onsdag, august 12, 2009

Glamourbibliotekarens sommer 2009: En hage


I mai spurte en leser om jeg hadde noen framtidsdrømmer. Mitt svar var at jeg drømte om hage, men kunne i skrivende stund ikke se hvordan det skulle hende med det første. Men skjebnen ville det annerledes: Sjansen kom - én uke senere skrev vi under kontrakt, og var plutselig eiere av 685 kvadrat tomt med et fint hus fra 1963 i, med mange originale detaljer bevart. Og et gigantisk morelltre. Og som dere ser på bildet over - kaprifol...


Morelltreet er fint å henge kulørte lykter i. Og å sette en hvitmalt benk under, der man kan sove i skyggen på varme dager.
Hvis man lar være å klippe gresset i noen uker, finner man slike fine små røde søte saker.
En liten mosegrodd steintrapp leder til hagens høyeste punkt: Klesstativet. Perfekt for meg som elsker å se sengetøy blafre i vinden. Utsikt fra stuevinduet, rett bort til flagrende laken. Ved siden av trappa er det en fin frokostplass der morgensola treffer og blir lenge.

I hagen finnes også fine berg der det vokser villstemor om våren og blåklokker om sommeren.


Og det vokser velduftende erteblomster på verandaen.

Og på solrike dager står fluktstolen linet opp i gresset.Og her, som jeg viste dere tidligere i sommer, er mitt favorittsted om kvelden. Inntil husveggen, på trappa, i kveldssola, med te, bok og radio. Her skinner sola til den går ned. Og det er nettopp på den tiden at mine elskede kaprifoler dufter aller best.

Så her har vi tilbrakt vår ferie, med malerkost og lakkpensel og slipemaskin og et par lånte katter. Og her bor vi nå. Slett ikke verst, ikke.

45 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Gratulerer! Ser fantastisk flott ut! Skal det bli en permanent adresse eller et feriested?

glamournerden sa...

Ja, så spennende! Og gratulerer så mye! Må innrømme at jeg ble en liiten smule misunnelig nå...hehe
Og lurer også; flytter dere eller blir det hytte? :-)

Camilla Simone sa...

Gratulere. så heldig dere er. Drømmer forsatt jeg, men jeg ordner i hagen til utleieren...

Glamourbibliotekaren sa...

Takk! Vi har bodd her snart en måned allerede, ikke feriested!

Anonym sa...

Gratulerer så mye. Jeg gleder meg veldig på dine vegne. Dere får det sikkert fint der.

Kirsti sa...

Gratulerer med markjordbær i hagen og resten attpåtil! Jeg er paff over at de er mulig å holde dette for seg selv så lenge. At det ikke har boblet over og ut på blogg. Blir nysgjerrig på tanken bak å ikke skrive om kjøp av nytt hus før dere har bodd i det ei stund. Beundringsverdig, trur eg. Ville du ikke bli interiørblogg? Vil du har et privatliv? (Retoriske spørsmål i "Soap"-stil, altså;-)) Det er spennende å bli kjent med nytt hus og hage -se hva årstidene gjør og tilpasse sine favorittsteder og -gjøremål deretter. Kos dere hemningsløst:-)

Hanne sa...

Gratulerer! Jeg kan merke at hjertet ditt banker varmt for ditt nye hjem - så kjekt :-)

S sa...

Åh, gratulerer så mye med eget hus og hage! Det er dere vel unt og gir nok rom for mange nye prosjekter. ;-)

Kaisa sa...

Gratulerer! Og litt duh! Som Kirsti skriver, ingen av dine faste lesere har koblet, tydeligvis. Kanskje fordi du har vært så flink til å "skrive hjem" fra besøk hos både din og glamourgemalens familie, at alle antok at du fremdeles var utenbys?

Igjen, gratulerer masse, antar at dere koser dere glugg ihjel med både malingpensler og kaprifoler!

Anonym sa...

ja, dette greide du fint åpenbart - gratulerer så mye! man snakker gjerne om at hage er drømmen, og det så jammen meg ut som en drømmehage også. regner med du gleder deg til en like fargerik og fantastisk høst :)

Fornuftig forsker sa...

