torsdag, august 11, 2016

Gravidlista


Jeg låner denne lista av Mariell, med litt info om graviditeten så langt. 

Kor stor er babyen no? 
Som en papaya, noe som egentlig ikke sier meg så mye, men i alle fall litt større enn en aubergine!  Kinakål er også nevnt. Gir kanskje mer mening, jeg vet ikke. Rart å sammenligne med grønnsaker, men samtidig gir det et visst perspektiv. I starten var den jo et riskorn, etterhvert et blåbær. 

Korleis har du det? 
Kjempefint! 

Mat du elskar?
Det vanlige - sitronpasta, alt med mynte i, blåbærsmoothie med chiafrø og banan, iskaldt vann, epler. Pizza... Te. Ingen spesielle cravings. 

Mat du hatar?
Hater ikke noe mer enn før, men har blitt mindre glad i kjeks (bortsett fra de jeg baker selv) og cookies og muffins og ferdigkaker og donuts og sånt, av typen som inneholder mye usunt fett og har lang holdbarhet. (Croissanter i Paris gikk bra, for de var helt ferske og varme.)  Har aldri lyst på sjokolade lenger. Å stoppe på bensinstasjoner for mellommåltider når man er på biltur er nytteløst, finner ingenting bortsett fra vann.  

3 pluss i august? 
Vår lange sommerferie, at mannen min har malt babyrommet så fint, at babyen sparker!

3 minus i august?
Kan egentlig ikke komme på noen. Jo, det har regnet litt vel mye nå - skulle ønske det kom noen riktig fine varme soldager snart. Vil bade! 

Kva ser du fram imot? 
Hele høsten egentlig. Til å få rydda mer på loftet, få på plass alt på babyrommet, til å gå ut i permisjon med god samvittighet, til å få oppleve alt dette sammen med min elskede. Vi føler oss privilegerte og heldige!


og noen punkter fra en annen liste: 

Korleis har graviditeten vore så langt? 
Så langt har den vært så bra som den kan bli, må jeg nok si. Har knapt vært kvalm eller dårlig en dag. En liten periode uten matlyst i begynnelsen ble løst med knekkebrød og hvitost, og det gikk fort over. Sulten støtt, men blir fort mett. Begynner å kjenne at babyen blir tyngre nå, og at det er et større prosjekt å snu seg fra den ene siden til den andre når jeg ligger i senga - så det kan vel hende at jeg skal slutte å være så eplekjekk med tanke på formen. Det kan jo snu fort. Men veldig glad og takknemlig over å ha hatt et såpass lett svangerskap så langt i alle fall! 

Litt ekstra trøtt har jeg jo vært naturligvis, særlig i begynnelsen - det var da jeg sovna i stolen hos frisøren i mars at jeg begynte å lure på om jeg burde ta en test. Bingo!

Likar du å vera gravid?
Ja! My kind of science fiction. 6 kommentarer:

Susie sa...

Morsomt å høre hvordan du opplever å være gravid :)

Ragnhild sa...

Fint å lese! høres ut som at du har det bra :-)

Hermia Says sa...

Gott att höra du mår bra och att croissanter fungerade i Paris :) Även om jag själv tillhör den lite udda skara som aldrig haft någon längtan efter barn eller vilja att bli mamma så är det förstås fint att se hur din blogg fått ett lite annat innehåll. :) Önskar dig/er allt gott med detta nya - det blir spännande med en glamourbaby!

Trine sa...

Koselig! Du er heldig som slapp kvalmen altså, den er eeeeekkel! Håper svangerskapet videre blir fint også!

Dahlia sa...

Gratulerer! Det er veldig gøy å være mamma, og ekstra spennende den første gangen. Jeg har tre barn som alle er å finne i barneskolen fra høsten av. Aldri en kjedelig dag, og noen ganger i overkant utfordrende. Men når de ligger og sover utpå kvelden, det er ikke noe deiligere enn å gå inn på soverommet og se på dem. Om noen få dager blir jeg tante til en ny liten verdensborger. Jeg synes det er like fantastisk hver gang det kommer et nytt lite barn til verden.

Glamourbibliotekaren sa...

Susie: :)

Ragnhild: Har det fint!

Hermia: Tusen takk for det! Jeg tror nok ikke det blir veldig mye babyblogging - babyen har også rett på et privatliv :)

Trine: Takk for det!

Dahlia: Tusen takk!

Populære innlegg