søndag, januar 03, 2010

Siste feriedag


Det er siste dag i en lang og fin juleferie, og jeg gjør som jeg har gjort nesten hver dag i to uker: Står opp relativt tidlig, finner et pledd og en kopp te og noe å lese i, og tar det helt med ro til det blir lyst ute (og gjerne litt lenger). Litt fin musikk må også til (f.eks. Mahler-romanser; det er 150 år siden han ble født). Noe sier meg at det vil fortsette sånn i helgene utover vinteren. Min hjemmekjærhet har ingen grenser i januar.

9 kommentarer:

Ellen Marie Albertsen sa...

Jeg skjønner hvordan du har det! Jeg har gjort mye av akkurat det samme hele jula, og setter stor pris på hjemmesaligheten.
Hvorfor slutte i januar?;)

Nenna sa...

Det så koselig ut, sikkert ingen grunn til å forlate plassen. Har gjort det samme som deg, sitter ved vinduet og leser, og nyter hver eneste sekund av det.

Flugo sa...

Deilig :-) Jeg skal lese ferdig Noen kjenner mitt navn i dag, og så skal jeg strikke ferdig en vott og begynne på en ny. Med teppe, te og musikk. Og i kveld blir det kanskje en film.

glamouringeniøren sa...

Som om jeg skulle ha sagt det selv. Dog må jeg ut av og til, dyret trenger lufteturer og det har jeg i grunn godt av selv også :)

Kos deg i stolen foran varmen fra kaminen, det er lykke det!

Anonym sa...

En flott leseplass. Skjønner at du ikke vil forlate den. :)

Kaisa sa...

Høres ut som flere av mine dager også, minus kamin og å stå opp tidlig. Blir hardt å komme tilbake til jobb i morgen, etter 2 uker med kos og slækking.

Glamourlektoren sa...

Jeg gjør som deg - står tidlig opp og nyter husets ro og fred! I dag, på siste feriedag, stod jeg opp kl 06.30 (i min alder våkner man så tidlig av seg selv..!), slapp inn lykkelige kattepuser, fyrte godt i ovnene, trakk god te og krøllet meg opp i sofakroken med tante Elses deilige hekleteppe i ull samt boken min. Det fins ikke bedre start på dagen :) Januar er definitivt hjemmekosmåneden. Når dagene blir lengre, sånn ca når februar kommer, kommer jeg litt ut av kokongen igjen og synes det er deilig med litt teater, kino osv. Men nå er filmene på dvd, og jeg er storforbruker av stearinlys. Føler jeg har godt av en slik dvalelignende tilstand midtvinters, og misunner faktisk ikke i det hele tatt dem som reiser til sol og sommer på denne tiden av året.

Snosen sa...

I dag følger jeg ditt eksempel. Har hatt julefeiringen utenlands i år, men jammen var det godt å komme hjem i går, og få en siste feriedag hjemme foran peisen! Spiser mandariner og har det fint!

glamouroversetteren sa...

Her i Göteborg har vi hatt en hvit jul for første gang på evigheter. Det har vært "svinkallt" etter göteborgske mål, så vi har gått turer med voffen godt emballert i svigermors mink (vekt ca. 30 kg, alder ca. 40 år) for i det hele tatt å holde noe som ligner på varme. Fikade på Jacobs i Haga (latte og stans bästa morotskaka) i dag och tenkte på Glamourbibliotekaren. Var det snø når du var her en tur forleden? Her i Sverige er det i og for seg jul i en uke til, men undertegnede har tenkt å jobbe litt i morgen likevel. Nok om det. Vil bare ønske godt nytt år og velkommen tilbake, ser fram til et nytt glamorøst år :)

Populære innlegg