fredag, mars 07, 2014

Glamorøs fredag


God morgen! Det er fredag! Og her i hovedstaden er det sånn omtrent november, som det på mange måter har vært siden november. Eller i allefall januar. Regnet øser ned, men det er fredag, og våren er i anmarsj, så her er det god stemning!

Blomster er kjøpt inn til helgen, dagens duft er Un parfum de Charmes & Feuilles fra The Different Company, jeg har pastellfarget makeup og sølvringer i ørene, Dionne Warwicks "Friends"-plate fra 1985 står på - og jeg har en nokså travel dag og bør egentlig bare komme i gang, så jeg kan gå hjem til vanlig tid og ta helg! Det blir fint. 

Ha en god dag alle sammen, og legg igjen fredagsrapporter i kommentarfeltet, er dere snille! 

mvh
Glamourbibliotekaren

28 kommentarer:

Kristin sa...

Hvordan glamme opp en regnfull oslofredag i mars: glamourbibliotekkarens supertriks vel! På med den røde lebestiften, smil til verden og verden smiler til deg. Prøv!

Glamourbibliotekaren sa...

BRA!! Det evige regnværsdagstriks. Jeg gikk for rosa i dag!

HildeSofie sa...

Ahh, snart helg!
Jeg har fredagskjole på, og knallgrønne strømpebukser - det er jo snart vår :)
I går fikk jeg hamstret inn mer te til kontoret, og nå har jeg Forest Fruit fra Jacobs i koppen.

Planer for helgen: bake brød, gå tur, se serier (bl.a den bloddryppende groteske, men nydelig vakkert filmede Hannibal), lese ut Skytteren av Michelet og ikke minst være med på 8. mars-arrangement på det lokale biblioteket i morgen.

Ønsker alle en strålende fin helg!

Glamourfilologen sa...

Bildet av Audrey Hepburn i regn passer utmerket for stemningen her i Oslo i dag! Her er det forsiktig fredagsglamour med pudderfarget cardigan/vest, perler i ørene, leppestift fra Lancôme og duft fra Miss Dior. God helg til alle!

Siri sa...

Jeg sliter med å sette gullkant på tilværelsen i dag, gitt. Bor i koffert på femte uka som følge av en omfattende baderomsrenovering og er bare så #¤%%¤# lei av klærne jeg har gått og stått i siden midten av februar. Og ikke minst er jeg lei av alt jeg hele tiden må huske å ta med meg i sekker og vesker som jeg lesser på meg der jeg flytter mellom ulike bosteder for tida.
Vel, vel, nok klaging. For det er tross alt fredag, og på pulten min her på kontoret står fastelavnsriset så fint, og det er ennå lenge til alt jeg har av deadlines. Og i en av veskene (husker ikke hvilken...) ligger en novellesamling av Alice Munro som jeg skal lese ferdig i helgen, og ellers blir det å gå i tog for å markere kvinnedagen og ta en tur på kino med kjæresten og svinge innom moren min en tur for å se på bildene fra seks ukers utenlandsopphold. Så jo da: Livet er ok, det, når jeg bare tenker litt etter.

Hilde1981 sa...

Dagens glam-faktor: fri ! Jeg har stort sett travle hverdager med jobb og familie, men idag skal jeg på lunsj med venninner/bekjente og bare le og skravle og spise! Det blir bra! Ellers byr helgen på date med mannen og forhåpentligvis litt blomster, smågodt, god mat og moro. Nå: Morgenbladet og lakris-te fra Grene :)

Jonas Lie sa...

Jeg har akkurat strippet sengen for sengetøy, og skal snart vaske soverommet og legge på nytt til meg og min kjære. Det nye dufter dessverre ikke sval vårvind, men det nest beste; gammel cedertrekiste hvor sengetøyet blir oppbevart.
Så skal jeg ikle meg et skjørt for et møte klokken 12, og jeg tror sannelig jeg følger lebestift-anbefalingen fra tidligere kommentarer, selv om solen skinner i Bodø :)

KariM sa...