Gratulerer! Det ser kjempefint og trivelig ut! Jeg er også imponert over at du har klart å holde det for deg selv. Du er mitt forbilde når det gjelder privatliv. Altså har jeg noe å strekke meg langt etter. Men jeg håper vi får se enkelte utvalgte interiører eller detaljer når det passer slik - fra hagen, ikke minst. Det er alltid spennende å bli litt inspirert av deg, også når stilen er ganske annerledes enn det jeg selv har. Kanskje ikke minst da.

Anette sa...

Hjertelig tillykke med eget hus! Måtte det bli fylt av latter, musikk, god mat, katter og lykke :-)

Frøkna sa...

Gratulerer med hus! Selv om jeg kommer til å savne stemningsrapporter fra Sagene :)

Beate sa...

Gratulerer så mye! Så spennende med nytt hus! Hage og svaberg, hva mer kan man ønske seg! Har dere også tilgang til sjøen fra tomten?
Et riktig drømmested!

lene sa...

gratulerer! det så kjempedeilig ut. jeg er også imponert over at du har "lurt" oss, og at gleden over huskjøp ikke har boblet over ;)

Akeleiedamen sa...

deilig..............deilig!

Blondie sa...

Så hyggelig - og så fine bilder! Gratulerer og lykke til med det nye hjemmet. Tør man spørre om sånn omtrent hvor i verden vi befinner oss? Av pur nysgjerrighet?

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Tusen takk! :) Jeg har egentlig ikke bevisst holdt det hemmelig altså, hodet mitt har bare vært alle andre steder enn i bloggen. Etter at vi kjøpte huset i mai, har alt gått så fort og slag-i-slag - jeg har hatt fokus rettet mot flytting og oppussing og det føltes viktigere å få gjennomført disse tingene enn å blogge om dem :) Jeg har lenge tenkt jeg skulle ta bilder, men dagene har flydd avgårde. I går ettermiddag skinte sola så pent, så da dro jeg fram kameraet. Men ja selvfølgelig, jeg verner jo om privatlivet også :) Dog - det kommer nok flere bilder etterhvert som vi kommer i orden. Bare vent! :D

Glamourbibliotekaren sa...

Frøkna: Stemningsrapporter fra Sagene kommer det ikke til å bli mangel på! :)

Ova. sa...

Gratulerer så mye med nytt hus med hage!Helt nydelig og sjarmerende spør du meg!, og et år elder enn meg:) He, he...
Og svaberg i nærheten, da kan det ikke bli bedre:))Elsker sjøen selv jeg. Hadde ikke kunnet vært den foruten. Vi har sjøen bare ca 50 meter fra der vi bor.
Ønsker deg og dine all mulig lykke i det nye huset!:)

kjersti sa...

Gratulerer med hus&hage! Så herlig, det ser helt nydelig ut.

Oslopiken sa...

Gratulerer fra Oslopiken også! Ser ut som et nyydelig sted. Også svaberg da! Har tilbragt den siste ferieuken ved havet på Sørlandet, og savner allerede sjøluften. Heldiggriser!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk! :) Bergene er i hagen, men det er ikke en sjøtomt altså!

Katrine sa...

Så pussig, senest i går kveld var jeg innom bloggen og kom til å tenke på om ikke det var så at dere solgte leiligheten på Sagene, og om dere mon hadde flyttet...
Gratulerer med nye, landlige omgivelser!

diktan sa...

Gratulerer!

frikke sa...

Så gøy! Gratulerer! merker det kribler i magen på deres vegne!

Sulvis sa...

Wow, gratulerer! Det ser veldig glamourbibliotekarsk og flott ut der!

fru winther sa...

Gratulerer så mye med nytt hjem! Ser ut som en alldeles herlig plass, her tror jeg dere kommer til å få det fantastisk :D

Anonym sa...

Gratulerer med hus og hage, det så idyllisk og hyggelig ut.

mvh SJH

Johanne sa...

Gratulerer, det ser helt strålende ut! Og for noen fantastiske kaprifoler! Har selv flyttet til bolig med stor, gammel hage i sommer, med masse frukttrær og bærbusker. Nå nyter jeg ny mamma-livet i hagen, spiser hjemmelaget stikkelsbærsyltetøy og rører rips. Takk for tips om Kenzo Eau de Fleur, forresten. Min hverdagsglamour er å lukte deilig av magnolia (i tillegg til gulp).

