mandag, januar 07, 2008

Årets første mandag

Glamourgemalen skuer utover Seinen
(en leser lurte forøvrig på om det er rumpetaske han har på, og til det kan jeg svare NEI,
det er skulderveske som henger diagonalt)


Årets første mandag. Og mandager er ikke min favorittdag. Jeg er a-menneske, men å stå opp kvart over seks når det er mørkt ute og klokkeradioen spiller et eller annet halvnifst av Szymanowski... (Litt vel dramatisk i min forvirrede tilstand. Hadde jeg våknet fem minutter før, hadde jeg hørt Argerich spille Schumanns Kinderszenen...)

Men så husket jeg at det skjer jo morsomme, for ikke å si glamorøse ting i dag. Det er den årlige happeningen i marmorhallen hvor kunstnerisk leder Leif Ove Andsnes skal avsløre noen av planene for årets kammermusikkfestival i Risør, og spille litt for oss mens vi spiser tapas. I fjor var temaet "Sehnsucht" (lengsel), med mye Brahms og Dvorák og andre romantikere.

Med dette i tankene ble det lettere å stå opp! Og mitt førstevalg til antrekk (jeans + hettegenser med hetta over hodet) ble vraket til fordel for noe penere.

Men mørket er ikke så koselig nå som det var før jul. Jeg lengter til sommer og Paris og båttur på Seinen. Flere som sliter litt med å komme i gang igjen?

Update: Her er litt om Risør-aftenen.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Ja. Veldig.
Jeg kompenserer ved å komme enda mer for sent på jobb fordi jeg har tatt tid til litt makeup og ørepynt og sånn.Men, det er ikke lett!
mvh Britt Åse

Anonym sa...

Tja - det er jo litt tungt å vite at vi har fire måneder vinter igjen, men jeg synes nå likevel det er noe deilig forfriskende med et nytt år. Føler virkelig at det er blanke ark, og at 'enno er inkje til endes, og enno kan alle ting skje', for å si det med Halldis Moren Vesaas.

Jenny B sa...

Ja, det är ju litet tungt med en mörk och kall måndag. För att göra dagen bättre, tog jag på en snygg svart fodralklänning och mina svarta mockastövlar, och plockade fram den fina fräscha parfymen Diorissimo! Nu känns dagen mycket bättre.

Anonym sa...

Trasige husmannsknekkebrød med hvitost fordi det var det de hadde på bensinstasjonen, saft fordi vi ikke har melk eller juice og filterkaffe på espressokanna fordi vi ikke har kaffefilter, rotete hus etter generell travelhet og helgebesøk (som krever utpakking), en kropp som hyler etter litt fysisk aktivitet. Ikke akkurat glamourschwung over denne morgenen. Men: i dusjen skal jeg høre på musikk og tenke på Oslo-turen i slutten av måneden: ny luft i nesen, frihet til å gjøre hva jeg vil! Åpent bakeri, kake på Pascal, øl på Mono, vandring på måfå, kaffe på Kaffebrenneriet, litt kunst om jeg slumper over det, lese bok, shoppe ørlite granne.. Det blir så fint!

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Godt å høre at jeg ikke er alene! Glamourfølelsen er ekstra viktig i januar, og ettersom det nå er et helt nytt år kan man jo lage seg noen hyggelige og glamorøse nyttårsløfter også.

Anonym sa...

mandager er litt gode også! mann og barn er vel avsted, jeg broderer bunad mens valpen hviler etter hektisk helg. det er bra med arbeidsplass på loftet...og takk, takk og atter takk fro alle dine gode tips! i går bestilte jeg Alexandra Fuller ( og litt fagbøker ) fra Amazon, og i tillegg fikk jeg tilslag på Stila-make up på ebay.

Suzanne sa...

Uff ja. Følte heller aldri at jeg fikk tid til å slappe av i desember; jeg savner å være ca. 10 år og virkelig gleeeede meg til jul.
Men sola har snudd, og snart (snart!) er det vår og sommer igjen.:-D

Anonym sa...

ja, det er vanskelig å komme inn i en god rytme igjen etter så mange late fridager! Jeg startet rolig i dag, planla allerede i går å jobbe hjemmefra, og da slapp jeg reisen til jobb. Stod ikke opp før kl 9 (mannen min fikk barna opp og ut av huset) og har siden da stort sett jobbet, som i dag er å sitte i sofaen og lese meg gjennom en stor bunke eksamensbesvarelser. Deilig det, med god te til og stille i huset :-) Men må nok innrømme at jeg jobber mer effektivt på kontoret, her distraherer tanken på husarbeid som trengs gjøres..

Anonym sa...

Ja! Jeg lengter tilbake til tidenes opplevelsestur i Roma- eneløse romantiske nattlige vandringer i stemnigsfulle Trastevere med Buxtehude på øret. Aaaah. Og her sitter jeg, og klamrer meg til tekoppen mens den kjedsommelige tilværelsen sniker seg stadig nærmere- akk- hva ville jeg ikke gitt for å være tilbake.

(Men egentlig er jo livet ganske allright.)

:)

Anonym sa...

Jeg føler meg litt grå i dag, men har en Paris-langhelg rett rundt hjørnet, så det er ikke så synd på meg!

Glamourbibliotekaren sa...

Sydame: Håper du liker boka!

Suzanne: Ja. Om to måneder er det så å si vår! :)

Sol: Jeg drømmer om hjemmekontor, men vet at jeg ville ha brukt 90% av dagen til andre ting enn jobb. Haha. Ikke så smart allikevel.

Operastine: Buxtehude, ååå, jeg forstår godt hva Bach så i han! Nydelig musikk.

Pip: god tur! Det er ikke synd på meg heller altså, det blir nok noen lufteturer om ikke altfor lenge.

Anonym sa...

Jeg begynte det nye (arbeids)året barskt; jeg bestilte nytt pass, flyttet diverse kontoer til en og samme bank og jammen spontankjøpte jeg en leilighet også. Sitter her i en haug med ikke-godkjente passbilder og leilighetsprospekter, litt rystet men veldig klar for det nye året!

Glamourbibliotekaren sa...

Oi! Det kaller jeg pangstart! Grattis med leilighet! :)

Anonym sa...

Jeg hadde også hjemmekontor i dag. Men jeg kjørte min kjære til jobb, så jeg hadde dusjet, kledd på meg og frøset litt før jeg kom igang, nesten som en vanlig jobb. Og så satt jeg på arbeidsrommet vårt, ikke krøllet opp i sofaen med laptop på armlene. Så jeg fikk gjort det meste av det jeg hadde tenkt til. :) (Og litt husarbeid, det tar ikke så lang tid å sette i gang en vask. Bretting derimot...)

AM sa...

Jah, jeg sitter faktisk her på jobb i hettegenser med hetta på hodet! At jeg sov litt for få timer i natt gjør ikke saken bedre... gjeeeesp!

Britt Åse sa...

I år MÅ jeg se og komme meg på festival i Risør. Jeg bor bare en time unna. Bare tull å ikke sørge for å få med seg alt det deilige.

Glamourbibliotekaren sa...

Britt Åse: Ja, det må du!! Jeg tror årets festival blir kanonbra. Haydn og Ligeti er de to sentrale navnene, og selveste Thomas Quasthoff (tysk baryton i toppsjiktet) kommer. Jeg vet ikke om jeg klarer å holde meg unna selv heller.

Populære innlegg