fredag, januar 10, 2014

Dag 5: Glamorøs fredagGod morgen på denne femte dag i uka hvor vi bruker/gjør ting vi vanligvis ikke bruker/gjør til hverdags! Det er glamorøs fredag i tillegg, og mitt valg for dagen er følgende (trommehvirvel): En fridag. 

Jeg sitter i nattkjolen og drikker løsvekt-Earl Grey (Twinings) fra min fine rosekopp, leser den nyeste utgaven av Gramophone, og nyter synet av årets første fargeklatt på spisebordet i form av en rosa primula. Dagens duft er sålangt en tester fra The Different Company, "Sublime Balkiss", men senere i dag blir det høyst sannsynlig Palermo fra Byredo, den nydelige parfymen jeg fikk av min elskede til jul. Eller noe helt annet, for jeg har kanskje planer om å snuse litt rundt i parfymebutikker...?

Nå er det deres tur til å rapportere, både dag 5 og glamorøs fredag! Alle er velkomne, om dere har vært med hele uka eller ei. 

Ha en riktig fin dag og helg!


30 kommentarer:

Josefine sa...

God fredag! Jeg slår også til med en fridag i dag, og en tursletur på Grüneløkka med en god venninne er planen for dagen! Glamoureffektene er ellers ganske hverdagslige med deminkjole og svarte ullstrømpebukser til. God helg til alle! :)

Fruen sa...

Det gjelds kanskje ikke ettersom jeg ikke ble klar over denne fine uka før i dag, men jeg har faktisk med meg en ekstra liten godbit i matpakken min - det kan gjelde som luksus jeg ikke gjør så ofte: En liten boks med blåbær, bringebær, mandler og rosiner. Så spørs det om den klarer å holde meg fra fredagskakene på jobb... God helg, alle kreative hverdagsluksus-folk!

koristen sa...

Fredagsantrekket er jeans og hvit bluse, silkeskjerf i blåtoner. Dagens luksus er et langt kjede fra Snö of Sweden, sølvfarget med glassperler, egentlig for fint til hverdags, men lekkert til det hvite og blå. Dagens duft er Vetyverio.

Nå skal her jobbes effektivt i noen timer, så blir det hjemmehelg med husarbeid og forhåpentligvis en tur eller to i skogen.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse :-)

Karrimarri sa...

fin fredag her og. Er på jobb, noko som i og for seg kan vere ein luksus :), parfymen vart DKNY, og på fingeren har eg ringen eg fekk av ei vennninne på hennar fyrste utanlandstur. Kjekt at ho tenkte på meg i utlendigheta :)
Planer for dagen er jobb, heim, samankomst hos naboen. Akkurat passe koseleg på ein fredag.
Ha ein finfin fredag rundtom :)

Anna Lovinda sa...

I går: en dusjsåpe fra Yves R, som jeg sparer og sparer på. Den er fra mange år tilbake, og jeg får meg ikke til å bruke den helt opp.
I dag er det linskjørt, selv om det er vinter. Topper det hele med knestrømper og ullskjerf. Skjerfet har jeg strikket selv av gammelt restegarn fra mormor. Sånt garn som nesten ikke henger ihop lenger, fordi det har blitt rekket opp og strikket av x antall ganger. Nå er det et skjerf, og det kommer det til å forbli. :-)

God fredag!

Rosenhufsa sa...

Hei alle :)
Dagens glamour består av en ikke så veldig pyntet kjole, men likevel en kjole, og knalloransje øredobber kjøpt i Barcelona, samt knalloransje negler som matcher. Eller står et ganske glamourøst innslag på arbeidsplanen i dag: Skøyter! Er så heldig å ha mulighet for trening i arbeidstida, og da tusler vi en liten gjeng noen ganger ned til Frogner stadion, snører på skøytene, svinger oss litt på isen og nyter frisk luft i et par timer! Luksus! Glamourøs fredag til alle!

S sa...

