søndag, juni 01, 2008

En god idé:


Når det er så fint vær orker jeg hverken å lage mat eller å vaske opp, og dermed blir oppvasken stående og kjøkkenet innbyr enda mindre til matlaging. Men det er kjedelig å gå rundt sulten også. Jeg måtte finne på noe som er lettvint, godt, sunt, friskt og som ikke tar lang tid å lage.... Jo, smoothie! Frosne blåbær, to bananer, masse vaniljeyoghurt. Voila!

8 kommentarer:

Ca sa...

Nam nam! Det skal jeg prøve, men så var det å skaffe seg mikser/smoothiemaskin. Noe jeg glemmer hver sommer og ender opp med å bruke masse penger på smoothiebarer og utekaféer.

Takk for tipset!

Anonym sa...

Takk for påminnelsen, det ser Delicous ut. Jeg har alle ingredienser i hus, men bytter ut blåbær med bringebær- og kanskje jeg tar en anelse Lime oppi også? :)
Vanilje-yoghurt er yummi!

Glamourbibliotekaren sa...

Ca: Stavmikser funker sikkert like bra. Blendere kan faktisk være litt tungvinte... de knuser jo ikke isbiter så lett. Må huske å kjøpe stavmikser :)

Chanel: Lime er sikkert bra oppi!

The visual escapist sa...

Ja, kjenner meg godt igjen. Mann og barn er ute og reiser og jeg lager smoothie hver dag nå. Elsker det, og så er det så sunt og godt! Jeg har blender, men bruker stavmikseren mest siden den er så mye enklere å vaske. Jeg bruker forresten ofte melk eller naturell yoghurt (banan gjør det likevel søtt og godt). Når jeg skal flotte meg bruker jeg vaniljeis slik at det blir milkshake, men det blir mye mektigere. Mango, ananas, kiwi, pærer - i tillegg til frosne bær - alt går egentlig!

Anonym sa...

Smoothien så innbydende ut, så jeg laget en selv etter inspirasjon fra deg :) Glasset så også veldig fint ut. Jeg ønsker å erstatte Ikea-glassene, men vil ikke ha veldig kraftige kaféglass. Dette så ut til å være en mellomting mellom elegant og robust. Så hvis du har lyst til å fortelle hvor de kommer fra, så setter jeg stor pris på det

Glamourbibliotekaren sa...

Visual E: Ja, alt går! Pære er forøvrig en av mine favoritter. Mer om det siden!

Ariadne: Jo, det er faktisk en historie bak det glasset. Min glamourgemal spiller saksofon. For en måned siden var det skisesongavslutning i Hemsedal med festival e.l., og da hadde han spillejobb på et utested der. En av de mer eller mindre beduggede gjestene på festen kom på den geniale ideen å putte glasset sitt NEDI SAKSOFONEN under konserten. Med det resultat at glasset satt bom fast og glamourgemalen fikk ikke spilt en tone til. Saksofonen måtte på reparasjon. Det gikk heldigvis bra, og glasset var også like helt - så det beholdt vi som kuriosa/minne over hvilken idioti som foregår på slike fester. Dessuten er det perfekt til smoothies :) Konklusjonen er: Dra til Hemsedal og ta med deg en saksofon, så får du et slikt glass enten du vil eller ei.

Mari sa...

Ah, jeg er også smoothie-hekta, og bruker stavmiksern. Skummet melk, yoghurt naturell, banan og frosne bær (solbær fra hagen var topp så lenge det varte) - og en god teskje linfrø for å ta helselinja helt ut. Herlig:)

Anonym sa...

MMMMMMmmmmmmmmmm! Det så så godt ut at jeg måtte ut på kjøkkenet og lage meg en jeg også! Så nå sitter jeg på terrassen og ser på blågrønt Middelhav og nyter livet! Ikke så varmt her som i Oslo, men....

Populære innlegg