fredag, februar 01, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Weekendtur


Hei.
Jeg har akkurat blitt invitert av min mor til å være med på weekendtur til et sted i Europa. Reisen skal foregå i april eller mai og det skal kun være meg og henne.
Problemet er at vi veit ikke hvor vi skal dra. Mor har bare et krav og det er at det er et sted hvor hun kan sitte ute på en fortauscafè og drikke kaffi:)
Jeg har akkurat vært i Paris, så må være et annet sted.Har du eller noen av leserne dine tips til hvor vi kan dra? Skal være borte fra torsdag til søndag tenkte vi.
Med vennlig hilsen Randi


Hei!
Det første jeg tenker på er Amsterdam. Tulipanblomstringen i april er perfekt for mødre! Også kan man kjøpe mange løker med hjem som man kan sette ned til høsten... Mange fortauskaféer rundt kanalene. Flotte muséer. Mye god mat. Fin arkitektur. Morsomme båtturer på kanalene.

Andre alternativer som slår meg er Roma, Madrid, Helsinki, Barcelona eller Berlin. Eller Firenze for den del; å drikke kaffe på en piazza er vel minst like bra som et fortau!

Lykke til i planleggingen!

mvh
Glamourbibliotekaren.

bilde: Freefoto.com

9 kommentarer:

Mari sa...

Jeg foreslår Budepest. Massevis av fine kaféer og restauranter, drøssevis av konserter av alle slag, gamle romerske bad, flott arkitektur, og ikke minst billig. Da får man råd til å nyte ennå mer :-)
Jeg har vært der i månedsskiftet april/mai og i juli. April/mai var definitivt mest behagelig både temperatur- og værmessig.

paula sa...

Amsterdam er et perfekt tips! Fantastisk der i april når tullipanene blomstrer, og masse hyggelige fortauscaféer. Mamma ville elsket Amsterdam =)

Anonym sa...

Jeg synes Firenze er perfekt for reise-med-mødre-turer. Lite og oversiktlig sentrum, masse fortauskafeer, fantastiske sights overalt og det vidunderlige Uffizigalleriet. Og italiensk is.

Anonym sa...

Hvis Frankrike kan lokke igjen selv om du nylig har vaert i Paris, legger jeg inn et godt ord for byen der jeg bor, nemlig Montpellier i soer-Frankrike! Naar
Sterling setter igang med direkterutene igjen (visstnok i april) kan man reise fra Oslo paa torsdag (tror jeg det var) og dra igjen mandag morgen. Og her er det virkelig herlig aa vaere! Og saa man kan dra paa dagsturer til de skjoenneste steder. :)

Anonym sa...

Takk for gode tips fra alle. Men er det noen av dere som har tips til hotell? Gjerne i Amsterdam eller Budapest. Jeg syns det er så veldig vanskelig å finne et fint hotell. De jeg liker er som oftest alt for dyre:(

Anonym sa...

Hva med Wien? Hvis man liker klassiske kunstformer er det masse flott kultur å se. Byen er dessuten veldig vakker, med utrolig flotte bygninger og slott. Kaféene er et kapittel for seg selv, og man må bare besøke restauranten Palmenhaus, det ombygde palmehuset i Hofburgs hager. http://www.palmenhaus.at/

Andre ting er Hundertwasserhaus og Kunsthaus Wien, Hofburg, Schloss Schönbrunn, Schloss Belvedere (med kunst av bl.a Egon Schiele og Gustav Klimt), Stephansdom og Burgtheater.

Har man lyst til å shoppe mangler det ikke på muligheter, de beste ligger i Mariahilfer Strasse og gatene rundt Stephansdom :)

Jeg har alltid bodd privat når jeg har vært der, så jeg vet dessverre ikke hvordan hotellprisene er. Jeg vil anbefale å finne et lite hotell i første distrikt, som er Wiens 'hovedsentrum'.

Anonym sa...

Randi: Har du forsøkt tjenesten Hotwire.com? Jeg har benyttet den flere ganger og alltid blitt veldig fornøyd.

Anonym sa...

La dolce vita, det har jeg ikke, men skal teste den ut. Takk:)

Anonym sa...

Glamourtips til alle byene:
Ta med et lekkert skjerf/sjal, en kåpe du liker godt og fine hansker - så føler du deg fresh sammen med gode gåsko - gnagsår bremser ofte go'følelsen... om du shopper, be om å få "papirposer" i butikken dersom de har - det gir mer luksusfølelse enn plastposer... solbriller og leppestift hjelper på glam'en - også på bilder!

Populære innlegg