Klarte utfordringen i dag også, og tok på meg en dressjakke jeg bruker alt for sjelden. Synes den passer greit til dongeribukse, og den holder meg varm i den kalde januardagen.

Fredagsglamouren er altså i høyeste grad til stede. Så da gjelder det å få arbeidsdagen til å flyte fort unna, slik at jeg kan dra hjem og synke ned i sofaen med resten av familien. I helga blir det familieselskap for å feire hele tre januarbarn i familien.

God helg ønskes fra nord!

Anonym sa...

Hei damer!

I dag har jeg på en deilig lammeullsgenser fra Benetton, sort med v-hals og pynteperler foran. Så da hang jeg perler i øreringene for å være riktig lekker på "Gudskjelovdagen" som en kollega sa til meg.
Ja, det er endelig fredag!

Lille My

HildeSofie sa...

God glamorøs formiddag! Jeg er hjemme fra jobb i dag, med tett nese og sår hals. Glamouren er likevel ivaretatt med omslagskjole og ullstrømper, og dagens ekstraeffekt er en gammel brosje arvet etter farmor. I tillegg skal jeg finne frem litt fint og tynt porselen til formiddagsteen min!

Planer for helgen: minst mulig, så jeg blir frisk :)

God helg til alle!

Millacamilla sa...

Lite glamour her, for fortsatt grusom hoste etter å ha vært syk i en uke, men formen er stigende. Planen for dagen er å karre meg ut og kjøpe boken "Lavendelhagen" (fikk den anbefalt, noen som har lest den?).

God helg til alle!

Lektor Tørrdal sa...

Jeg lufter i dag min diamantringen jeg fikk til konfirmasjonen.
Er litt usikker på om "diamonds are (this) girls' best friend."

Camulen sa...

Ettersom natten har vært full av hostende barn og henting av drikke, og jeg fortsatt er hjemme med dette barnet, er min luksus i dag og gå i deilig ullpysj fra Nøstebarn så lenge jeg vil. Senere i dag skal jeg lakke negler og pynte meg til julebord med jobben.

Line sa...

Det ble plutselig kaldt igjen i nord, og jeg har visst vent meg av med kulde, heldigvis har jeg en lang varm og rød genser med sølvglitter i, og så fant jeg de store øreringene, så da er jeg ganske fredagsfin.I morgen skal vi i 70 og 75 årsdagene til tante og onkel, men i dag tenker jeg å pusle jemme i ro og fred. Prøve litt av den nye teen jeg fikk til jul, og kanskje endelig begynne å strikke til meg selv av det hvite paljettgarnet jeg kjøpte i sverige i høst. De myke, hvite og glitrende garnnøstene er ganske glamorøse i seg selv. Lydfølge blir nok enten en fin lydbok, radio eller vinterspillelisten din på spotify, (jeg tror det er nr 9)

God helg til glamourbibliotekar og alle andre gjester her

Lovise sa...

Jeg har tatt på meg et gullkjede med en fjong medaljong som jeg fikk av svigermor for mange år siden. Den er flott, men for stor og dyr til hverdags - men fin er den! Og i dag får den lufta seg! God helg.

Siri sa...

Håper det blir flere slike utfordringsuker utover vinteren og våren - det har vært veldig gøy!

I dag fikk jeg endelig prøvd ut noe jeg har tenkt på en stund, men ikke fått gjort noe med, nemlig å la det elektriske lyset være av hele morgenen og bare brenne stearinlys. Da jeg var liten, drømte jeg meg til tidligere tider hvor man taslet ut til utedoen i lang nattserk og med en lysestake i hånden... Har hjemmekontor, men var likevel tidlig oppe og tente på lysene jeg hadde funnet fram i går (med fyrstikker lagt beleilig i nærheten, ja). Og det ble så fint og koselig! Endelig får jeg brent ned de røde kubbelysene fra jula, og sammen med rester av en masse gule kubbelys fra påsken er det ordentlig fargesprakende her på kjøkkenet. Måtte riktignok jukse og slå på lyset på badet da jeg skulle få på meg kontaktlinsene, og jeg sleit litt med å lese Aftenposten til frokost uten å sette fyr på avisen, men ellers har det bare vært stas. Nå har dagslyset kommet, men fortsatt brenner alle kubbelysene så fint.

