torsdag, april 09, 2020

Minner fra vår Österlen-tur


Jeg begynte akkurat å tenke på den fine sommerferien vi hadde i 2016, med vår første baby i magen min og bryllupsdag og bursdag og det hele. Vi dro til Österlen, helt sør i Sverige, bugnende kornåkre med valmuer og kornblomster i, Østersjøen med lange hvite strender, koselige pensjonater og så mye fint å hvile øynene på. Loppemarkeder hvor vi kjøpte duker og hjemmesydde putevar med blonder på, flickböcker og porselen, broderte kjøkkenhåndduker og en fin gammel rådyrfigur. Italienske pizzeriaer midt i skogen etter å ha kjørt på humpete grusveier. 

Bursdagen min feiret vi i Mandelmanns trädgård. Og på Vitemöllas strender ved havet. 


Her er reisereportasjene for de som fikk lyst på en liten digital påsketur dit i dag: 
Del 1
Del 2, pensjonatet
Del 3, Mandelmanns
Loppis-fangsten


I år blir det nok Norgesferie på de fleste av oss vil jeg tro, og det er fine steder her også. Mer om det en annen dag, jeg tenkte etterhvert vi kunne tipse hverandre om norske perler verdt å besøke! Heng med her i bloggen så tar vi det snart. Dere kan tenke litt på det så lenge!

Drømmen om et torp eller en stuga i Sverige har alltid vært der, men på våren skjer det noe her i huset vårt - det forvandles til en sommarstuga. Verandadørene er åpne hele dagen, gardinene flagrer, hagen har mange sitteplasser på alle sider av huset, alle måltider inntas under morelltreet, og fra det samme treet dingler det også to hengekøyer og to klessnorer hvor det stadig henger klær til tørk. Fjorden er rett nedi veien; nærmeste strand er tolv minutters gange unna. Ikke så dumt det heller. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så inspirerende og vakkert! Takk for at du tar deg tid til å glede oss. :-)

Yvonne sa...

Åååh for en drøm! Og feire bursdagen på Mandelmans gård også da!

Oda sa...

Nyyydeleg! I eit av husa rett over vegen frå stranda i Vitamölla der dykk er på bilete har onkelen og tanta mi hus. Eg har fått sanka mange gode barndomsminner derifrå. No når det blir norgesferiar høyrast det ut som ein så fin idé med at ein kan få tipse kvarandre om fine stadar :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Bare hyggelig! Glad for at du liker det :)

Yvonne: Ja, det var skikkelig koselig! Gode kaker og glade griser :D

Oda: Så morsomt!! Jeg sendte noen misunnelige tanker til de som bor nettopp i de husene faktisk! :D

Populære innlegg