fredag, desember 09, 2011

Noen julegavetipsJeg synes det er viktig at man gir bort ordentlige gaver; ikke noe som blir liggende i et skap til ingen nytte. Det behøver slett ikke å være dyrt! Man skal jo ikke ruinere seg heller; jeg har i allefall ikke penger til den voldsomme julehandelen de skriver om i avisene hvert bidige år.

Noen julegavetips kan jeg absolutt komme med. Dette er presanger jeg selv gjerne gir bort til andre, eller ville likt å få selv, og det er ikke slike ting som passer absolutt alle (ingenting passer absolutt alle!). Men når dere nå en gang henger her i bloggen, vet dere jo sånn omtrent hva jeg kommer til å anbefale! Det er jo fint å gi bort ting man liker selv også, til venner som man vet vil sette pris på det.


BØKER

Bøker er alltid fint å få! Risikoen for å få samme bok flere ganger er relativt stor, så det kan jo være lurt å styre litt unna topplistene hos bokhandlene. Nobelprisvinnere kan man aldri for mange bøker av, enten det er årets eller tidligere års. En kunstbok av Lars Lerin er et annet godt forslag. Hans akvareller er unike. Eller hva med en bok om motehuset Chanel? Eller notene til Jan Johanssons klassiker "Jazz på svenska", forøvrig et bra platetips også. Eller en biografi om Frank Sinatra. Hvis dere vil kjøpe noe skjønnlitteratur, kan dere jo også ta en titt på kategorien "Glamourbibliotekaren leser", der dere finner bøkene jeg har lest de siste par årene + en god del anbefalinger fra mange av denne bloggens lesere. Også kan man jo snuse litt i antikvariater for å finne unike bøker.


PLATER

Den beste gaven er musikk! Tidligere har jeg anbefalt "Painted from memory" med Burt Bacharach og Elvis Costello, og "Fairytales" med Radka Toneff og Steve Dobrogosz. Jeg kunne skrevet en hel bok med plateanbefalinger, men nøyer meg herved med noen få i ulike genrer:

Jazz:
  • Coltranes klassiker "Blue Train" i remastret utgave, eller hans nydelige "Ballads" på vinyl.
  • Joe Hendersons "Inner Urge", remastret, fordi låta "Serenity" er en av de fineste jeg vet fra denne tida (1964)
  • Bill Evans' "Sunday at Village Vanguard", med nylig avdøde Paul Motian. Jeg hørte Paul Motian på Village Vanguard for noen år siden. Bill Evans må man ha i samlingen sin, helt enkelt.

Klassisk:

Pop:
  • Ole Børuds nye plate "Keep Moving", fordi dette er noe av det beste innen genren soulfunkpop som har kommet her i landet noensinne. Den forrige platen også, "Shakin' the ground"; man må ha begge. Særlig om man har Stevie Wonder, Pages og Steely Dan meislet inn i hjertet. Og det har jeg! Derfor gir jeg bort Oles plater til flere i år.
  • Og apropos Steely Dan - platene deres selges billig hos Platekompaniet. "The Royal Scam" er noe av det aller aller beste jeg vet, kjøp den og gi den bort til musikkelskere! Eller "Aja". Eller "Gaucho"!
  • Paul Simons nyeste plate er også en fin ting å få. Den tar opp arven fra Graceland, og han synger like mykt og fint som alltid. Tenk at han er fylt 70!PARFYME
  • Annick Goutals Eau d'Hadrien, kjempefin og tidløs sitrusparfyme for begge kjønn.
  • Comme des Garcons Wonderwood, nydelig varm treduft for kvinner og menn.
  • L'Artisans Mimosa pour moi, lekker og lett blomsterduft som også er ganske unik.


Håper dere fikk noen gode idéer!


3 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Jeg synes både det er vidunderlig å gi og få gode håndkremer som redder hender som føles som sandpapir og henger fast i alt mulig i vintermånedene.
I år prøver jeg også å gi filmklassikere jeg elsker til min niese - det er på tide hun også lærer alle tekstene i Mary Poppins

2nes sa...

Bøker er alltid en flott gave å få synes jeg :)

Kirsti sa...

Ja! Jeg fikk mange gode idéer. Tusen takk!

Her er din anbefalte Tomas Tranströmer på tebu` http://www.capris.no/product.aspx?isbn=9174292668

Selv har jeg blitt bankerott på bookdepository etter tips fra deg. De sender fraktfritt og så viser det seg at de sender bøkene stykkevis så nå slipper jeg å tenke på å kjøpe papp på en stund;-D

God og stressless andvent til alle, spesielt til bloggeier. Takk igjen for matnyttige tips!

Populære innlegg