onsdag, juli 03, 2013

Hagevandring tidlig i juli, del 1


Jeg er helt nyforelsket i hagen vår. Hver sommer gjør vi noen oppgraderinger, og den blir bare finere og finere. Nå skal dere få bli med på en liten tur rundtomkring igjen. 
Peoner og marikåpe er pent sammen!Klatrerosen på verandaen er enda finere nå når huset er nymalt. Disse vokser hvor de vil. I et hjørne av hagen har vi et Provence i miniatyr. Lavendel og rosmarin, samt elvesingel som er mye bedre å gå barfot på enn vanlig singel. Ved grinda vokser en hurdalsrose for fullt. Har man ikke rukket å pynte seg ferdig før man løper dit for å ta i mot gjestene, kan man nappe av en og putte i håret like før de banker på porten (det gjorde jeg på bursdagen min).En skotsk gammel velduftende rose. På denne benken er det fint å sitte med en kopp te på søndagsmorgener når sola skinner. I år er det mange mange epler på begge trær, så her skal der med tid og stunder lages eplemos!  

Flere bilder fra hagen kommer snart!6 kommentarer:

K sa...

Å, for en vakker og inspirerende hage! Jeg har akkurat overtatt et lite rekkehus med hage i skogkanten i Oslo, og ser fram til å arbeide i hagen:)

Forsinkede bursdagsgratulasjoner!

Ingerid sa...

Du har en sånn nydelig hage, og den er så fint stelt, - ikke overlesset eller striglet, men helt ekte. Det gir mange ideer å tenke på!

Maje sa...

Jeg skjønner godt at du er nyforelsket i denne hagen. Den er helt nydelig! Jeg får helt lyst til å gå gartnerkurs når jeg ser hva du har fått til. "Ekte", sa Ingerid. Det støttes herfra.

Nyt sommeren og hagen!

tonemor sa...

kom lavendelen igjen helt av seg selv, eller er de nye i år?

Glamourbibliotekaren sa...

K: Takk for det! Hyggelig at du blir inspirert!

Ingerid: Tusen takk! Den er ganske unik i formen, opp og ned og svinger hit og dit. Veldig moro å være der ute! Mange forskjellige "rom" hvor man kan henge!

Maje: Tusen takk, så hyggelig å høre! Gjett om jeg skal nyte - håper på finvær nå!

Tonemor: Litt både og - noen overlevde, noen er nye.

Anonym sa...

ikke å bekjenne en reaksjon, litt sent: - du har en nydelig hage og godt gjennomtenkt. har du hatt mer suksess enn meg, lavendel, jeg elsker fargen rosa indisk, rose busk, har jeg en masse gamle roser busk, men jeg vet ikke den skotske gult. Så, fremstår som en personlighet fra dette naturskjønne området. og mange vakre peoner som ikke har ferdig å fortelle meg . bruno

Populære innlegg