onsdag, september 05, 2007

Leppestiften som aldri forsvant



For meg og mange andre har den aldri vært borte, men leppestiften gjør altså et comeback i motebildet i høst etter et altfor langt lipglossdiktatur. Pat McGrath gjorde en svært elegant look for Valentino høstkolleksjon tidligere i år, inspirert av 40tallet med vinrøde lepper og relativt kraftig øyenmakeup, samt ren hud. Nok et eksempel på at "regelen" om at man ikke kan sminke både øyne og lepper i mørke farger samtidig, er bare tull. Smoky eyes er kjempefint til markante lepper. Jeg kan ikke få presisert dette nok: Nude/beige/utvaskede lepper er dølt!

Jeg har allerede tittet litt på høstmakeupen, og det ser ut til å være en god del vakre leppestifter der ute. Jeg tror jeg skal gå for en litt kald plommerød. Fjorårets er fremdeles veldig fin, dog litt varmere enn det jeg tenker meg i år.

En trend som går igjen, bl.a. hos Estée Lauder og Body Shop, er sølvgrå øyenmakeup kombinert med røde lepper. Jeg har min kjære øyenskygge Stila Shore som favoritt - sølvgrå med et snev av lavendel; ellers har jeg en matt lysegrå fra Nars og en sølvgrå fra MAC. Egentlig har jeg vært på jakt etter en duo med en mørk og en lys grå... med litt skimmer, men ikke mye. Nars Paris var på ønskelisten en stund, men viste seg å ikke være det jeg lette etter. Gentle Fume Eyes-kvartetten fra MACs kolleksjon Smoke Signals kan være noe - hvis den kommer hit.

Eyelinere som funker bra til grå øyenskygge: MAC Phone Number, MAC Tin Tin, Lancôme Noir khol.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Juristen sier hurra hurra! Endelig får man litt cred for å være trofast mot ens egen look med både leppestift og sotede (veeeldig brune)øyne:-)

God bedring, forresten!

Anonym sa...

Hei! Hvilket merke er det på Stila Shore-øyenskyggen? Er Stila Shore merket på skyggen, eller navnet på fargen?
Boltret meg i øyenskygger sammen med en av MACs gode make up-artister lørdag. Jeg har aldri vært god på skygger, men hun lærte meg noen knep :-D. Det ble fire skygger og et knippe gode børster. God bedring!

Anonym sa...

Sukk, jeg fikser rett og slett ikke leppestift :\ Har på følelsen at munnen min lever et eget lite liv på utsiden av ansiktet mitt, hver gang jeg prøver. Tør ikke spise eller drikke heller, av frykt for at jeg skal få leppestiftmerker utenfor munnen :p Har du noen tips? Jeg bruker svært lite make-up til daglig, men det ser jo unektelig litt 'tomt' ut uten leppestift når jeg sminker meg en gang i blant.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Takk! Det er Stila som er merket og Shore som er navnet på fargen.

Peanuts: Gi ikke opp! Be om hjelp til å finne en farge og konsistens som passer deg. Hvis du engster deg for at den skal skli ut, kan du jo velge en litt mer transparent variant.

Glamourbibliotekaren sa...

Jurist: takk takk!

Anonym sa...

Har du sett på utvalget i ArtDeco når det gjelder grå øyeskygger? De har mange små, så du kan sette sammen en duo. Kjøpte lys + mørk sølvgrå i fjor, tror de har det fremdeles. Men de er veldig skimrete! Så jeg har kjøpt en lys, matt grå av merket Madina på Visage, hvor de også har mange andre grå. (Men ingen ferdige duoer. Du kan sette sammen, siden de har duobokser og løse skygger.)

Glamourbibliotekaren sa...

Nei, Art Deco har jeg ikke sjekket ut på mange år! Takk for tipset. De har jo pleid å ha en del fine farger, og det at man kan sette sammen sine egne paletter er jo genialt.

Populære innlegg