Helgen skal brukes til en masse praktiske ting som må ordnes og fikses. Men inspirert av blogginnlegget her tidligere om klærne i Sarah Jessica Parker-filmen har jeg funnet fram et kjempefint garn jeg har hatt liggende og har planer om å begynne på en lue tilsvarende den blågrå som Parker har på seg på et av bildene.

God helg til alle!

Maje sa...

Utfordringsuken var en god ide! Dessverre har jeg ikke fått deltatt før, men i kveld skal jeg lage varm sjokolade (ikke kakao) og drikke den langsomt av de fine småblomstrete sjokoladekoppene som jeg kjøpte på antikvariat for noen år siden. Herlig!

Ellers er fredagsglamouren ivaretatt vha et grått, deilig ullskjørt fra Indiska, et nytt skjerf jeg fikk av min mor i julegave og EOS mint på vintertørre lepper.

God helg! (og god bedring til de som skulle trenge det..)

Ina sa...

I dag er ekstraluksusen fin krepp i håret, og langsom frokost i nyvasket leilighet, med en stor kopp Earl Grey og levende lys på bordet. Gikk uansett glipp av P2s nyhetsmorgen, så da ble det heller Suzanne Vega på vinyl! Helgen skal brukes til å forberede japantur som starter grytidlig mandag morgen! Passe balanse mellom business og pleasure denne gangen, som innebærer testing av (for meg) nye varme kilder og spennende nabolag jeg ikke kjenner så godt. I tillegg skal jeg treffe gamle kjente, og på nyttårslunsj hos ambassadøren. Jeg reiser alene denne gangen, og har kostet på meg en billett med favorittselskapet, som har best service, best mat, nye 787-8-maskiner og som lander på den beste flyplassen. Gleder meg!

God helg til alle sammen, og god tur hjemover til vertinna!

.mette sa...

"Gudskjelovdagen" synes jeg var en flott betegnelse på fredag - så den stjeler jeg! Jeg er i uniform og slik er det med det - men jeg har satt opp håret i flettetopp, har Arden på leppene og Mandelaarmbåndet (i sølv) som jeg fikk av min mann FØR jul.Idag blir det "after work" på jobben og det gleder jeg meg til.Helgen skal brukes til trening, kaffebesøk og innkjøp av nytt turutstyr + sekk. .mette

Anonym sa...

Etter en uke fylt med frustrasjon (både reell og egenskapt) er det deilig med fredag! Litt av glamouren fikk jeg i går, med god middag med en venninne jeg ikke hadde sett på lenge.

I dag har jeg rukket en treningsøkt, og har nå iført meg mitt nyeste russiske sjal - mønsteret skal visstnok symbolisere sommer. Ah... Helga skal brukes til ymse: lese litt fag, se Sherlock Holmes, kysse på kjæresten min og en kinotur. Blir fint! :)

Ønsker alle en riktig god helg.

Synne sa...

Blå himmel og solskinn er dagens største glamoureffekter for min del! Dessuten er det jo blitt litt kaldere, og jeg håper på snø i helga, og har derfor pyntet jakka mi med en snøflakformet, trippel nål. Jeg bruker den ikke så mye, så det er dagens utfordringsluksusgreie. Jeg skal drikke fredagspils med fine kolleger i kveld, og etterpå skal jeg på konsert, og jeg tror denne helga blir skikkelig fin. God fredags til alle!

Anonym sa...

Min luksus i dag er en ting jeg bruker ganske ofte faktisk!
jeg velger å si at det er luksus fordi det er et lite skinnarmbånd fra Hermes, som jeg kjøpte i Paris når jeg var der. Det kostet flesk, men jeg er en sykt dårlig shopper og jeg velger derfor å kun å kjøpe en dyr ting i stedet for å lete livet av meg etter klær og sko og vesker til rimelig penge, og jeg ender bare opp med ting jeg ikke bruker likevel eller dårlig kvalitet.