Det er så lenge siden jeg har avgitt fredagsrapport, men nå har jeg (ufrivillig) byttet jobb, og jeg kjenner jeg må komme i gang med rapporteringen igjen.

Dette er en fin fredag, for snart er vi tre søstre som setter oss på fly for å besøke den fjerde søsteren i Trondheim. I tillegg får jeg sjansen til å feire 30-års dagen til en venninne i morgen, i et koselig lite hus på Bakklandet. Dette gjør meg i så godt humør, og er smil er jo det ypperste av glamour! Jeg har ellers ikledd meg et tyllskjørt som strutter litt (for å kjenne på min indre ballettdanser), en vakker liten og gammel perlebrosje og røde lepper.

God helg alle sammen!

Anonym sa...

Fredag! Hver gang det regner, synger jeg alltid (inni meg) ordene fra My Fair Lady "The rain, the rain, stays mainly on the plain".

Nå håper jeg at the rain snart kan holde seg borte, og det har jeg håp om for en glamorøs helg! I dag er jeg småforkjølt, men skal prøve meg på en liten treningsrunde etter jobb. Jeg tror det kan heve både humør og velvilje.

Jeg angreer litt på at jeg ikke valgte rød leppestift, som mange av dere har gjort, men har i alle fall hevet glamour-nivået med et fint skjerf.

I morgen skal jeg og kjæresten ha vår "day of fun" - med travle dager på ulike kanter er det ofte vi ser lite til hverandre gjennom en uke. Byvandring, middag og teater eller kino blir veldig fint :)

Ønsker alle en riktig god helg (det blir sol i morra!)

Synne sa...

Jeg har funnet frem min rutete regnkåpe i anledning ruskeværet! Skal på biblioteket og hente en bok jeg har bestilt, og som jeg har gledet meg lenge til å lese, så det er glamorøst i seg selv! Jeg drikker frisk te og har en diger bukett nelliker på bordet ved siden av meg. De er så skarpe i fargen at det nesten gjør vondt å se på dem, haha! I kveld skal jeg på en slags prisutdelig med jobben, og har fått beskjed om å ikle meg finstasen, så dette blir bra. Riktig god og glamorøs fredag til alle!

Anonym sa...

Mitt fine lille gullhjertesmykke i dag og Marc Jacobs parfyme. Gleder meg til helg og Chili con carne.
God helg!

koristen sa...

Knallrosa lepper for å lyse opp tilværelsen her også, med matchende skjerf. Chanel bak ørene, hvit topp og jeans. Etter jobb blir det en tur til byen for å kjøpe tulipaner og delta litt på krimfestival. I morgen blir det blanding av kvinnedag og krimfestival, det må jo bli bra!

God helg og god 8. mars til Glamourbibliotekaren og alle andre!

frk. Frydefull sa...

Glamourøs fredag igjen! Hurra! Selv om regner bøtter ned og det er grått på utsiden er det lukke med Pukka-sitron-te i koppen og påskemarsipan på kontoret. Skal kjøpe nye tulipaner på vei hjem, føler på meg at de kommer til å være roooosa!
Helgen skal brukes på atter mer jobbing (mars viser seg å være hektisk), litt baking og sirkus på søndag. Har ikke vært siden jeg var barn selv så det blir stor stas!

Anonym sa...

Her er det hjemmekontor med kaffe og kanelbolle fra Gram rundt hjørnet. Den på følgende sukkersløvheten gjør det litt vanskelig å konsentrere seg om jobb, men får allikevel prøve. God fredag!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Etter verdens rarest vinter står liksom våren og stanger og vil ut her i Trondheim. Det er sjelden jeg ønsker meg regnvær, men noen dager med regn er det vi trenger nå for at våren skal få slippe fri.

Den personlige glamouren er en smule hemmet av to dager med intens hodepine, men kanskje helga er botemiddelet jeg trenger. Av ytre faktorer kan nevnes t-skjorte med katten Sylvester, samt sølvmedaljong i langt kjede innkjøpt i Irland.

