onsdag, november 11, 2009

Dagens glamourtips: Filmkveld


Dette er en veldig god idé som slett ikke er revolusjonerende - men en typisk ting man planlegger, og deretter glemmer å gjennomføre: Å ha en fast ukentlig kveld man setter av til å se film, enten sammen med sin partner, sine venner, eller alene. Få det inn på ukeplanen, så blir det faktisk gjort! Og om man har en partner som er mye borte, f.eks. en musiker som ofte har spillejobber i helgene, er det enda viktigere å få systematisert slike ting, slik at det faktisk blir prioritert. Man må sette av tid til ting man har lyst til å gjøre.

For oss er mandag den store kvelden. Sjelden spillejobber, sjelden andre oppdrag, sjelden teater eller konserter eller andre ting som skjer. Og man trenger noe å se fram til gjennom arbeidsdagen. Perfekt filmkveld! Vi velger film annenhver gang, enten blant egne dvd'er vi ikke har sett (eller det er lenge siden vi har sett), blant filmer vi har tatt opp fra tv, eller filmer vi låner av andre. I høst har vi blant annet sett "Un homme et une femme", "Out of Africa", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "Interiors", "The Virgin Suicides", og den glimrende "Walk Hard", som er en snill parodi av Johnny Cash-filmen "Walk the Line". Neste mandag er det min tur til å velge. Jeg bruker hele uka på å tenke, saumfarer tv-oversikter for å se hva jeg kan spille inn, rydder i dvd-samlingen og finner fram glemte innkjøp.

Så: Legg ned eventuelle barn i tide, slokk lysene, kok te, lag eventuelt noe å spise - og snurr film!

13 kommentarer:

lene sa...

Så koselig! Kjempegod ide jeg vil sette i verk for min egen del også :)

Princess of many sorts. sa...

Det høres ut som dere to har det veldig kos sammen:)hvorfor kan ikke alle jenter være like heldige:)
Ha en fin film kveld:)SP

S sa...

Vi gjør det ofte, vi! Og for oss med barn så krever ikke dette at vi kan ordne med barnevakt. Det var dog en idè at man bestemmer film annenhver gang - det skal jeg ta med videre. Vi leier film gjennom lovefilm.no (høres suspekt ut - jeg vet det) og har da to filmer om gangen, to nye kommer raskt i posten etter at de andre er sendt i retur. Har en tanke om at dette er miljøvennlig, litt som jeg tenker om biblioteket. :-) En flott interesse å dele med sin kjære er det uansett.

fru Storlien sa...

Veldig god ide! Problemet her i huset er at sønnen er såpass stor at vi ikke får ham i seng før det blir for sent for oss å se film...

Anonym sa...

Dette gjør vi også, og tidvis ser vi også TV-serier (den siste Mad Men sesong 2). Stearinlys, noe godt å spise og arvingene i seng! Veldig hyggelig :-D

Strikkelaura sa...

Vi hadde filmkveld i går, superkos ;))

glamouringeniøren sa...

Jeg gjør det jeg også, hver lørdagskveld. Kanskje litt ukult å si, men jeg sier nå det. Er man alene, så blir det slik.

Er veldig koselig. Men hadde vært gøy om noen andre hadde valgt film for meg en gang i blant, omså bare for å få meg til å "think outside the box" :)

Glamourlektoren sa...

Bifaller dette! Man må sette av tid til å lese bøker og å se film. Kutt ut all unødvendig tv-titting - for mitt vedkommende det meste, egentlig..! Da oppdager man at man får masse tid i gave. Vil anbefale filmen "Postmannen" (Il postino)fra 1995 om postmannen Mario som blir venn med forfatteren Pablo Neruda og som lærer seg å sette pris på poesi. En aldeles nydelig film jeg nettopp så på nytt. Og ekstra gripende er den når man vet at hovedrolleinnehaveren Massimo Troisi (Mario i filmen) døde bare få timer etter at opptakene var ferdige.

Bjørg sa...

Fin påminnelse! Jeg tar den til meg!

Glamourbibliotekaren sa...

Lene: Bra! :)

For your soul: Vi har det veldig koselig! :)

S: Smart!

Fru Storlien: Innimellom kan man vel være sent oppe! :)

Anonym: Her i huset venter vi desperat på sesong 3!

Strikkelaura: Så bra!

Glamouringeniøren: Jeg er ofte alene i helgene, så da ser jeg også film! :) Hyggelig å se alene også.

Glamourlektoren: Å ja! Den er det lenge siden jeg har sett. Sannsynligvis ikke siden den gikk på kino!

Bjørg: Bra!

Nice Work sa...

Dette gjør husbonden og jeg også - nesten hver kveld etter at gullungene er i seng. Men vi ser sjelden film da, siden det ville blitt fryktelig sent og vi er notorisk kveldstrøtte begge to. Så vi har slått oss på serier på dvd, og siden vi er anglofile og kriminteresserte blir det mye krim. Har nettopp begynt på sesong to av The Wire (som riktignok er amerikansk), etter å ha nikost oss med siste sesong av New Tricks (anbefales på det varmeste - britisk politikrim m mye humor men likevel ordentlige saker), og Spooks (MI5, spionasje og konspirasjoner - veldig spennende!). Fordelen med serier er at en episode vanligvis tar en times tid - akkurat passe tv-dose for å unwind. Vi så forresten en film forleden (fordelt over to kvelder...); Bottle Shock, om da californiske viner gjorde seg bemerket over franske en gang på 70-tallet (husbond er vin-nerd) - tidvis morsom og visstnok relativt historisk korrekt, med høy feelgood-faktor.

Smilla sa...

God ide! Forøvrig ser jeg så lite på tv men har funnet EN serie på tv som jeg følge med på. Denne høsten har det blitt vampyrporno: True Blood hver torsdag (etter malekurs).

Hvis det er lenge siden du har sett Piano (av Jame Campion) vil jeg foreslå denne til neste mandag. Nydelig musikk, utsøkt scenografi og dramatisk romantikk. Perfekt spør du meg!

Glamourbibliotekaren sa...

Mm, vi ser noen tv-serier også, men på andre tidspunkter. Mandag kveld er øremerket film, og det er egentlig litt av poenget mitt også - en fast kveld der man ikke gjør andre avtaler, slik at man faktisk får gjennomført det. Tv-serier tar vi innimellom når vi har tid :)

Populære innlegg