fredag, desember 07, 2007

The Shop Around the Corner


Filmen "The shop around the corner" (1940) med James Stewart og Margaret Sullavan går på TCM rundt midnatt. James Stewarts rollefigur kan ikke fordra sin kollega i butikken der han jobber, og hun avskyr han. Men de er hemmelige brevvenner via et kontaktbyrå... så hemmelig at de skriver anonyme kjærlighetsbrev til hverandre, uvitende om hvem den andre egentlig er. Høres det kjent ut? Det er fordi "You've got mail" delvis er bygget over dette plottet. Temmelig easy-going, men Jimmy Stewart er uansett verdt å sette av litt tid til!

9 kommentarer:

Unknown sa...

Plottet i The shop... minner også om Pillow talk med Doris Day, en ganske corny, men morsom film som på norsk heter Kryss på linjen eller noe lignende. Å, jeg savner TCM!

Anonym sa...

Har sett både denne og You got mail. Slenger meg på anbefallingen om å se den gamle klasikeren i kveld. Er en egen sjarm ved disse gamle filmene.

Anekk sa...

Jeg har satt den på opptak, har alltid hatt lyst å se "orginalen" til You got mail.

Anonym sa...

Har bare sett "You got mail", men er det noen som vet om bestefaren til Tom Hanks sin karakter er den mannlige hovedpersonen i originalen?
"You got mail" er i hvertfall søt, på en litt cheesy måte.

Glamourbibliotekaren sa...

Irene: Ja, jeg tror jeg har sett den en gang - husker masse forviklinger og muligens en gul pysjamas?

Livsnyter & Ane kristine: Det er alltid morsomt å se originalene. An Affair to remember, f.eks., er jo en stor inspirasjonskilde til Sleepless in Seattle.

Kaisa: Det tror jeg nok ikke - ingen av gubbene fra You've got mail var med i den, såvidt jeg kan se av imdb.com. Men hvis noen vet noe, kom med info!

Elin Maria sa...

You've got mail er en av mine favoritt filmer. Den er så koselig. Og så ender det lykkelig! Jeg liker best filmer som gjør det. ;)

Men TCM har vi desverre ikke...

Anonym sa...

Kaisa, nei, nei, nei!!!!!

James Stewart var ikke med i "You've got mail". Han døde forøvrig året før filmen kom, nesten nitti år gammel.

Og siden det snart er jul, oppfordrer jeg alle til å se filmen han kanskje er mest kjent for: "It's a wonderful life".
"Wonderful" er filmen også:-)

Anonym sa...

filmen er sjarmerend. jeg synes nesten den eplekjekke visegutten er best av alle!

Anonym sa...

Jeg mente ikke om skuespilleren er den samme, men om karakteren han spiller, refererer til den originale filmen. Men det er det sikkert ikke.

Populære innlegg