lørdag, august 04, 2012

Kva las du no?Dette er tidenes leseferie for min del. Rain or shine, jeg har stort sett hatt nesa i ei bok. Nr. 12 ut i rekken, altså den jeg leser nå, er "Juliet, naked" av Nick Hornby som jeg kjøpte på en plaskregn-sommerkveld tidligere i sommer. Det er lenge siden jeg har lest noe Hornby, så det er absolutt en hyggelig ting å gjøre. 


Hva leser dere?

26 kommentarer:

fru Storlien sa...

Jeg leser A prayer for Owen Meany. Etter å ha lest In one person kjente jeg at det var på høy tid å lese denne omigjen. I kveld skal jeg ikke lese, men se Out of Africa, som ledd i en privat prosjekt om dette med sannhet; først leste jeg Den afrikanske farm, så Judith Thurmanns biografi om karen Blixen og nå må jeg ha den glansede Hollywwodversjonen også, tre sider av samme sak.

Kristin sa...

Jeg digget A prayer for Owen Meany, den er hysterisk morsom :) Selv ahr jeg endelig bestemt meg for å lese Min Kamp, og jeg er snart ferdig med den første. Det blir helt klart flere!

Maren sa...

Et stort hurra for leseferie! Min bok nummer 13 er Anna Karenina, og jeg virkelig elsker den. Jeg nyter hver side, så da er det fint det er veldig veldig mange sider igjen.

berlinløvinnen sa...

Under den lange reisen i sommer har jeg lest Marekors og Frelseren av Jo Nesbø, Dette er mine gamle dager av Tore Renberg. Kos deg med Hornby, anbefaler også hans How to be good, uslåelig og på kornet.

Karina sa...

Doktoren mister en pasient av Agatha Christie.

dez sa...

Har begynt på flere bøker denne sommeren - noen har jeg lest ut, andre har jeg av flere grunner bokmerker i for å huske hvor langt - eller hvor kort - jeg har kommet.

Begynte blant annet på Persuasion av Jane Austen i forbindelse med bloggen "The book rat" sin Jane Austen challenge. Kom derimot aldri helt inn i boken, så til slutt la jeg den fra meg og fortsatte heller med En dåre fri av Beate Grimsrud.

En bok jeg fikk lest ferdig og som jeg anbefaler er fantasy boken, Våpensøstre av Ingar Knudtsen. Leste denne som en del av en samlesning i regi av bokbloggen, "Bokstavelig talt".

Riktig god søndag!

Stine Arkeologine sa...

"The age of innocence" av Edith Wharton, og "Lucy Maud Montgomery: The gift of wings" av Mary Henley Rubio.

God lesesøndag!

Anonym sa...

Only 13 av Julia Manzaranes og Derek Kent. Ingen bok for sarte sjeler! . mette

Librarybeth sa...

Jag läser Nicole Krauss Man utan minne. Krauss är min sommarförälskelse!!!

Anaruh sa...

Lasso rundt Fru Luna av Agnar mykle og Fordeler og Ulemper ved å være til av Vigdis Hjort på lydbok.

Og De små Fugle av Anaïs Nin sånn når det passer ;)

fru winther sa...

Jeg leser Sommerboken av Tove Jansson. Nydelig.

Hermia sa...

Sträckläste nyss ut Little Bee av Chris Cleave (rekommenderas!!) och har nu Mr Ripley i mitt knä. Vi får se om han får sitta kvar där. Imorgon börjar jobbet på biblioteket och efter alla goda tips här (Hornby, evigheter sen jag läste något av honom) så kanske Mr Ripley blir utbytt :)

fru Storlien sa...

jeg vil bare innom og takke for inspirasjonen jeg får når jeg leser, både dine innlegg og kommentarene. I dag har jeg bestilt biografien om Lucy Maud Montgomery, og for noen år siden kjøpte jeg Jacquard´s web etter å ha fulgt med her. I tillegg til nykjøp er det selvsagt også en inspirasjon til å gå gjennom egne bokhyller på nytt!

Katrine sa...

Kjøpte Fakta om Finland av Erlend Loe på garasje-salg i dag. Den skal jeg begynne på nå i kveld.

Ingerid sa...

Det har vært trist og alvorlig sommerlesning her i år, det er ikke noe jeg orker ellers i året. Ulitskajas to nyeste på russisk, så gode at jeg med glede kunne oversatt dem om jeg drev med slikt. Særlig er "Daniel Stein, tolk" uforglemmelig om 2. verdenskrig og Israel i etterkrigstiden. Ellers sakprosa om bl.a beleiringen av Sarajevo. Men Erika Fatlands "Beslan, englenes by" må vente. Veldig god lesning, men det ble for sterkt nå rett før skolestart.

Purra sa...

Det dyrebare av Linn Ullmann. Liker den så langt.

Anonym sa...

Eg les "Så høyt var du elsket" av Frobenius. Fin - så langt.

Anonym sa...

Leser Knausgårds siste bok i Min kamp-"serien" og parallellt; Bill Brysons "At home". Begge kan anbefales!

Elin

Maje sa...

Det har vært en sommer i Bill Brysons tegn: "At home" (herlig!) og "Neither here nor there" (også underholdende). Ellers har jeg lest litt diverse "chick". Jeg savner Maryan Keyes og håper hun kommer med ny bok snart, men likte "Coctails for three" av Madeleine Wickham/Sophie Kinsella (hvorfor den damen finner på nye pseudonymer hele tiden er umulig å forstå..)

På lydbokfronten har det gått i Agatha Christie, nå er det "Black coffee".

De neste på listen er bl.a. Murakami sin "Kaffka på stranden" (har vært på listen i flere år), et par bøker av Paasilina og ikke minst P.D.James sin "Døden kommer til Pemberley"

Takk for tips alle sammen! Flere der som kommer på listen.

Trude sa...

"Den blå vänthallen" av Viveca Lärn - veldig fin.

Tolken sa...

"Den uekte" av Hari Kunzru. Og for et lesevær vi har fått!

Dahlia sa...

Leser I dag ville jeg helst ikke ha møtt meg selv av Herta Müller. Jeg liker godt bøkene hennes, språket er så bra, om enn temaene kan være vanskelige, vold, overvåking, ufrihet, forfølgelse.

Og nå skal jeg til med Korrigeringer av Jonathan Franzen, som jeg har forventninger til.

Anonym sa...

Siden jeg er ute av stand til kun å lese èn bok, har jeg to leseprosjekter (og anbefalinger): Bossypants av Tina Fey - festlig og interessant om hennes liv og karriere. Og Bring up the bodies av Hilary Mantel, oppfølgeren til strålende Wolf Hall som hun vant Booker-prisen med for noen år siden. En godbit, spesielt for historieinteresserte. Fortsatt god sommer!

Louise sa...

Jeg er enig med fru Storlien. Her er det mye inspirasjon å hente! Selv leste jeg, og vil gjerne anbefale, Caitlin Morans How to be a Woman. Veldig morsom og en bra bok for kvinner i alle aldre!
Ellers leser jeg Siri Hustvedt, The summer without Men.

Anonym sa...

Har lest Gaute Heivoll sin Før jeg brenner ned, Jon Fosse- Det er Ales, Beate Grimsrud- En dåre fri samstundes som Min Kamp 6 blir lest. Gode bøker alle saman!

Birgitte sa...

Endelig godt med Knaus 6 - har elsket alle de foregående og koser meg veldig med denne - tross 50 siders innebakt diktanalyse:-)
Neste på listen er et alvorlig hull som jeg i flere år har tenkt må tettes: Markens Grøde...

Populære innlegg