torsdag, juli 10, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Lisboa?

Glamnovisen lurer på om noen har reisetips til Lisboa.

Selv bidrar jeg med soundtrack, nemlig Portugals bidrag i 1996 i Oslo Spektrum - som den norske juryen ga tolv poeng. (Hvis noen drar kjensel på sangerinnen, er det hun som spilte Colin Firths portugisiske hushjelp/forlovede i Love Actually)




Kom med Portugaltips, dere!

6 kommentarer:

Pippilotta sa...

Lisboa er en fantastisk by. Jeg skal dit faktisk selv i sommer, for tredje gang. Mine beste tips er:
1) Middagstips: Finn den knøttlille restauranten Mal me quer, bem me quer i bydelen Alfama. Veldig god mat og hyggelig stemning (mye bedre mat enn på de fleste andre steder jeg har spist i Lisboa - i lav/middels prisklasse). Kanskje ikke så lett å finne den. Den ligger ikke så langt unna der den gule trikken til Alfama stopper. Og det er en liten kirke rett i nærheten.
2) Fado: gå ikke glipp av å sitte en kveld med melon og portvin mens en fadista synger av hele sin sjel. Rett ved den nevnte restauranten er det to fadorestauranter. På den ene synger en norsk fadista tror jeg.
3) Belem: ligger rett utenfor sentrum. Nydelig kloster og fantastiske kaker på en gammelt konditori - Pasteis do Belem.
4) Fisk: gå ikke glipp av det store akvariet!
5) Stranda. Selv om det er kaldt i vannet er stranden utafor byen et godt sted å være.
God tur!

Anaruh sa...

Den store byborgen er verd et besøk. Den ahr velidg fin utsikt over byen, og det er mulig å vandre på de høye murene.

Piknik i Eduardoparken! Vi dro på El Corte Ingles (ligger ikke så langt unna parken) og kjøpte inn frukt, godt brød, serranoskinke og ost og koste oss i parken etterpå.

Du MÅ smake de småkakene som kalles Pastelares de Nata. Små wienerbrødaktige kaker fylt med vaniljekrem. Serveres lunkne med et dryss av kanel på. Mmm! Jeg brukte mine siste Euro på slike kaker på hjemreisedagen.

Torre de Belem er vakkert i solnedgangen. Har mange vakre bilder av tårnet badet i rød sol.

Dersom du tilfeldigvis skal dit rundt den 20. september, så få med deg fyrverkerifestivalen. Skjønte det slik at dette var en årlig happening. Flott fyrverkeri til klassisk musikk. Veldig spesielt.

Vi hadde leiebil mens vi var der og tok oss en dagstur til Cabo de Rocha - fastlands-Europas vestligste punkt. Velidg vakkert der. Men Lisboa er ikke noe sted å kjøre dersom en har dårlige nerver eller mangler lese-kart-i-en-fei-egenskaper!

Det var dette jeg kom på nå. Kommer tilbake dersom jeg husker på flere fine minner fra turen vår.

Lekkermunn sa...

Tre ting vil anbefale
1. Parque das Nacoes og Oceanário (dvs byens akvarium) Det er helt fantastisk. Jeg har vært der to ganger og jeg vil tilbake. Dette ligger litt utenfor byen, men du kommer deg greit dit med banen. Det ligger også et stort og fint kjøpesenter der - Centro Vasco da Gama. Området ble fikset opp til verdensutstillingen for ti år siden. Delikat og fint område rett i sjøkanten.
2. Kunstsamlingen til en en rike armeneren som bodde store deler av sitt liv på hotell. Museeet Museu Calouste Gulbenkian er ikke så stort og det har en fantastisk samling av Laliquesmykker. Ligger ikke langt fra bane, men billig og greit med taxi også.
3. Restauranten Solmar i spise/teatergaten Rua das Portas de Santo Antao - midt i byen. Et absurd sted. Orginalt 50-tallsinteriør, halvsure gamle kelnere som ikke snakker engelsk, deilig sjømat og et akvarium fyllt med fantastiske hummer. Og godt utvalg i vin.
Ellers...kjøp med noe snadder fra et av de flotte bakeriene i byen. Pek og spis. Jeg ville ikke brukt tiden på Fado, med mindre du har hørt det før og vet hva du går til. Det kan være hjerteskjærende sang til middagen.

Anonym sa...

Selv om det ligger en liten trikketur unna sentrum - jeg anbefaler hotel York house. http://www.yorkhouselisboa.com/

Ta en dagstur til byen Sintra

Spis middag på sirkusskolen

Anonym sa...

Skal du til Lisboa og kan tenke deg å bo litt utenfor, vil jeg anbefale fiskerlandsbyen Cascais. En drøm av et sted sted, og endestasjon på en av toglinjene ut fra Lisboas flotte havneområde. I og ved Cascais har de nydelige klipper og strender, lune uterestauranter i skyggen under trærne og fantastiske fiskerestauranter. Fine små hoteller, en flott havn og nydelige butikker hører også med. Fra Cascais er det superenkelt å dra inn til Lisboa, cirka 20 minutter med fantastisk sjøutsikt hele veien. Toget stopper ved st. i havneområdet og da er du i hjertet av Lisboa. Fra Cascais er det også lett å dra til historiske Sintra. Ellers så er det nydelig å bare være i Cascais, ta med en bok, gå tur eller lei en sykkel og ha piknikk med utsikt til det uendelige og vakre synet av Atlanteren. Her er det lett å finne fred i sjelen ;)
Les mer på http://www.travel-in-portugal.com/Cascais/

Månestråle

Ane sa...

En fantastisk vintagebutikk er A outra face de la lua - liker du sånne ting er det absolutt verdt et besøk. De har to avdelinger i Lisboa, den ene ligger i Rua da Assuncao, en tverrgate til hovedgaten i sentrum så den er lett å finne. Her er det også en fin kafe, og damen som driver butikken er alltid ulastelig antrukket med både hatt og hansker - i tillegg til en av de flotte kjolene i sortimentet. I Bairro Alto er det også mange morsomme butikker, både vintage, musikk, rockabilly mm. Her er også nattelivet verdt å få med seg!

Populære innlegg