torsdag, februar 27, 2014

Nebraska
Definitivt min favoritt så langt. Bruce Dern er heldigvis nominert til beste hovedrolle for sin tolkning av den eldre og smådemente Woody, som mottar en seddel i posten der det står at han har vunnet en million dollar - slike som de fleste kaster i søpla med en gang fordi det bare er tull og reklame - men Woody er hellig overbevist om at han skal motta en million om han møter opp på et gitt kontor i Nebraska. Så han begynner å gå langs motorveien. Sønnen Davey forsøker å snakke han til fornuft, men det er nytteløst - og dermed får vi en lettere absurd roadmovie der far og sønn kjører avgårde for å hente penger som ikke eksisterer. 

June Squibb som spiller hans kone, er nominert til beste birolle. I tillegg er den nominert for beste film, beste regi, beste foto og beste manus. Bruce Dern fikk gullpalmen i Cannes for beste hovedrolle. 

Absolutt verdt å se!

3 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Denne ser så fin ut, høres lovende ut at du likte den. Gleder meg til den blir tilgjengelig i andre kanaler!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, den bør ses! Tror ikke den ble satt opp på kinoene her, sikkert ikke kommersiell nok, men forhåpentligvis kommer den etterhvert nå som den ble nominert til såpass mange Oscar.

Jacta est alia sa...

Den har jeg lyst til å se. Takk for tips:-)

Populære innlegg