onsdag, januar 25, 2012

Hudpleie og tips om rabatter

Kulda setter vel inn når som helst nå, så det er på sin plass å skrive litt om hvordan man kan unngå å få sandpapirhud. (Og for min del: Aller helst uten parabener, silikoner, gifter og den slags. Gjerne økologisk.) 

Når det er kaldt ute, det vil si minusgrader og gjerne vind attpåtil, er det bare kuldekrem som gjelder for min del. Jeg kjøper en helt basic variant på apoteket. Den er ganske klissete, men hvis man tar den på rett fra dusjen og deretter spiser frokost og leser avisa før man legger makeup, rekker den å trekke inn nok (nå deler jeg av mine erfaringer her).

Jeg har lagt merke til at det er ekstra tilbud på en god del av produktene jeg bruker nå, så det er på sin plass å anbefale noen nå mens dere får kjøpt dem billigere!

Om kvelden har jeg flere muligheter. Kaé-yndlingen fra i fjor har jeg jo kjøpt i år også, og den funker virkelig bra. Sandpapir-tendensene forsvinner. Parfumerie har 10% avslag på alt ut januar, både i butikken i Vibesgate og i nettbutikken. (Jeg satser på å rekke innom enda en gang mens tilbudet varer!)


Jojobaolje er også fint å bruke når huden er tørr (eller når som helst, har jeg inntrykk av). Jeg bruker en fra Aubrey Organics


Her ser dere dagkremen jeg bruker når det er plussgrader - REN Hydra-calm. Den er lett og behagelig, og jeg har prøvd flere produkter fra REN som har holdt mål. Jeg har sett at noen apoteker, kanskje Vitus (?), har 25% på REN-produkter nå; i allefall hadde de det for noen dager siden. 

(Kaé-kremen øverst til høyre, og krukken under inneholder en øyenkrem fra Desert Essence som jeg ikke har testet så mye ennå.)Andre produkter jeg foretrekker for tiden, og året rundt forøvrig: Desert Essence sin nydelige Green Apple and Ginger-shampoo - den dufter himmelsk! Det som gjerne skjer når man vasker håret i shampoo som ikke er tilsatt silikoner osv, er at vått nyvasket hår kjennes ut som en gigantisk dread. Derfor: Aubrey Honeysuckle Rose balsam, som gjør håret silkemykt igjen. En ypperlig kombinasjon for meg. Ellers liker jeg Shikai sin vanilje-bodylotion, og Giovanni sin Lavender Vanilla Snow dusjsåpe. Giovanni finnes på enkelte helsekostbutikker her i landet, og er sammen med de andre på bildet også å få tak i hos iHerb. iHerb har ikke noe ekstratilbud akkurat nå såvidt jeg vet, men for nye kunder er det en rabatt på fem dollar på første bestilling om man bruker f.eks. min kode, som er HUZ242. 


Og her har vi min absolutte favoritt - lavendellotionen til Avalon! Den har jeg hamstret, og gitt bort i julegave til andre. En av de beste lavendelduftene jeg noensinne har vært borti. Kremen i seg selv er veldig fin og mykgjørende også. 


Det var dagens tips!
(For ordens skyld - jeg er ikke sponset av noen av disse. Ingen skjult reklame her. Jeg får litt rabatt hos iHerb hvis noen bruker koden min, men det gjelder alle kunder hos iHerb - dere også, hvis dere gir deres egen kode videre - jeg har ingen spesialavtale med noen. Jeg har utdypet dette litt her. )

14 kommentarer:

Glamourgrammatikeren sa...

Den grønneplesjampoen - hvor får man tak i den?

Glamourbibliotekaren sa...

iHerb! Alle på det bildet er derfra.

Apoteker sa...

Tak for tippet!

Miss Golightly sa...

Hei du. Har du noen tips på øyekrem? Takk!

Miss Golightly sa...

Og noe helt annet, har du vært i London? Noen tips til meg? Hvis du har tid. Takk:)

Glamourbibliotekaren sa...

Apoteker: Værsågod!

Miss Golightly: Jeg har hørt mye bra om Dr. Hauschka sin! Jeg har testet litt ymse typer, og ingen har utmerket seg på den ene eller den andre måten egentlig. Men den på bildet fra Desert Essence virker mild og drøy i allefall. Ang. London har jeg nok ikke tid til å komme med en stor guide nå, men du kan jo ta en titt på dette glamourspørsmålet selv om det er noen år gammelt. God tur! :)

Anonym sa...

Mine tips er Kiehl's rosa arctica. Super i kulden og normal, god konsistens. Den har heller ingen sterk duft som mange av grønne produkter har, det setter jeg pris på.
En annen superkrem i kulden er Weleda skin food. Seigere konsistens og mer typisk helsekost-duft (som jeg ikke liker noe særlig). Her går det allikevel fint for den funker så bra.

My Line

Henrikka sa...

Jeg har tidligere brukt Glamourbibliotekarens kode på iherb.com og takker så mye for det! Har blitt fast kunde der og vil gjerne anbefale denne nettbutikken til andre. (Men husk å kjøpe hudvennlige produkter du trenger fra lokale butikker også; de skal jo også overleve!)

Jeg har hud som lett blir irritert, og vanlige deodoranter er min verste fiende - de klør og stikker. For den som har det som meg vil jeg anbefale Crystal Body Deodorant Roll-On, kjøpt på iherb.com. Den setter ikke hvite flekker på klærne, inneholder ikke aluminium eller andre ekle stoffer, og best av alt: Ingen rød, irritert hud i armhulene lenger!

Silje sa...

Kan anbefale Kremfresh - naturlig og norskprodusert hudpleie:
http://www.kremfresh.com/

Glamourbibliotekaren sa...

My Line: Jeg har faktisk tilgode å finne et Kiehl's-ansiktsprodukt jeg synes er virkelig bra, og jeg pleide å hamstre uanstendige mengder hvert år i butikken deres på Lower East Side :) Men nå er det noen år siden jeg har sjekket dem ut, og den kremen har jeg ikke prøvd, så det er fint å høre at de har noe som funker såpass bra! Weleda Skin Food bruker jeg når huden er ekstra tørr, den funker bra til sånt.

Henrikka: Hyggelig å høre at du er fornøyd med iHerb! Det er lett å bli hekta når de har så mye bra til så lave priser.

Silje: Takk for tipset!

Anonym sa...

Mange takk for mange supre tips i vinterkulda! Tror jeg kommer til å handle vilt og uhemmet her, gitt. Men 200 kroners grensa for tollpliktige varer gjelder, eller hur?
Hilsen Marit

Glamourbibliotekaren sa...

Marit: 200kronersgrensa gjelder absolutt,så det er ingen vits i å hamstre - da må man jo bare betale mye ekstra. Sånn sett lønner det seg å bestille flere små pakker istedet for en stor, for portoen er lav så lenge man ikke passerer 1,8 kg eller hva det er. Da er det plutselig bud istedet for post, og mye dyrere. Lurt å holde et øye med handlekurven.

Bjørg sa...

Takk for gode tips. Jeg tenkte et øyeblikk; er hun en Buzzador? Det avkrefter du greit. God helg.

Glamourbibliotekaren sa...

Bjørg: Nå måtte jeg google buzzador for å finne ut hva det er :) Nei, jeg er ikke en buzzador. Jeg fikk en del mailer om å reklamere for det ene eller det andre for noen år siden, men takket nei. Det er bare jeg som bestemmer hva jeg skal skrive om, evt anbefale, i denne bloggen :)

Populære innlegg