tirsdag, desember 08, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800-tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. En kveld denne uka passer perfekt! Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også. (Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil!)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

Fortell gjerne hva dere liker å bake til jul/advent!

6 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Mitt ambisjonsnivå er svært lavt, så jeg satser på kokosmakroner. De er en personlig favoritt.
Ellers har jeg lyst å prøve meg på fudge også.

Elida sa...

Eg skal og bake peppernøtter denne veka, og kolakaker. Elles har eg ei mor som elsker å bake småkaker, og har ikkje mindre enn 15-16 ulike sorter :-)

Stine Arkeologine sa...

Nam! Jeg baker ikke så mye, men det bruker å bli pepperkaker, sandkaker og biscotti. Og kokosboller og marsipankonfekt sammen med barna, det er vi kanskje aller mest glad i alle tre..

Ine sa...

Nam! Jeg liker å bake lussekatter og pepperkaker + lage en form for konfekt. Serinakaker synes jeg også er veldig godt :)

koristen sa...

Håper det blir tid til kokosmakroner, også skal det trilles marsipankuler :-)

Anonym sa...

Artig å se at noen (flere enn meg) baker kolakaker! Mor baker fortsatt mange sorter kaker som hun rundhåndet deler ut, så jeg begrenser meg. Men den engelske fruktkaka må bakes! Den tar det flere dager å lage: Kutte frukt og hakke nøtter, doble porsjonen, smokke oppi seksten egg, langsteke..og vips...blir det åtte-ti kaker til gaver og egen bespisning. Mann og ungdommer tar seg av pepperkaker,og jeg baker muligens peppernøtter med anissmak og kokosmarengs. Hilsen Rufsetufsa

Populære innlegg