onsdag, august 24, 2011

Kva las du no?

Esther Williams leser også.Hva leser dere for tiden? Har dere lest noe i sommer som er ekstra verdt å nevne?

Jeg har som kjent lest mange ungpikebøker, av typen som tar tre timer å lese, og en del andre bøker jeg har skrevet om her i kategorien "Glamourbibliotekaren leser". Akkurat nå driver Ignatius J. Reilly meg til vanvidd i "Tåpenes sammensvergelse" av John Kennedy Toole. Jeg ler og gremmes om hverandre, får lyst til å kaste boka i veggen men må allikevel lese videre.


Og her foregikk store deler av sommerens lesning: På en gjesteseng på verandaen, full av puter, til sola gikk ned. Av og til sovna jeg også. Ah, sommerferie 2011, du var fin innimellom alt det triste.


34 kommentarer:

Ine sa...

Jeg har lest fryktelig sakte denne sommeren, og derfor ikke mange bøker. Av de jeg har lest, er The summer without men favoritten. Min første av Hustvedt, gleder meg til å lese flere! Og snart skal jeg lese masse barnebøker i det som må være det hyggeligste faget på Blindern, nordisk barne- og ungdomslitteratur. :)

Anonym sa...

Jeg skal akkurat til å begynne på Syv små australiere av Ethel Turner, den tristeste og fineste boken jeg leste som barn. Gleder meg til å lese den igjen!

glamouringeniøren sa...

Akkurat nå nyter jeg "Pride and Prejudice" av Jane Austen. Deilig å endelig lese den etter å ha sett på Mr. Darcy så mange ganger. Og hvilken flott bok det her, for en humor den dama hadde!

Siden sist har jeg lest Charles Bukowski Factotum. Absolutt å anbefale, skildringer av et annerledes liv som bare raser gjennom sidene.

Anonym sa...

Eg har nettopp lese ferdig The Novel in the Viola av Natasha Solomons, ei fantastisk nydelig bok der handlinga går føre seg i England under krigen. På slutten er der notar til ein vals for fiolin og piano skriven til boka, som eg skal lære meg når eg får tid (kan også høyrast på heimesida til forfattaren). Anbefalast!

Stine Arkeologine sa...

Har nettopp lest ferdig "The Paris wife" av Paula McLain, som handler om Hadley Richardson, Hemingways første ektefelle. En nydelig og velskrevet liten bok! (Eller er den egentlig så liten? Med lesebrett mister en lett oversikten og den var så spennende at sidene fosset av gårde). "Hadleys" stemme er levende og medrivende, og selv om den selvfølgelig er gjenskapt/gjendiktet følte jeg at jeg fikk et nært forhold til henne gjennom boka. Det finnes en lang serie intervjuer med Hadley (noen snutter kan høres her: http://www.thehemingwayproject.com/p/hadley.html), og jeg kjenner henne igjen boka. Den forteller om Hadleys oppvåkning fra en beskyttet tilværelse, til opplevelsesrike år med Hemingway i Paris, Spania, Sveits og andre steder de oppholdt seg, om begynnelsen på forfatterskapet, og om den vanskelige slutten på ekteskapet.

Jeg ble så fengslet at jeg gikk rett over til "A moveable feast" der Hemingway selv mimrer tilbake til årene i Paris. Og etterpå venter "The sun also rises", som han skrev i denne perioden og som jeg ikke har lest før. (huff dette ble langt det var bare en så spennende bok!)

Anonym sa...

Jeg har lest mye bra i sommer, størst inntrykk gjorde The Fountainhead av Ayn Rand. Akkurat nå leser jeg Siri Hustvedt, The Enchantement of Lily Dahl. Hustvedt er årets store favoritt og dette var den siste romanen hennes jeg ikke hadde lest. Gruer meg litt til jeg er ferdig, det er alltid et lite prosjekt å finne nye favoritter.

Lise B sa...

