lørdag, januar 02, 2010

Fine julegaver

Jeg fikk fine julepresanger fra slekt og venner som hadde gjort kupp på bruktmarked:

To røde stoler til - nå har jeg seks, i tre forskjellige (dog ganske like) design. Den første tilhørte farmor, de tre neste fant vi i en container utenfor bygården vår for mange år siden. De to på bildet kommer fra en bruktbutikk.


Fire fine frokost-asjetter fra Egersund!
De passer fint inn med alle de andre asjettene jeg har - gamle Porsgrund/Figgjo/Rörstrand/Egersund fra loppemarked - stort sett én av hvert servise.

"Alle kvinners skikk og bruk" - herfra skal dere få gode råd etterhvert!

For eksempel om hvordan unge damer søker post.


Selv ga jeg bort et eksemplar av "Den fullkomne Eva" og "Den nye boken til deg". Loppemarkeder og bruktbutikker er virkelig gullgruver når det gjelder å finne fine gaver man ikke finner overalt ellers. Men man må ofte lete litt.


Ønsker du gode råd fra fordums tider allerede nå, se tidligere innlegg.

13 kommentarer:

Hanne sa...

Stasgaver!

Akkurat slike røde stoler hadde vi forresten på kjøkkenet da jeg vokste opp!

Anita sa...

Stilige gaver!

Jenny B sa...

Vilka fina presenter! Det låter som att de vet vad du uppskattar. Toppen!

Studinen sa...

aaahh, slike stoler har jeg også...forøvrig arvet etter min mormor som jobbet i produksjonen på en av fabrikkene som laget dem.

Flotte gaver!

fru Storlien sa...

Fine gaver! For et par år siden gav jeg bare bort bøker som var kjøp på loppis og i antikvariat - hver og en nøye valgt og jaktet på. stor stas både for giver og mottagere.

Glamourlektoren sa...

Morsomme gaver! Gratulerer! Stolene er til å bli i godt, nostalgisk humør av. Håper vi får se hvordan dere har innredet med dem - hva dere har kombinert det med! Med hus fra 1700-tallet passer slikt ikke helt inn her, men jeg er helt "vild med" dem, som danskene sier!

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Takk! Veldig fornøyd :)

Glamourlektor: De sklir inn i samlingen - vi har hatt så å si helt makne i ti år, så den eneste forandringen er at vi nå har seks istedet for fire :)

Lady Mju sa...

Fine gaver. Jeg liker ideen også.

Selv fikk jeg (på deling med min kjære) hatteboksen med Audrey Hepburns Couture Collection. Og tenkte med ett på bloggen her...

Godt nyttår!

glamouringeniøren sa...

Flotte gaver! Man ser med en gang at det ligger en tanke bak og det er jo det som er det viktige, uansett om det er bruktkjøp eller nykjøp, synes jeg.

Også jeg har vokst opp med slike stoler hos mine besteforeldre, røde og grønne hadde de, samt puffer/paller/? (uten rygg i alle fall). De er fortsatt i bruk i det huset, knakende gode å sitte på er de også!

sg sa...

Fine gaver. Jeg liker godt å dekke på bord der hver kuvert har sitt servise. Det er stilig. :)

Glamourfilologen sa...

Mange fine ting! Koselig idé å med gamle asjetter i forskj. mønster. Har selv "Alle kvinners skikk og bruk", men i en senere utgave (udatert, men mer 50-talls i stilen på omslagsillustrasjonen). Har hatt mange morsomme stunder med å lese i det!

GirlofNorway sa...

Jeg har 6 brune eksemplarer av de stolene over her. Dessverre begynner de å bli godt brukt og siden de er arvegods har jeg måttet gå til innkjøp av nye for å spare de.

Ellers må jeg si at det var flotte gaver :)

Anonym sa...

Kan du ikke legge ut bildene av de forskjellige asjettene du har?

Populære innlegg