Helga blir rolig, men man kan jo håpe på en kinotur eller noe. Har intenst lyst til å se Inside Llewyn Davis.
God helg til alle!

Vestlandslefsa sa...

Her skal det leggast inn siste innsats med jobb før helga startar.
Kjenner det skal bli godt å ta resten av dagen fri, da det eigentlig er ein litt trist dag idag.
Så dagen skal brukast på å ta godt vare på meg sjølv. Eg skal gå ein tur i regnet, ta meg ein varm dusj, finne fram behagelige kle og sette meg godt til rette i sofaen med pledd og levande lys. Her skal eg drikke te og lese ei god bok. Har lånt ein stabel med bøker på biblioteket forleden, som eg har gleda meg til å ta fatt på. Så skal jeg tenke optimistiske tanker om at ting ordner seg.

Resten av helga skal brukast på ei kort reise laurdagen og kvalitetstid saman med sambuar og vener på sundag.

Ønsker alle ei riktig så fin helg!

S sa...

Fredag igjen!
Kanskje ikke så veldig mye ytre glamour utover nyvasket hår og en fin jumper. Og utenfor vinduet sludder det litt, men ser ut til å klarne opp. Her i nord har vi smakt på en del varmegrader siste dagene, og jeg vil egentlig bare ha vår - nå.

Den indre glamouren er til stede, og fredag betyr en rolig kveld og god mat med familien. Det er ukas høydepunkt. Ellers må det gjøres en del husarbeide og jeg ser nå at jeg må noen timer innom jobb. Kommer ikke à jour denne uka heller.

Sånn utover at jeg stort sett alltid har litt for mye å gjøre, så gleder jeg meg over små og store ting rundt meg: at ungene vokser til og viser nye sider ved seg selv, at det er morsomt å kjøre den nye bilen, at snøen forsvinner fra terassen og at de grepene jeg har tatt ifht. økonomien har effekt.

Nå gjelder det bare å få unna en del oppgaver før dagens siste møte for deretter å kunne "ta fredag" med fokus på mine nærmeste.

God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

En intens arbeidsinnsats de siste dagene har gjort meg ør og svimmel, men nå er et nytt manus sendt avgårde og jeg skal straks ut og gjenfinne balansen på spasertur mellom spirende trær. I sol fra blå himmel! Er nydusjet og har jukset i parfymeveien: har nemlig tatt på sommerparfymen min (Womanity) som lukter blå himmel, salt sjø, frisk luft og varme svaberg. Fin belønning! Er så klar for vår og sommer, og nyter inderlig at de er sakte men sikkert på vei.

Riktig god helg til dere alle sammen! :-)

Line sa...

En ekstra stille dag på skolebiblioteket, det er vinterfeire og jeg har bare jobbet igår og i dag denne uka, og begge dagene er korte:-)jeg hører NRK +, fine saker. ute skinner sola og i følge yr er det stille før stormen. I morgen skal vi til byen, men i dag satser jeg på å få rydda og vaska litt hjemme. I går ordnet jeg glamour for gullfiskene. akvariet var ganske grønt, nå lyser det blått og blankt som en diamant.-)
Det aller beste er uansett å ha kontakt med en kjær venn som har vært borte fra livet mitt i flere år. Jeg er glad:-) God helg til glamourbibliotekaren og alle andre her.

.mette sa...

Jeg aner ikke om jeg er glamourøs i dag siden jeg alltid går i uniform, men jeg har pyntet ansiktet litt ekstra og har røde lepper og gleder meg over helg/god mat/ 8. mars /yoga og fine mannen min. .mette

Josefine sa...

God glamorøs fredag!
Jeg har overlevd min første uke i praksis og har undervist i 9.klasse i dag. Det gikk relativt bra, men har noen forbedringspunkter til mandagens historietime. Forrige ukes gule tulipaner synger på siste verset, men jeg har kjøpt inn nye så nå er det vår inne selvom det er litt mer oktobervær ute. I kveld kommer kjæresten hjem etter 10 dager i Grenobel og i morra er det 8.mars og bursdagsfeiring til en kompis!

