lørdag, september 05, 2015

Kränku - Ringmurs blandning


Gotlandske Kränku har mange gode teer! Jeg kjøper som regel en eller annen sort når jeg er i Sverige, i tebutikker med godt utvalg.  Gotlandsk sommarblandning og naturligvis deres munkte har jeg som regel i skapet. (Munkete har jeg digget siden jeg oppdaget den på tebutikken på Oslo City en gang på 90-tallet, husker dere den? Liten og smal, midt i førsteetasje) 

Nå i sommer fant jeg en fin liten butikk i Lysekil, hvor jeg slo til og kjøpte "Ringmurs blandning". Det er en svart te med mye fläder, altså svarthyll, noe svenskene er gode på. Jeg synes også det kjennes ut som om det er noe bjørnebær i den, men det kan hende fläderen narrer meg. I allefall en nostalgisk tesmak, veldig god!Koppen kjenner dere godt nå, skulle man tro! Den har vært med siden tidenes morgen. 


3 kommentarer:

petit sa...

Jeg har veldig sansen for hyllebær i forskjellige drikker har sett etter det i te-utgave før og fant vel én variant tidligere. Høydepunktet er at du vet om en munkete, det har jeg lett etter veldig lenge! Så nå vet jeg hvor det kan finnes, takk :)

Glamourbibliotekaren sa...

Mye fläder i teform rett over grensa! :) Tror forresten tehuset i Bogstadveien har munkete om jeg ikke tar helt feil - antagelig ikke helt identisk med Kränku sin, men god allikevel!

Anonym sa...

https://historyofloveblog.wordpress.com/2013/10/10/can-drinking-tea-turn-you-into-a-whore/ Fornøyelig!

Populære innlegg