Smilla sa...

For en fantastisk glamournyhet! Og dette har jeg ikke forstått. Tenke seg til. Gleder meg til rapporter fra nesten alle rom og vegger, og selvsagt fra hagen. Siden jeg ikke har hage selv sluker jeg alle hageblogger med nydelige bilder. Ser jo ut som dere kommer til "dekket bord". GRATULERER!

Anonym sa...

Gratulerer så mye med eget hus & hage. Morsomt å lese om entusiast som deg. Selv har jeg ikke særlig grønne fingre, hageinterresen varer kun frem til St.Hans, siden seiler den sin egen sjø..... Men kaprifolplanter har jeg også, og nyter dem til fulle:) Skulle egentlig bare hatt 4 slag: Syriner, rhododendron, lavendel og kaprifol - dette er greie planter uten for mye fiksfakserier...
Lykke til fra
Astrid

Glamourlektoren sa...

Gratulerer og lykke til fra meg også! Å sitte på en steintrapp med te og bok og kikke på sine mer eller mindre vellykkede blomster og trær mens katten stryker seg rundt bena dine - vel, det er huslykken!

Snåta sa...

Gratulerer! Jeg kjente jeg ble skikkelig misunnelig nå altså!

L1Sofie sa...

Gratulerer kjempemye - så deilig! Spesielt likte jeg steintrappa - for da består vel hagen av litt forskjellige nivå - kanskje noen hemmlighetsfulle også :-)

Nå skjønner jeg også det med det gamle stOre skrivebordet - lurte nemlig litt på hvordan det var plass til den i leiligheten :-)Kos deg derfor med mere plass og deilig hage!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk, alle sammen! :)

Anonym sa...

Gratulerer, det så bare herlig ut!
Ellers sa Kirsti det fint for meg, særlig Soap-spørsmålene, haha ;-)
Nyt hagen, skjønnheten og ikke minst - stillheten (som alle kloke mennesker sier er så viktig i vår tid).

AstridVU sa...

Det så virkelig helt fantastisk ut og gratulerer med kjøp av både hage og hus!! Er det lov å håpe på noen bilder innenfra også etterhvert? :) Og nb - ikke legg ut adressen noe sted, for da kan det hende jeg sniker meg bort og stjeler noen av staudene dine... ;)

Kos dere i nyhuset!!!!

Britt Åse sa...

Å! for en lykke!!
Gratulerer, nå ble jeg veldig glad på dine vegne.
Heldiggris som har sånn duftende kaprifol, -det har ikke jeg.

Ylajali sa...

eg slutter meg til gratulantane! Sjølv skal eg flytte til eit mindre hus no, og lurer veldig på kor eg skal finne eit lite paraplytørkestativ som kan passe inn i liten rekkehustypehage. Blafrande sengetøy i vinden vil eg ikkje unnvære for alt i verda.

Bente sa...

Oj! Gratulerer! Så utrolig hyggelig :) Vi har hatt hus og hage ett års tid nå, og det er ordentlig fint. Så jeg kjenner følelsen!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk og takk og takk! Vi føler oss veldig heldige som kan kombinere by og "land" (altså hage) på denne måten uten å måtte legge vår hverdag i NSBs hender, eller være overlatt til rushtrafikkens helvete morgen og kveld. Jeg hadde alltid sett for meg at man måtte langt utenfor byen for å kunne ha en liten flekk gress, men sånn er det ikke :)

Anne (Moseplassen) sa...

Gratulerer med hagen :) Hyggelig å få se bilder derifra, har jo skjønt at dere har flytta.
Hage er gull verdt, genial plass for rekreasjon :D

Glamourbibliotekaren sa...

Anne moseplassen: Takk!

Anonym sa...

Fantastisk! Gratulerer!

Kan jeg spørre om hvor det er, altså hvilket område av byen? Jeg drømmer om hus i byen selv.. Men har et begrenset budsjett, da.. :)

Populære innlegg