tirsdag, desember 13, 2011

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 13


Nå er det ganske mange år siden jeg har aktivt feiret Lucia - men det er alltid koselig å stå opp tidlig om morgenen 13. desember og se på Lucia-feiringen i Sverige, direkte fra et eller annet sted i vintermørket. Ekte og gammeldags. Svensk tv kl. 07, altså nå, men jeg antar de fleste av dere leser dette altfor sent... (Isåfall: reprise kl. 18.00.)

Maleriet er av Carl Larsson, fra hans hjem i Sundborn ved Falun i Dalarna - paradis på jord. Jeg vil flytte inn der.

3 kommentarer:

fru winther sa...

Sundborn er fantastisk, det er nesten som et eventyr å være der. Jeg vil også bo der, men jeg tror nok kanskje de 300 etterkommerne ikke er heeelt enige i det. Halvtidlig oppe og lagde Underbara Claras lusselängd, til alt hell hadde jeg en rull ekte svensk mandelmassa i skuffen. Jeg har spist opptil flere stykker allerede...svensk feiring får jeg se i reprise i kveld :)

Hege sa...

På jobben min tar de fagansatte ansvar! De kler seg i hvite laboratoriefrakker, har glitter i håret og levende lys. Så kommer de, syngende, med lussekatter, sjokolade og kaffe, inn i biblioteket (og ellers på høgskolen). I år rakk vi akkurat å dempe lyset da de kom. Det er så koselig :)
Gleder meg til ungene sover lenger enn meg og jeg skal liste meg inn til dem med lys og lussekatter. Enn så lenge koser vi oss med Luciafeiring i barnehagen :)

Jenny B sa...

Jag älskar Luciasångerna - att sjunga dem, och att höra dem! Jag är litet avundsjuk på alla kollegor med småbarn som får komma till dagis och höra sina små gullepluttar sjunga sångerna de just har lärt sig. :)

Populære innlegg