakkesyke må snart kureres med tur, kjenner jeg, kanskje finner jeg hvitveis? Påskehelgen skal nytes med mer av det samme - god hjemmelaget mat, tur og spill, mye høytlesning og hjemmekos. Det er deilig at det er vår, rart å se andre enn den nærmeste familien kun i videosamtale. Men, det hjelper ingen å sture! Etter lunsj blir det rosa leppestift og solbriller på og ut på tur. God helg og god påske!

Oda sa...

God glamorøs langfredag, og så fint bilete av Audrey i dag. Her i heimen har dagen vore roleg enn så lenge med ballettstyrketrening på app, yoga og med ein påfølgande laaaaang frukost. Ettermiddagen er tiltenkt verandaen med bok og påskete. Noko som set ein ekstra gyllen kant på fredagen min, og påska forøvrig, er at den nye sofaen og det nye bordet vårt frå danske Karup ankom på tysdag. Er såå nøgd! Helga blir, som ellers desse tidene, av det rolege slaget. I morgon kjem naboparet vi deler gang med over på Smörgåstårta - det er ein er påsketradisjon å ete i min familie og difor hyggeleg å kunne vidareføre i desse bypåsketider. God helg alle saman! Og hjarteleg takk for alle Bach- tips - dei settast pris på!

Ingvild sa...

Tusen takk for tipset om Johannespasjonen fra Leipzig, dette er helt fantastisk!! Har varslet slekt og venner, dette er virkelig et minne for livet. Nydelig. Og for en tenor!

Anonym sa...

Her har det også vært sol, og jeg har gått tur med en venninne som selskap via telefon. Koselig. Ellers er planene for helgen å komme litt videre i en god bunke bøker og lære meg en ny rett til påskeaften. Takk for denne bloggen og for all inspirasjon til å gjøre det beste med de verktøyene man har for hånden!

Ingrid

instance sa...

Her har været som vanlig vært særdeles ustabilt. Vi har sittet ute og drukket kaffe med naboene (min 2 meters mellomrom, såklart) og fikk med oss både tett snødrev og strålende påskesol i løpet av de tre timene. Mest var det bare kaldt, egentlig, men veldig hyggelig! Godt med litt sosialisering innimellom.

Ungene bygger lego og leker med ting de fikk i påskeeggene - hos oss kommer haren med egg i 4 dager, så de får spredd både godtene og overraskelsene litt utover. I dag fikk de dinosauregg som skal ligge i vann slik at dinoen inni får svelle opp og presse seg ut av eggeskallet, det ventes VELDIG på at de skal vokse. :)

Påsketulipanene har nå stått i en uke, så i morgen skal jeg fylle på med nye. En gul ildtopp strutter på kjøkkenbenken og holder motet oppe så lenge. Ungene nekter å klippe karsen vi har sådd, så jeg har "tynnet" den litt og snikspist på ristet brød med god gulost når de ikke har fått det med seg. Det er SÅ godt!

Påskelammet spiste vi i går, og da kjøpte jeg også en ny mugge på Finn, en hvit Gefle med gule striper, veldig påskete og fin, og perfekt for f.eks små påskeliljer. I dag blir det den kanskje ikke helt tradisjonelle påskeretten langfredagstaco. Egentlig skulle vi gått en tur med ungene i fjæra, som vi alltid gjorde da jeg var liten, men jeg har fått en skade i foten så det står vi over.

Glamouren ellers består av perleøredobber, ullundertøy (hyttestemning hjemme :D ) og en av mine vårparfymer, Fifth Avenue fra Elizabeth Arden. I kveld har vi tenkt å finne en klassisk påskekrim, et aller annet med David Suchet som Poirot eller noe annet i den gaten.

God fredag alle sammen!

Anaruh sa...

Jeg sitter på terrassen og leser Agatha Chistie mens blåmeisene som bygger rede i naboens fuglekasse holder live-konsert. Tekanna er fylt med påskete fra Black Cat, bordet er fylt med blomster etter en sykkeltur til gartneriet tidligere i dag og om noen strakser skal jeg lage pasta til middag. Håper alle andre har det fint!

Ellen sa...

I dag har det vært veranda-vær! Jeg vasket møblene i går, det var kjempefint vær da - og jammen var det supert i dag også! Ekstra fint, fordi mannen min kom hjem i går - det er ren og skjær lykke! Vi har sittet på verandaen i mange timer. En ekstra stor og tykk humle surrer rundt, og sommerfuglene har begynt å dukke opp. Jeg er glad jeg har kjøpt litt blomster til å ha på verandaen. Normalt ville det vært mye mer. Perleblomstene fra ifjor dukker opp på nytt! Det er over forventing!
Tusen takk til glamourbibliotekaren for gode musikk-tips, det er uvurderlig. Så ønsker jeg dere alle en god påske, og håper alle holder seg friske.

Stine Arkeologine sa...

Her har det sluddet og regnet i hele dag, så vi har vært mest inne og bygd videre på lekebyen vår av pappesker som nå fyller store deler av stua. Ser for meg at det blir trangt her før påska er over! :-) Nå ser de film mens jeg drikker te, strikker og benytter sjansen til å kikke innom her. Dagens glamour var å våkne først og rekke å skrive dagbok og lese litt i fred og ro før noen andre sto opp, den beste starten på en dag! Å finne snøklokker på et uventet sted og plukke med hjem gjorde også denne dagen ekstra fin. Håper dere alle får ei fin påskehelg! Takk for konserttips!

Anonym sa...

Så hyggelig med glamorøs langfredag! Jeg har gått en nydelig, lang tur idag - obs; som ikke inneholdt verken overfylte busser eller parkeringsplasser; viktig! Etterpå har jeg flyttet delikate, hvite stemorsblomster over i ei fin keramikkpotte som nå pynter opp verandaen. Vår-glamour! Ønsker alle her en fortsatt god og frisk påske, og litt vårvær til dere som fortsatt har snø! Fra K.

Populære innlegg