Jeg har brukt sommeren på å lese Franzen's "Freedom" Jeg likte den, men jeg vet ikke helt. Jeg leste Corrections da den kom, og den synes jeg var helt fantastisk. Ei venninne av meg leste Freedom først, og så Corrections, og hun likte ikke Corrections så godt som Freedom. Så kanskje blir det å lese begge to litt overdose?

Tonje sa...

Fantasy-glad som jeg er, så måtte jeg bruke årets sydenreise til å ligge på stranden og lese A game of thrones av George R.R. Martin. Anbefales sterkt! I alle fall om noen har tenkt å se serien - god, men på langt nær så god som boka! Utenom det så leste jeg Kaptein Corellis mandolin av Louis de Bernières - som jeg også anbefaler sterkt til alle leseglade. God lesning :)

tolken sa...

Jeg har akkurat lest ferdig Boktyven. Det har gått sent med lesingen i sommer, men innimellom slagene har jeg også lest - og holder fortsatt på med - Until I find you av John Irving. Litt av en forfatterskrue, dette... :)

Kaisa sa...

Holder på med to bøker samtidig: feministsatire i form av "Egalias døtre" av Gerd Brantenberg og fantasyromanen "The Wise Man's Fear" av Patrick Rothfuss. Det er ca 15 år siden jeg leste Egalias døtre sist, og det er mye jeg hadde glemt. Men det er fremdeles en artig bok, og den setter noen kjønnsperspektiver på spissen.
Avsluttet George R.R. Martins "A Dance with Dragons" for en uke siden omtrent, og vil ha MER. Når kommer bok 6? Håper det ikke blir 6 år til neste gang...

Jenny B sa...

Just nu läser jag i Bossypants av Tina Fey, som jag fått av en kär vän. :) Jag läser bara ett kapitel i taget, så att den inte skall ta slut!

Dessutom läser jag Haruki Murakamis Fågeln som vrider upp världen, och jag försöker sitta på en sushirestaurang eller i en liten japansk park nära mig när jag läser den.

Och så läser jag en novellsamling på tyska, Bin ich schön? av Doris Dörrie. Och i bokhyllan ligger så många andra bra böcker som väntar på att läsas!

Tuva sa...

Jeg leser "House of the Hanged" av Mark Mills. 30-tall, fransk riviera og mysterier. Nydelig! Og innimellom leser jeg et kapittel i "I Kalis tid" av William Dalrymple. Fascinerende om indisk politikk og samfunnsliv.

Polkadotdays sa...

Leser alltid mange bøker på en gang, fordi jeg aldri klarer helt å bestemme meg for kun en bok. Akkurat nå leser jeg An eternal husband av Dostojevski, Dorian av Will Self og Irr! Grønt! av Solstad, og jeg koser meg med alle tre.

Anita sa...

Akkurat nå leser jeg "The other Boleyn girl" av Philippa Gregory. Nettopp ferdig med "Gutten i kofferten" av Lene Kaaberbøl og Agnete Friis.

Marianne sa...

For en fin og hyggelig leseplass :)

Jeg har lest "Min Kamp 5" av Karl Ove Knausgård, den siste Harry Hole-boka, "Gjenferd", og akkurat nå holder jeg på med "Armand V" av Dag Solstad. Litt forskjellig, men gleder meg til siste bind av Knausgårds "Min kamp" kommer!

Elisabeth sa...

Jeg har ikke lest mye denne sommeren - det er første gang på uminnelige tider at jeg har lest så lite, faktisk. En kombinasjon av mye jobb, godt vær og flytting på tampen av sommeren med et par ukers unntakstilstand må dele skylda for det. Bare ei og anna lettlest bok har det blitt, knapt nevneverdig.

Men nå er jeg i gang igjen. Jeg har tatt opp ei bok jeg aldri kom ordentlig i gang med sist jeg hadde den fremme, Patrick O'Brians bok om Picasso. Den har 480 sider med liten skrift, så da har jeg noe å holde på med ei stund.

