torsdag, mars 10, 2011

Hud


Så går nok en iskald og lang vinter mot slutten, forhåpentligvis er dagene med -15 over og ut for denne gang, og hvordan har det nå egentlig gått med den stakkars huden? Inn i tørr varm luft, ut i iskald luft, flere ganger, dag ut og dag inn. Med unntak av litt tørr panne ser det overraskende bra ut her, og jeg tror jeg blant mye annet har kuldekremen å takke. Ingen sprengte blodkar i kinnene, ingen rød forfrossen nesetipp. Nå kan jeg fryde meg over mine vanlige hudpleieprodukter igjen, der Dr. Alkaitis sin dagkrem er en favoritt. Weledas produkter er jeg også veldig glad i, som jeg nevnte her. Jeg skal snart ut på jakt etter litt mer økonomisk forsvarlige produkter også - mest mulig økologiske og uskadelige for kropp og miljø, så kommer dere over budsjettvennlig kosmetikk i nevnte kategori på deres vei, gi lyd.


Jeg nevnte tidligere at jeg skulle forsøke å finne en passende bodylotion, og det klarte jeg. Cosmica har nå en lotion som er fri for parabener og parfyme og i tillegg er svanemerket. På høy tid! Et bodybutter med papaya ble også med hjem fra apoteket, noe mer parfymert (men velduftende!), også dette uten parabener. Dessuten har jeg brukt en kroppsolje, eller body smoothie, fra Happy Heart i den friske duften "happiness".


16 kommentarer:

Anonym sa...

Har du prøvd merket REN? Har høyrt det skal vere bra, men kunne tenkt meg å høyre frå fleire, før eg evt. går til inkjøp av det sjølv.

Ha ein fin dag!

Hermia Says sa...

Här en till som köper så mycket som möjligt ekologiskt. Det är bra det kommer lite mer budgetvänliga alternativ också, ser fram emot fler tips. Weledas produkter är de jag använder mest, men jag instämmer i att det är dyrt vara grön..

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Jeg har en håndkrem fra REN som jeg er veldig fornøyd med. Den er drøy, jeg har den på kontoret mitt og den har vart i ca halvannet år. Har ellers hørt gode ting om RENs ansiktsprodukter, og nå er de jo blitt lett tilgjengelige også - man må ikke utenlands lenger!

Hermia: Ja, vi får håpe at det en dag blir billigere å leve grønt!

Jazzku sa...

Jeg har vært nyskjerrig på et svensk økologisk merke som heter esthelle&thild. Søt innpakning, de tilbyr alle produktene sine i parfymert og uparfymert versjon, og prisnivået ligger litt midt i mellom nivea og decleor, i hvert fall på Kicks i Sverige. Jeg har ikke sjekket om det skjer noe radikalt med prisene på de norske forretningene..
Har du prøvd det?
Eller har noen andre her inne?
:)

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Jeg har også sett disse produktene, men ikke prøvd dem. Kanskje teste dem ut neste gang jeg går tom for noe?

glamouringeniøren sa...

Jeg har prøvd RENs kropps-skrubb, Guerande salt scrub (mener jeg den heter) og har aldri hatt mykere hud. Vel verdt kronene og drøy er den også.

Når jeg kjøpte den fikk jeg med prøver på kremer til ansiktet og var veldig fornøyd med de, husker dessverre ikke navnet nå, men den jeg likte best hadde lys lilla farge på logo/skrift :)

Johanne sa...

Jeg har prøvd dag og nattkrem fra esthelle&thild, men jeg må si at de dessverre skuffet meg. De ga nesten ingen fukt til min lett sensitive blandingshud.(Men jeg forsøkte meg på produktene midt i januar i år, så kan hende de burde vært forsøkt under andre forhold.)

Innpakningen er veldig søt og anvendelig,- jeg bruker de innkjøpte kremene nå som håndkrem:)

Johanne sa...

Glemte å si at E&T produktene sammenlignet jeg med produktene jeg vanligvis bruker, Dr Weil fra Origins,- som prismessig ligger ca 200 kr over.

Esthelle&thild kremene kostet ca rundt 325 kr på Kicks her i Oslo.

Anonym sa...

Takk for gode tips. Selv kan jeg anbefale dagkremer fra Lavera, har prøvd flere av dem, og er veldig godt fornøyd. De selges på helsekostbutikker, husker ikke prisen, men dyre er de ikke.

Anonym sa...

Decubal ECO - økologisk og svanemerket, selges på apoteket til greie priser.

S sa...

Hei! Jeg bruker ansiktsolje fra nothingnasty.com. Har også prøvd håndkremen, er veldig fornøyd med produktene. Var litt skeptisk til ansiktsolje i forhold til om dette skulle gi glinsende hud, men den trekker godt inn og gir ikke fet hud. Disse er på ingen måte de rimligste produktene, men for meg er de verdt det.

Ellers kjøper jeg noe på iherb.com, bla produkter fra merket Giovanni. Merket selges også på Røtter i Oslo. Har bare prøvd hudkrem og hårspray, kremen er litt for lite fet for skjør nordisk vinterhud, men blir sikkert bedre til sommeren.

Kan også anbefale www.handmadenaturals.co.uk som er noe rimeligere enn Nothing Nasty. Har prøvd shampo og ansiktsmaske der i fra. Har ikke hatt problemer med toll eller frakten på noen av pakkene (til og med ingen momskrav da jeg sprente 200 kroners grensa).

Og som opptatt av hva produktene egentlig inneholder kan jeg slenge på "bibelen" til slutt:
www.cosmeticsdatabase.com. Her kan man søke opp produkter og finne ut om det er bra eller ei!

Beate sa...

Jeg har brukt Dr. Hauschka produkter i noen år nå, men de siste månedene har ikke dagkremen gitt nok fukt til huden min. Forrige uke kjøpte jeg meg dagkrem og rensegele i REN, og jeg er sålangt strålende fornøyd! Jeg har ikke lenger tørre partier i ansiktet, og det tiltross for at helgen ble tilbrakt i skisporet på Geilo.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tips!

Jenny B sa...

Anonym nr ett, jag har använt ett par REN-produkter något år nu. Jag har blandhy och gillar deras Detox-mask och en annan mask, inte den starkaste men en annan som har en kola-liknande färg och konsistens och kommer i en förpackning med vinrött streck på utsidan. De är toppen, båda två!

Jag använder en lätt ögonkräm som också är bra, och tycker mycket om deras balanserande dagkräm för ansiktet. Men allra bäst tycker jag om deras Moroccan Rose Oil för kroppen!

E.L.R.I sa...

Så bra du er! Takk for fine tips, lettere å finne produkter som både er snille med kropp og natur ellers, og i tillegg har overkommelig pris, når man samarbeider. :)

Engsmella sa...

Tips:
Merket Flowers fra svenske Färg och förändring.
www.fargochforandring.se
De selger på nettet og har butikk i Göteborg. Jeg er veldig fornøyd med de produktene jeg har prøvd.

Populære innlegg