Derfor, min hverdagsluksus i dag - mitt Hermes armbånd og jeg eeelsker det!!!

Stine Arkeologine sa...

Skjørt og bluse er "vanlig" fredagsglamour her i dag, dinglende øredobber med dyprøde granater er derimot helt uvanlig!

Fortsatt god fredag, og riktig god helg til dere alle! :-)

Glamourlegen sa...

Datt litt av utfordringen i går, livet kom i veien. Ikke fått gått så grundig til verks som jeg ønsket så stemmer i med Siri over her; ny runde mottas med takk :) Perler i ørene og mikroskopisk fingerdutt med en ganske nøytral Armani øyenskygge er dagens glamour. Straks kommer mannen hjem fra jobb, da skal vi tre på hyttetur. God helg alle!

Marta sa...

Har òg hatt fri i dag, og har sove litt lengre enn eg pleier :) I tillegg fann eg nokre sugerøyr som eigentleg ikkje vert brukt til noko som helst. Planlegg dermed å droppa og venta på ein passande anledning, og bruka eit (eller kanskje til og med to?!) i eit glas brus seinare, haha :P

Kjersti sa...

Jeg gikk på kino midt på formiddagen! Koste meg i en nesten tom kino sal med "Hundreåringen som klatret ut av et vindu", kaffe og troika-sjokolade. Anbefales - både film, kaffe og sjokolade. Nå tar jeg fatt på kvelden med Hilde Louise Asbjørnsen i cd-spilleren (uff, stakkars - det må være trangt for henne...), tente lys både her og der og fransk rødvin i glasset.

Julia sa...

God fredag til alle! Tok på meg en ekstra fin hverdagskjole idag i anledning disputasen til en tidligere lektor av meg (i Gamle Festsal - makan til lokale!). Unnet meg også den luksusen å koke havregrøt. Ikke mikrogrøt, men hjemmekokt. Wow. Ska'kke mere til, liksom ;) Fortsetter å dyrke min intense Sherlock-lidenskap over helgen, og gruer meg allerede til tomrommet etter at siste episode vises på søndag. Men i mellomtiden ønsker jeg alle en god helg, credz til alle levende lys-brukerne!

Hilde 1981 sa...

Glamoreffekt idag: legge meg sent! Hverdagen er ofte preget av korte kvelder og tidlig i seng, så når fredag kommer, er det godt å kjenne seg litt "gæren" ved å gå senere til sengs. Da kan jeg tillate meg en kaffekopp klokka halv ti....

Anonym sa...

Jeg leste om utfordringen din for noen år siden. Og har siden da prøvd å leve ut utfordringen med å bruke det jeg er glad i; det er bedre at det blir oppbrukt enn ubrukt liggende. I dag ble armbåndet som min oldemor fikk til sin 15 års dag, og som min mormor har gitt videre til meg tatt i bruk. Dagens glamoreffekt var sort skjørt på jobben (jeg bruker aldri skjørt). Tusen takk for utfordringen og takk til alle som har delt.

Lektor Tørrdal sa...

Forsinket rapport, men i dag brukte jeg min ring med granater på nyttårskonsert med Stavanger symfoniorkester. Der trakk jeg ned gjennomsnittsalderen ganske betraktelig, men hadde i det minste på meg min ring som jeg aldri bruker selv om den er i favorittfargen min.

Anonym sa...

Jeg leste om utfordringen din for noen år siden. Og har siden da prøvd å leve ut utfordringen med å bruke det jeg er glad i; det er bedre at det blir oppbrukt enn ubrukt liggende. I dag ble armbåndet som min oldemor fikk til sin 15 års dag, og som min mormor har gitt videre til meg tatt i bruk. Dagens glamoreffekt var sort skjørt på jobben (jeg bruker aldri skjørt). Tusen takk for utfordringen og takk til alle som har delt.

Populære innlegg