Innimellom har jeg dessuten avveksling med boka 'Cold Hands, Warm Heart' av Jeff King, en av verdens mestvinnende hundekjørere. En fin forberedelse til høstens og vinterens eventyr, som for meg for en stor del handler om å følge med på sporten i Norge. Gleder meg allerede til Røros i februar!

Sunny sa...

Jeg er straks ferdig med Ved Chesil Beach av Ian McEwan, liker den godt. Har lest mye i sommer, men den jeg kanskje husker best er Gaute Heivolls Før jeg brenner ned. Og jeg moret meg stort over Stille dager i Mixing Part av Erlend Loe.

ib sa...

Jeg og leser litt mye forskjellig og husker ikke alle bøkene jeg har lest i sommer. Har vært innom Neil Gaiman, Jeffery Deaver, Nick Hornby, Jo Nesbø etc.

Det som jeg nå har fått øynene opp for er Jonas Fjeld bøkene som ble påbegynt i 1911 av Øvre Richter Frich.
Det finnes 21 bøker om den norske legen/bankraneren men det går veldig fort å lese dem. Anbefalles!!
Akkurat nå tar jeg en liten pause fra Dr. Fjeld og leser The Summer Without Men.

Dahlia sa...

Jeg har lest En dåre fri av Beate Grimsby, ei bok som gjorde inntrykk. Hovedpersonen lever med flere stemmer i hodet sitt, i spennet mellom et profesjonelt liv som forfatter og filmskaper og et liv inn og ut av lukket avdeling på psykiatriske institusjoner. Høres kanskje dystert ut, men det er svært godt skrevet, og jeg har tenkt å lese hennes tidligere bøker også.

Nå venter Bård Torgersens Nøytral, som akkurat kom ut.

Britt Åse sa...

Leselysten er på avgjort stigende kurs, og i sommer har jeg lest den siste Harry Hole-boka, Paasilinna om senile gubber og drosjesjåfører, Potensgiverne, En Patricia Cornwell og en Håkan Nesser + en innmari dårlig krim jeg helst vil glemme, og "Saman er ein mindre aleine" - den er god!
Nå har jeg følgende på nattbordet og lesebrettet;
Drømmehjerte - Cecilie Samartin
Brevene mellom Bodil Cappelen og Olav H Hauge
Pride & prejudice -Jane Austin

Mariaflyflyfly sa...

Denne sommeren har jeg lest mindre enn på mange!
Men, jeg har rukket Summer without men av Hustvedt: anbefales, begynte på Austers Sunset Park: virker lovende, halve Gjenferd av Nesbø (måtte legge den bort etter 22/7) og er snart ferdig med Kjerringer av Uri. Trengte rett og slett lese noe lettbent og norsk, -og da denne dumpa ned i postkassa fordi jeg hadde glemt å avbestille den,- ja - da ble det den. Leste også Kaarsbøls Din nestes hus, som jeg tidvis likte. Det er noe med drømmen om et litt enklere liv som stadig virrer under overflaten.
Ser fram til å ferdiggjøre Auster og gå på Kate Morton, Den glemte hagen. Føler jommen meg behov for slike bøker som Morton sin for tida...
God lesehøst! Den begynner om ikke så lenge. Deilige høsten!
Marianne

fru winther sa...

Nå leser jeg "A clash of Kings" av George R.R. Martin. Følte et behov for å rømme til en fantasiverden, og der var det jeg endte opp. Tidligere i sommer har jeg bl.a lest "The summer without men" og "The enchantment of Lily Dahl" av Siri Hustvedt. Elsket begge,og har "What I loved" liggende på lur.

Anaruh sa...

Prosessen av Kafka på lysbok,og mice and men av Steinbeck på engelsk og Erobreren av Kjærstad på norsk. Da har jeg noe for en hver anledning :)

Anaruh sa...

eh - lydbok, ikke lysbok...

koristen sa...

