tirsdag, september 16, 2008

Ny rekord


Fjorårsrekorden i antall blå vindelblomster på én og samme dag var 27. I år doblet jeg den. 55 blomster prydet min balkong mandag i forrige uke. Jeg har nemlig tre av denne typen planter i år, og i fjor hadde jeg bare én. Det interessante er altså at hver blomst blomstrer bare i én dag hver - ergo er det snakk om godt over tusen blomsterknopper her ute i min lille jungel av en balkong. Men på Capri vokste de vilt (ugress som de egentlig er), og der var det antagelig flere tusen vakre lilla vindelblomster i skråningen langs funicolaren - hver dag.

4 kommentarer:

Anaruh sa...

Den er aldeles nydelig, gratulerer! Vi har nylig kjøpt oss hus med hage, men forrige eier var ikke noe glad i blomster, så jeg har et langt lerretå bleke. Hva heter vindelen din, og hvor har du kjøpt den? Jeg kunne gjerne tenke meg vindel, men er redd for invitere inn åkervindelen fra grøfta ved siden av, i frykt av at den vil ta over hele hagen...

Hege sa...

Tror vindel passer bedre i potter på en veranda en i bed, kanskje? Utenfor der jeg bor, holder de på å ta liv av alt annet. På min veranda har jeg en dyp lilla utgave. Veldig fine de også, men tror den blå utgaven er mer hardfør. Kanskje jeg skal prøve den neste år.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror ikke jeg hadde våget å plante dem i et bed jeg heller :) De er jo i slekt med disse vanvittige ugressvindlene som sprer seg som.. ugress.. Jeg har sådd frø som jeg har fått.

Glamourinnkjøparen sa...

Desse vindelane heiter som regel praktvindel, og dei heiter noko med ipomoea viss du ser etter dei i frøbutikkane til våren.

Populære innlegg