lørdag, april 27, 2013

Blomsterstatus for noen dager siden

Forrige helg fant jeg fire hvitveisknopper. I dag skal jeg lete mer!


Her er det som etterhvert skal ut på verandaen. Tomatplanter, blåpraktvindel, hvit vindel og klokkeranke. 


Lørdagsgodt for bøllefrø-rådyr! Men de kan godt få spise de fargeglade blomstene, det kommer nye. 
 Noe av det fineste i hele verden. 


5 kommentarer:

Ine sa...

Jeg så noen få spredte blåveis og hestehov da jeg gikk i skogen i stad. De er foreløpig litt nølende her på Bøler, tror jeg! På balkongen har jeg påskeliljene jeg kjøpte inn til påske, de er kjempefine nå! Skal snart ta en tur på Plantasjen for å kjøpe balkongblomster/-planter - kanskje du har noen tips til en nybegynner? :)

Anonym sa...

Herlig å se :) Endelig endelig endelig spirer og gror det her hos oss :)

Til Ine over her vil jeg si: Blomkarse :) Den er en villig og blomstrer flott, trenger vann som alle andre planter men er veldig enkel synes jeg :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Jeg ville plantet noen stemorsplanter umiddelbart, for de blomstrer så lenge (om man kniper av de avblomstrete). På min balkong på Sagene pleide jeg å ha stemor, tagetes og lobelia i kassene, og i noen krukker på gulvet satte jeg ned freesia og narcisser og andre løker (ikke alltid det funker så bra i krukke, men verdt et forsøk). I tillegg sådde jeg en del inne som jeg plantet ut, f.eks. slike klatreplanter som jeg har sått i år - ipomea eller blåpraktvindel som vi kaller dem. De er nydelige! Dessuten klokkeranker, de vokser fort. Forskjellige typer clematis kan også være fine, og villige. Det kommer litt an på hvor god plass du har.

Koselig koselig: Jeg har ikke så god erfaring med blomkarse personlig, de har alltid blitt lusete! Ga opp etter et par-tre år.

Stine Arkeologine sa...

Koselige prosjekter, deilig å ha masse å glede seg til! :-)

Ine sa...

Tusen takk! :)

Populære innlegg