God helg!

Glamourlektoren sa...

Dagens siste undervisningsøkt er unnagjort, og jeg koser meg med en fredagskakaokopp og hviler ut etter 90 minutter med undervisning i norsk lyrisk modernisme. Det gikk overraskende bra - lydhør forsamling, og en jente tok initiativ til å lage talekor av et dikt av Paal Brekke. Det ble kjempebra, og norsklektoren kan gå med lyst sinn inn i en intensiv rettehelg. Ser ikke så mørkt på det - er glad så lenge nåværende arbeidstidsavtale gjelder og jeg kan veksle mellom å jobbe hjemme og på skolen..

Jeg klarte vel å få til en liten positiv vri på det ytre i dag gjennom en ny, tynn grå bluse og leppestift i en korallfarge. Pust av vår! Gleder meg til den varslede solen i morgen formiddag. Tulipaner er allerede innkjøpt og helgen er uten mye program bortsett fra solide doser med retting av elevtekster og å gå en tur i fint vær.

God helg!

Ina sa...

I anledning lille kvinnedagen syntes jeg det passet med parfyme fra Comme des Garcons, høhø. Ellers: Blå kjole med rysjer og plisseskjørt, skoletter med hæl og festlige dager på jobb gjør meg glad. Det gjør også helgens planer, vi skal nemlig pakke nistekurven og kjøre inn i de Värmlandske skoger. Der venter en god venn i en liten stuga. Jeg har aldri vært der før, og gleder meg som et barn! God helg!

Kjersti sa...

Dagen har vært lang og deilig med overflod av tid til å pleie kropp og sinn etter noen dager med litt tett program. Og fortsatt er det mange timer igjen av dagen, som snart går over i kveld. Mannen i huset har bakt skoleboller, som ble nydelig ettermiddagskos med te til. Nå skal jeg rydde litt på kjøkkenet før teen byttes ut med et glass vin og helga kan begynne.

Kjersti sa...

Dagen har vært lang og deilig med overflod av tid til å pleie kropp og sinn etter noen dager med litt tett program. Og fortsatt er det mange timer igjen av dagen, som snart går over i kveld. Mannen i huset har bakt skoleboller, som ble nydelig ettermiddagskos med te til. Nå skal jeg rydde litt på kjøkkenet før teen byttes ut med et glass vin og helga kan begynne.

Oda sa...

Dagens glamorøse fredag er ein tulipan- fredag, der blomane ber fargane: rosa og gult. Ein får lyst til å ete dei! Hittil har dagen bestått av musikkterapi- praksis på eit psykiatrisk dagsenter, og kaffi og peanøttbolle på Fika, Århus sin svenske kafè. Kvelden hittil består av å høre på Jakob Bro sitt vakre December Songs- album (på dansk kalla Vinterhymne), og ellers ingen andre planar enn å ete pai i min nyinnkjøpte stripete gensar. God helg alle saman!

Anonym sa...

Fredag! Hurra! Påskeliljer lyser opp i stua og mannen kokkelerer på kjøkkenet. Blir deilig med helg!

Elisabeth sa...

Åh, det er jo fredag! Snakk om å være glemsk.

God glamorøs fredag - denne gangen fra pressesenteret i Alta, hvor undertegnede skal jobbe med Finnmarksløpet. Det er ikke så glamorøst med turbukse og hettegenser, MEN jeg våkna på hotell, fikk en lang dusj og dufter Valentina blant alle som dufter andre saker :) Dessuten har Rica i Alta en legendarisk frokostbuffèt, så morgenen var i sannhet glamorøs.

Ingen vits i å si hva jeg skal resten av helga, altså, det sier seg selv... God helg, alle sammen, og følg gjerne Finnmarksløpet på NRK og web utover uka :)

Populære innlegg