Sommerens beste leseropplevelse var Siri Hustvedt, "What I loved".

Også "The Very Best of Charles de Lint" selvfølgelig. Særlig den herlige lille novellen "Pixel Pixies" om slemme, små vesener som lever på nettet og i pc'en hvis du er uheldig. Den forklarer en hel del ;-D Men vi møter også den fiiiiine bokhandelnissen Dick Bobbins!

Akkurat nå leser jeg "City of Fallen Angels" av Cassandra Clare. Typisk jobblesing, "Supernatural Romance" er ikke helt min sjanger, men den er absolutt ikke av de verste, har til og med humor og noen fine skildringer fra New York. Serien kommer på norsk i høst med tittelen "Skyggejegere", fine fjortisbøker :-)

Anonym sa...

Leser nå Wendy Guerras "Alle drar sin vei". Ei bok basert på Guerras dagbøker fra oppvekst på Cuba. Ei bok som går dypt inn på meg. Anbefales!!

Kjersti sa...

"Snakk til meg", Vigdis Hjort. Sliter litt med denne faktisk. Tidligere Hjort-bøker har jeg slukt i et jafs, men ikke denne gitt.. En smule kjedelig.

Maria sa...

Jeg har nettopp lest The God of Small Things av Arundhati Roy; Too Much Happiness av Alice Munro (begge så gode at det nesten gjorde vondt å lese dem, om det går an). Nå leser jeg Skippy Dies av Paul Murray, som anbefales. Og neste bok ut er Just Kids av Patti Smith, som jeg har store forventninger til.

berlinløvinnen sa...

I sommer ble det en del norsk feelgood og krim: Heidi Lindes Under bordet og Nu, javlar, Helene Uris Honningtunger, Jo Nesbøs Flaggermusmannen(hans bøker er nå under kronologisk lesing..), videre Isabel Allendes Øya under havet.

Lene sa...

Grand Manila, jeg er hekta på Fløgstad om dagen. Fantastisk forfatter! Leser Austens Persuasion samtidig, og venter spent på pakke fra bokklubben. Neste kjøp blir nok noe Hustvedt og/eller Auster. Det er alltid spennende å lese alle kommentarene på disse innleggene, mue inspirasjon å hente :)

emma sa...

Det har vært en bra lesesommer, både med tanke på kvantitet og kvalitet! Jeg har lest To kill a mockingbird, og lurt på hvorfor jeg ikke har lest den for lenge siden. Jeg har lest Murakamis selvbiografiske bok om løping og blitt inspirert av tanker både om løping og livet generelt. Jeg har lest Kafka på stranden av samme forfatter, og begynt å ønske meg hans nyeste bok 1Q87. Jeg har lest "The curious incident of the dog in the nighttime" og latt meg fascinere av livsverdenen til en autist. Jeg har lest Edens hage og blir stadig mer betatt av Hemingway (selv om han egentlig aldri ferdigstilte den boken). Nå holder jeg på med By-Lines som er et utvalg prosatekster han har skrevet som korrespondent rundt i verden. Jeg blir stadig mer glad i Hemingway, og spekulerer på om jeg skal tillate meg å sluke alle bøkene hans eller om jeg skal dosere dem ut over noen år... (og takk til Stine arkeologine for fint tips!)

Elri sa...

Jeg leser Mellom oss, skrevet av Ruth Lillegraven!

frk.morell sa...

Kjenner igjen lysta til å kaste boka/Ignatius i veggen - sjølv om ein og vil lese vidare...
Sjølv les eg "Ängelens lek" Carlos Riuz Zafon no - men har ikkje heilt bestemt meg for kva eg syns om den.

Kamillagorilla sa...

Jeg har lest Adrian Mole i sommer, et hyggelig og morsomt gjensyn med den rare ufrivillig morsomme briten. Når jeg er ferdig med ham skal jeg fortsette på fabelaktige Krig og fred.

Populære innlegg